Teniski klub As Timok Zaječar

Дечји тенис у источној Србији: ТК Ас Тимок из Зајечара

После посете Бору, у четвртак 1. јуна 2017. године запутили смо се у Зајечар, у Тениски клуб Ас Тимок. У њему је управо било у току Државно школско такмичење у тенису за децу 2007. годишта и млађу, тако да смо искористили прилику да разговарамо са децом и управом клуба и да снимимо то лепо и важно такмичење.

 

У реализацији посете клубовима из источне Србије помогао нам је Тениски савез источне Србије, на чему им захваљујемо!

 

Током ове недеље представићемо вам 5 клубова из 4 града: ТК Бор, ТК Рудар, ТК Ас Тимок, ТК Лапчевић и ТК Магнет.

 

Од Бора до зајечара се брзо стиже, а ТК Ас Тимок се налази у близини центра Зајечара, на Поповој плажи, једном од омиљених излетишта Зајечараца.

Детаљније Дечји тенис у источној Србији: ТК Ас Тимок из Зајечара

 

Aleksandar Žikić, Stevan Subotički, Nikola Ivašković, Državno školsko prvenstvo u tenisu, Teniski klub As Timok Zaječar
Најбољи позирају за родитеље и репортере 😉

 

Државно школско првенство организује Савез за школски спорт Републике Србије, у сарадњи са Спортског савеза Зајечара и ТК Ас Тимок. Учествовала су деца из следећих градова: Смедерево, Шабац, Панчево, Врање, Пирот, Бабушница, Ниш, Алексинац, Ћићевац, Зајечар, Вражогрнац, Сокобања, Бор и Параћин.

Победник такмичења је Александар Жикић из ОШ „Иван Горан Ковачић“, Нишка Бања (иначе члан ТК ТАЖ Ниш). Честитамо! Друго место је освојио Никола Ивашковић из ОШ „3. октобар“ Бор (ТК Бор), а треће Стеван Суботички из ОШ „Димитрије Давидовић“ Смедерево (ТК Гем).

Погледајте атмосферу са турнира:

 

 

Директор ТК Ас Тимок Дарио Петковић најавио нам је да ће им за неколико дана у госте доћи деца из Крајове, из Румуније, и да ће то бити занимљив међународни сусрет. 10. јуна се у клубу игра турнир 2. категорије за такмичаре до 12 година, где клуб очекује добар резултат својих такмичара, првенствено Данила Јовановића. Господин Петковић нам је рекао да је у току упис у бесплатну школу тениса, уза коју клуб има све потребне реквизите за програм Tennis 10’s, које им је обезбедио Тениски савез Србије. Дарио Петковић нам је рекао да су јако задовољни тим програмом, да деца заволе тенис и да даје резултате на турнирима. У клубу су углавном деца старости од 5-6 година до 12 година. Клуб промовише тенис по школама и вртићима, где свој деци жели да приближи лепоте белог спорта.

 

Teniski klub As Timok Zaječar
Најслађа манекенка ТК Ас Тимок ❤️

 

Клуб зими ради у школским салама, на паркету, а у школама организује и турнире црвеног, наранџастог и зеленог нивоа. Клуб има добру сарадњу са локалном самоуправом, која излази клубу у сусрет у оквиру могућности. Неки други спортови јесу заступљенији, али и тенис има подршку града.

 

 

Danilo Jovanović, Darko Manojlović, Državno školsko prvenstvo u tenisu, Teniski klub As Timok Zaječar
Данило, Дарко и Александар

 

Зоран Стојановић Шишко из Спортског савеза Зајечара, иначе пријатељ клуба, објаснио нам је о каквом је такмичењу реч. Рекао је да у ТК Ас Тимок учествује на турниру 16 такмичара, и задовољан је квалитетом игре и организацијом турнира. Драго му је што је Савез за школски спорт и Тениски савез Србије препознао значај тениса за овај узраст.

Господин Стојановић је најавио да се сутра у Сокобањи одржава исто такмичење, али за девојчице (о њему ћемо известити у четвртак).

 

 

Затим смо причали са децом из ТК Ас Тимок о резултатима на турнирима, о тренинзима, спаринзима итд. Са нама су разговарали: Александар, Дарко Манојловић, Данило Јовановић, Нина, Јелена Серјевић и Лука Лазић.

 

 

Опростивши се са љубазним домаћинима у Зајечару, запутили смо се ка Сокобањи, где је следећег јутра требало да почне Државно школско такмичење за девојчице. О томе ћемо писати у четвртак…

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *