Matija Jankov, Nevena Janošević, Teniski klub Rudar Bor

Дечји тенис у источној Србији: ТК Бор и ТК Рудар

Пратећи многе турнире, клубове и децу из источне Србије претходних неколико година, пожелели смо да видимо какво је стање у дечјем и јуниорском тенису у источној Србији, како се тренира, колико има деце, какви проблеми муче клубове, какве резултате на турнирима деца постижу…

 

У реализацији посете клубовима из источне Србије помогао нам је Тениски савез источне Србије, на чему им захваљујемо!

 

Током ове недеље представићемо вам 5 клубова из 4 града: ТК Бор, ТК Рудар, ТК Ас Тимок, ТК Лапчевић и ТК Магнет. Крећемо из Бора!

Детаљније Дечји тенис у источној Србији: ТК Бор и ТК Рудар

У четвртак 1. јуна 2017. екипа Малих играча посетила је два клуба из Бора, најсевернијег града на нашој малој турнеји.

Мала дигресија за све који путују у Бор и Зајечар: пут који се од Параћина са аутопута одваја према Зајечару је недавно обновљен и заиста је одличан. Од скретања са тог пута према Бору пут је нешто лошији, али то је свега око 20 km.

 

Оба борска клуба тренирају на истом месту – у Спортском центру Бор, где имају на располагању 4 терена са шљаком, од којих су два под балоном (са чврстом конструкцијом), а два на отвореном. Зими играју у балону, а сазнали смо да је у одређеним периодима било проблема са грејањем, што ћете сазнати из видео-снимака које смо направили.

Сниматељ на читавом путовању по источној Србији је Зоран Станић, а разговоре води уредник сајта Ненад Букарица.

 

ТК Бор

 

У ТК Бор смо од тренера Босиљке Костић, једне од тренера у клубу, сазнали да клуб има 19 регистрованих такмичара, и да добија релативно малу помоћ од града, коју користи за помоћ такмичара да учествују на турнирима. Сазнали смо да почетници у школи тениса тренирају три пута недељно, и да то кошта 2.000 динара месечно.

У ТК Бор тренира двадесетак деце, а највише успеха имају Миа Ристић, Александра Стевановић, Никола Перић, Јана Радојковић и Никола Ивашковић.

 

Mia Ristić, Jana Radojković, Bosiljka Kostić, Teniski klub Bor
Миа Ристић и Јана Радојковић са својим тренером Босиљком Костић

 

Пошто смо клуб посетили преподне, на тренингу са Босиљком Костић су биле само Миа Ристић и Јана Радојковић. Мии смо прво честитали на изузетном успеху у септембру прошле године – освајању 1. места на незваничном првенству света, финалу Champions Bowl серије у Шпанији, а затим смо их питали који су им најбољи резултати ове године, и да ли се спремају за Летње првенство Србије, које почиње почетком јула у Београду. Упитали смо их и с ким најчешће спарингују.

 

 

 

Погледајте како је изгледао тренинг Мие Ристић и Јане Радојковић са тренером Босиљком Костић, тог 1. јуна 2017. године:

 

 

 

TК Рудар

 

Затим смо снимили један тренинг ТК Рудар, клуба који постоји три године.

Председница клуба Ана Јанков рекла нам је да се школи тениса придружују нови малишани, а да клуб има 11 такмичара. ТК Рудар има велику помоћ града, а госпођа Јанков је задовољна условима за тренирање. Једини проблем представља грејање зими, тако да у изузетно хладном периоду деца тренирају у школама. Деца воле да тренирају, а двоје деце на тренинге долазе са села. Тренери Александар Андрејић и Никола Губијан раде са децом.

 

 

Matija Jankov, Nevena Janošević, Nenad Bukarica, Teniski klub Rudar Bor
Деца и тренери из ТК Рудар са уредником сајта Ненадом Букарицом

 

На крају смо разговарали са децом из ТК Рудар о њиховим наступима на турнирима, као и о томе шта највише воле на тренинзима. Са нама је било представника свих старосних категорија.

 

Matija Jankov, Nevena Janošević, Teniski klub Rudar Bor
Панорама спортског центра у Бору, са рударским басеном Бор у позадини

 

За Мале играче су говорили: Невена Јаношевић, Матија Јанков, Вељко, Наташа и Богдан. Невена нам је испричала утиске са турнира до 12 година у Бору, којег је освојила. Матија Јанков је почео да се такмичи у конкуренцији до 14 година, и с обзиром да је улазно годиште, у тој конкуренцији успеси тек предстоје.

 

 

На поласку из Бора према Зајечару наишли смо на кружни ток са лепим рударским обележјима, па у том духу желимо свим малим тенисерима из Бора једно велико „Срећно!“ 🙂

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *