Teniski klub Lapčević Sokobanja, Dejan Milisavljević

Дечји тенис у источној Србији: ТК Лапчевић из Сокобање

После посете Бору и Зајечару, у четвртак 1. јуна 2017. године поподне кренули смо према Сокобањи, у ТК Лапчевић. Тамо је следећег јутра требало да почне Државно школско такмичење у тенису за девојчице 2007. годишта и млађу, а желели смо и да сазнамо што више о том клубу из Сокобање.

 

У реализацији посете клубовима из источне Србије помогао нам је Тениски савез источне Србије, на чему им захваљујемо!

 

Током ове недеље представићемо вам 5 клубова из 4 града: ТК Бор, ТК Рудар, ТК Ас Тимок, ТК Лапчевић и ТК Магнет.

 

Ишли смо путем који води преко обронака планине Ртањ. На том уском кривудавом путу једва да смо срели неколико људи и аутомобила, а прешли смо око 20 km! У том делу Србије нема много људи, а привредни објекти из ранијих времена углавном су запуштени и не користе се. Међутим, на ових неколико фотографија можете видети колико је природа величанствена!

 

Mali igrači na Rtnju, Zoran Stanić
Наш камерман Зоран Станић у подножју Ртња

Детаљније Дечји тенис у источној Србији: ТК Лапчевић из Сокобање

 

Teniski klub Lapčević Sokobanja, Dejan Milisavljević

Дејан Милисављевић води тренинг

Тренер у ТК Лапчевић Дејан Милисављевић рекао нам је да клуб постоји 5 година, и да окупља углавном децу млађег узраста – од 5 до 10 година. Клуб је почео од почетка, са програмом Tennis 10’s, за који је клуб од Тениског савеза Србије добио све потребне реквизите – рекете, мреже, лоптице… Десетак такмичара клуба постиже запажене резултате на турнирима црвеног, наранџастог и зеленог нивоа.

 

 

Од инфраструктуре ТК Лапчевић поседује два шљакаста терена, од којих је један осветљен. Поред терена у току је изградња објекта у којем се налази 15 соба са купатилима и 3 апартмана, као и теретана, а ове године ће бити изграђен и базен. Комплекс је замишљен тако да се туристичка понуда Сокобање искористи за припреме тенисера и кампове, преко лета, на свежем ваздуху.

Дејан Милисављевић је истакао и да имају одличну сарадњу са координатором за програм Tennis 10’s у Тениском савезу Србије Дејаном Вукојичићем, којем увек могу да се обрате за помоћ у вези са реализацијом тог програма. Клуб активно учествује у плановима и програмима Тениског савеза источне Србије, и труди се да допринесе омасовљењу дечјег тениса у источној Србији.

 

Teniski klub Lapčević Sokobanja

 

Општина Сокобања издваја 13 милиона динара за спортске клубове, који сви имају право на бесплатно коришћење спортске хале, па тако и ТК Лапчевић користи бесплатно мању салу са „green set“ подлогом, која одговара најмлађим тенисерима. Општина плаћа и опрему за функционисање клубова, лекарске прегледе деце. Фаворизују се фудбал, кошарка и одбојка, али и тенис добија све више места. Клуб организује турнире из календара ТСИС за црвени и наранџасти ниво (због недостатка 3. терена не може да организује зелени ниво).

 

Teniski klub Lapčević Sokobanja
Панорама Сокобање

 

Мали тенисери из ТК Лапчевић су нас шармиралa, а ми смо оне најмлађе збунили неким питањима, али верујемо да ће вам бити занимљиво да чујете одговаре деце из Сокобање; причали смо са Исидором, Маријом, Василијем, Миом, Искром, Јањом и Ником.

 

 

Следећег јутра у 10 часова почело је Државно школско такмичење, које организује Савез за школски спорт Републике Србије у сарадњи са Спортског савеза Зајечара и ТК Лапчевић. Учествовала су деца из следећих градова: Смедерево, Шабац, Панчево, Врање, Пирот, Бабушница, Ниш, Алексинац, Ћићевац, Зајечар, Вражогрнац, Сокобања, Бор и Параћин.

Ево које девојчице су биле најуспешније 2. јуна у ТК Лапчевић:

  1. Александра Стевановић, ОШ „Душан Радовић“ Бор
  2. Миа Милисављевић, ОШ „Митрополит Михајло“ Сокобања
  3. Јелена Серјевић, ОШ „Љубица Радосављевић Нада“ Зајечар
  4. Нина Крстић, ОШ „Аца Синадиновић Лоцика“ Грејач, Алексинац

Александра је била веома убедљива, и до победе на турниру дошла без иједног изгубљеног гема!

Погледајте атмосферу са турнира:

 

 

Нажалост нисмо могли да испратимо читав турнир, јер су нас у Књажевцу чекала деца из Тениског клуб Магнет. О посети том клубу пишемо сутра…

 

 

Teniski klub Lapčević Sokobanja

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *