Teniski klub Magnet Knjaževac, Sofija Krstić, Aleksandar Krstić

Дечји тенис у источној Србији: ТК Магнет из Књажевца

У петак 2. јуну 2017. године ујутру у Сокобањи смо снимили почетак Државног школског такмичења, а затим смо кренули у 40 km удаљени Књажевац, у ТК Магнет.

 

У реализацији посете клубовима из источне Србије помогао нам је Тениски савез источне Србије, на чему им захваљујемо!

 

Током ове недеље представику смо вам 5 клубова из 4 града: ТК Бор, ТК Рудар, ТК Ас Тимок, ТК Лапчевић и ТК Магнет.

 

ТК Магнет је основан 2006. године од стране бивших чланова ТК Леда, који је основан 1985. године.

Председник ТК Магнет Александар Крстић рекао нам је да клуб има добру сарадњу са општином Књажевац, и да зими бесплатно користи две сале – у ОШ „Дубрава“ и спортску халу у ОШ „Каплар“, a лети терене са шљаком. Клуб планира да пре краја школске године промовише своју школу тениса у књажевачким школама и вртићима.

Детаљније Дечји тенис у источној Србији: ТК Магнет из Књажевца

 

Затим смо разговарали са Иваном Милосављевићем, тренером у ТК Магнет. Он нам је рекао да је у клубу највише играча од 5 до 8 година – црвени ниво, затим оних до 10 и 12 година, а нешто мање старијих такмичара. Такође, деца су се до сада највише такмичила на турнирима црвеног нивоа, и то са запаженим резултатима. Јана Грујић је недавно освојила 1. место на турниру црвеног нивоа у Димитровграду.

Господин Милосављевић је рекао да клуб ради са млађом децом по програму Tennis 10’s и да је задовољан како деца напредују, и да сада има више деце која настављају да играју тенис него раније.

 

Teniski klub Magnet Knjaževac

 

Teniski klub Magnet Knjaževac, Ivan Milosavljević
Тренер Иван Милосављевић са најмлађим полазницима школе тениса

 

Затим смо такмичаре ТК Магнет питали о њиховим резултатима, о томе зашто воле тенис и који део тренинга највише воле. Разговарали смо са Софијом, Маријом, Инес, Јаном, Душаном, Андријом, Милицом, Надом, Илијом и Јанком.

 

 

Овим закључујемо нашу дводневну посету источној Србији, са утиском да у том региону има тениских ентузијаста и стручњака који улажу велики труд у рад са децом, посебно најмлађег узраста. Њихов рад већ је очигледан у резултатима деце, а надамо се да ће управо ти резултати подстаћи и локалну самоуправу да још више помогне развој белог спорта, највише у погледу обезбеђивања адекватног грејања зими, што је чини нам се највећи проблем људи који се баве дечјим тенисом у источној Србији.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *