Детаљи мечева, додела награда и интервју са организаторима MTP OPEN 2017 U14 у ТК MTP у Скопљу

Међународни турнир за дечаке до 14 година MTP OPEN 2017 одржан је од 28. до 30. октобра 2017. године у главном граду Македоније, Скопљу. Турнир је игран у ТК MTPна 3 терена са шљаком.

Тим Малих играча постигао је апсолутни успех у Скопљу, о чему можете детаљно прочитати у засебном чланку, а у овом погледајте детаље са 4 меча српских тенисера, снимак церемоније доделе награда и интервју са организатором турнира и судијом.

 

Детаљније Детаљи мечева, додела награда и интервју са организаторима MTP OPEN 2017 U14 у ТК MTP у Скопљу

Погледајте делове четири меча са овог турнира:

– Радомир Томић – Никола Цветановић, четвртфинале, 29.10.2017.

03:22 Петар Башић Палковић – Берк Бугарик, полуфинале, 29.10.2017.

05:39 Петар Башић Палковић – Леон Николић, финале, 30.10.2017.

08:59 Петар Башић Палковић/Радомир Томић – Богдан Букарица/Давид Бјеливук, финале дубла, 30.10.2017.

 

 

Снимак церемоније доделе награда у MTP Sports Club у Скопљу:

 

 

Награде су најбољима уручили спортски директор ТК MTP Круно Деспотовски и судија Антонио Радоњичић.

НАГРАДЕ:

– Полуфиналисти сингла добили су Баболат ваучер ог 50 евра и МТП ваучер

– Финалиста сингла добили су ваучер од 100 евра за наступ на међународном турниру и Баболат ваучер од 50 евра

– Победник сингла добио је ваучер од 300 евра за наступ на међународним турнирима

– Финалисти дубла добили су МТП ваучер

– Победници дубла добијали су Баболат ваучер од 50 евра

 

У оквиру циклуса турнира биће одржан 5. међународни турнир за сениоре са наградним фондом, који почиње 2. новембра, као и турнир за децу до 8 година црвеног нивоа, 4. новембра – којег ће организовати Дечији свет тениса, по принципима циклуса турнира „Играм, учим, сакупљам…” (Дечији свет тениса ће организовати одлазак деце из Београда на турнир црвеног нивоа).

 

Током турнира разговарали смо са спортским директором MTP Sports Club Круном Деспотовским. Замолили смо га да нам представи клуб и да нашим читаоцима детаљније представи турнир MTP OPEN.

 

 

TK MTP основан је 1995. године и по величини је други клуб у Македонији, са значајним резултатима у јуниорској конкуренцији. Господин Деспотовски је у клубу од 2012. године, у којем је спортски директор и главни организатор тениских програма. Клуб је врло активан и у програму tennis10’s (црвени, наранџасти и зелени ниво); Круно Деспотовски сматра да су те категорије врло битне за развој деце, када се развија љубав према тенису. Господин Деспотовски је живео и радио у Америци, и оданде је увео сегменте тениса којих није било у Скопљу до тада: у ТК MTP сада има 50-60 одраслих који тренирају тенис, од чега велики део чине жене.

Међународни турнир MTP OPEN се за сениоре одржава 5. пут, а први пут су играли дечаци до 14 година. Круно Деспотовски је захвалио спонзорима турнира, у првом реду господину Лазару Таковском, који је несебично донирао новац за одржавање турнира. На сениорском турнира наступају најбољи македонски тенисери, а циљ је да цела македонска јавност доживи шта је то тенис, да гледају добре мечеве… Ове године је део буџета одвојен за јуниоре, и они ће добити ваучере који ће им помоћи да играју ЕТА турнира. Круно Деспотовски је рекао да му је драго што су из Србије ове године дошли квалитетни тенисери из Србије и што је то дигло ниво читавог турнира.

У суботу 4. новембра биће одржан турнир црвеног нивоа, којег ће организовати Дечији свет тениса по принципима циклуса турнира „Играм, учим, сакупљам…” (Дечији свет тениса ће организовати одлазак деце из Београда на тај турнир). Круно Деспотовски је рекао да је то начин да деца заволе тенис, да се друже, да доживе како изгледа турнир. Такође, TK MTP организоваће и ове године Kid’s Day, где ће се окупити 30-40 деце, за које ће бити организован забавни програм и дружење са најбољим македонским тенисерима.

 

Врховни судија турнира био је Антонио Радоњичић, који има богато искуство суђења на ETA и ITF турнирима. Све је заиста функционисало беспрекорно, чему је свакако допринело његово искуство. Господин Радоњичић је рекао да су правила на турниру иста као на ETA турнирима, само су правила облачења мало блажа. Драго му је што су из Србије дошли квалитетни тенисери. Понашање турнира било је примерно, није било никаквих проблема. Господин Радоњичић нада се да ће следеће године бити организован и турнир девојчица, и да ће турнир добити прави регионални карактер.

 

 

Турнир се одржава у клубу MTP SPORT KLUB, који је један од најбољих македонских клубова, са богатом такмичарском традицијом: међу играчима који су поникли у овом клубу су и Наталија Костић, Стефан Мицов, Данил Зеленков, Обрад Марковски… Клуб се налази у центру Скопља, поседује терене са шљаком и тврдом подлогом, комплетну инфраструктуру, ресторан, дивну башту… У клубу MTP head coach је годинама био Мишко Марковски, а координатор Вилма Марковска.

 

Било је то врло лепо и корисно искуство за седморицу дечака који су чинили Тим Малих играча: Вељко Цветковић, Леон Николић, Петар Башић Палковић, Богдан Букарица, Радомир Томић, Никола Цветановић и Давид Бјеливук са вођама пута Вилмом Марковском и Ненадом Букарицом. Деца су се упознала са вршњацима из Македоније и спортски надметала, а током тродневног боравка доживели су лепоте Скопља и његове гастрономске понуде. Захваљујемо TK MTP на гостопримству и на топлој добродошлици, а посебно спортском директору Круну Деспотовском, судији Антонију Радоњичићу и секретару клуба Драгани!

 

Petar Bašić Palković, Antonio Radonjičić, MTP OPEN 2017, međunarodni turnir za dečake do 14 godina, TK MTP Skoplje Makedonija
Заједничка слика са организаторима турнира

 

За неколико дана објавићемо озбиљан текст са неозбиљном темом или неозбиљан текст са озбиљном темом – о утисцима са ове тродневне експедиције.

 

Разговоре је водио уредник сајта Ненад Букарица, а помоћник приликом снимања интервјуа био је Вељко Цветковић 🙂

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *