TK Đukić, TK Stari grad, Ekipno prvenstvo Srbije do 14 godina, Ekipna takmičenja Teniskog saveza Srbije u 2019. godini, TK Sloboda Čačak

Екипно првенство Србије до 14 година, финале, ТК Слобода Чачак, 5-7.9.19.

Екипно првенство Србије до 14 година игра се на теренима ТК Слобода у Чачку, у организацији Тениског савеза Србије, од 5. до 7. септембра 2019. године: учествује по 8 најуспешнијих екипа са квалификационих турнира. Директор екипних такмичења је Стефан Чукић, укупно је у квалификацијама било пријављено рекордних 40 екипа. Пратите турнир са нама!

На турниру учествују: домаћин, чачански ТК Слобода, београдски клубови ТК Харон, ТК Ђукић, TK White Star, ТК Газела и ТК Црвена звезда, панчевачки ТК Динамо, нишки ТK TAЖ и ТК Костић, ТК Стари град из Шапца, ТК ЖАК из Сомбора и зајечарски ТК Ас Тимок.

Формат једног екипног меча је три сингла и један дубл меч. Минималан број чланова једне екипе је 3 (три) играча. Клуб може да пријави највише 6 (шест) такмичара од којих један може бити странац који је регистрован за дотични клуб и коме је уредно пријављено место боравка у Србији и који је одиграо у последњих 6 (шест) месеци барем 3 (три) турнира из календара ТСС или Региона и самим тим се налази на ранг-листи ТСС у било којој конкуренцији. Сви играчи морају да буду регистровани за клуб за који наступају. Играч који жели да наступа за други клуб мора да се пререгиструје и да то учини најмање 30 дана пре почетка такмичења.

 

Детаљније Екипно првенство Србије до 14 година, финале, ТК Слобода Чачак, 5-7.9.19.

 

Restoran Gallery Čačak Srbija

Уживајте у врхунској храни и у прелепом амбијенту чачанског ресторана „Gallery“, Вука Караџића 3б (неколико стотина метара од ТК Слобода)

 

У овом чланку можете видети извештај о квалификацијама за финални турнир, одржаним почетком јуна ове године.

Прочитајте извештај са прошлогодишњег Екипног првенства Србије до 14 година, када су такође у Чачку девојчице из ТК ТАЖ (Ниш) и дечаци из ТК Стари Град (Шабац), док су вицешампиони Србије били девојчице из ТК Дрил (Београд) и дечаци из ТК ТАЖ (Ниш). Године 2017. победници су били ТК Харон Београд у конкуренцији девојчица и ТК Спартак Суботица код дечака. А ево извештаја о Екипном првенства Србије 2016. године, када је код девојчица тријумфовао тим ТК Црвена звезда, а код дечака ТК Спартак. Погледајте како је завршено Екипно првенство до 14 година 2015. године, када су титулу на теренима ТК Црвена звезда код Богословије у Београду освојиле екипе Црвене звезде у мушкој и Спартака у женској конкуренцији.

 

 

7.9.18.  19.45 h

Тенисерке ТК Ђукић из Београда и тенисери ТК Стари град из Шапца су освојили титулу на Екипном првенству Србије до 14 година у ТК Слобода. Честитамо!

Друго место су код дечака освојили дечаци из београдског ТК Газела, а у конкуренцији девојчица екипа ТK TAЖ (Ниш). Код дечака су треће место поделили дечаци из београдског ТК Црвена звезда и чачанског ТК Слобода из Чачка, а код девојчица такмичарке TK White Star (Београд) и ТК Динамо (Панчево).

Момци из Шапца, појачани Зрењанинцем, прваком Србије Зораном Лудошким, одбранили су титулу екипних првака Србије до 14 година, савладавши у финалу дечаке из београдског ТК Газела 3-1, док је у конкуренцији девојчица екипа ТК Ђукић (Београд) направила велико изненађење убедљиво савладавши бранитељке титуле, ТK TAЖ (Ниш), 4-0.

У 1. мечу у дублу су Анђелија Марковић и Клара Ваја из ТК Ђукић победиле Емилију Здравковић и Ању Станковић 6-1 6-4. У 1. синглу је Анђелија Николић победила Анастасију Стоиљковић 4-6 6-2 6-4, а затим је Анђелија Марковић победила Емилију Здравковић 6-3 6-3. У 3. синглу је Клара Ваја победила Ању Станковић 6-4 5-7 6-4.

 

 

6.9.18.  18.55 h

У финале Екипног првенства Србије за дечаке до 14 година пласирали су се момци из ТК Газела (Београд) и браниоци титуле ТК Стари град (Шабац), а у конкуренцији девојчица ТK TAЖ (Ниш) и ТК Ђукић (Београд). Честитамо!

Дечаци: ТК Газела је је у полуфиналу победила екипу ТК Слобода 3-1, а ТК Стари град је савладао ТК Црвена звезда (Београд) 4-0.

Девојчице: ТК ТАЖ је у полуфиналу победио TK White Star (Београд) 3-1, а ТК Ђукић је савладао ТК Динамо (Панчево) 3-1. Финални мечеви играју се сутра.

 

 

5.9.18.  20.36 h

У полуфиналу Екипног првенства Србије за дечаке до 14 година у петак ће се састати екипе ТК Стари град (Шабац) и ТК Црвена звезда (Београд), односно ТК Слобода (Чачак) и ТК Газела (Београд), док ће у конкуренцији девојчица у полуфиналу снаге одмерити ТK TAЖ (Ниш) и TK White Star (Београд), то јест ТК Ђукић (Београд) и ТК Динамо (Панчево).

White Star – ЖАК:

У дублу су Теодора Милић и Кристина Димитријевић победиле Дејану Тодоровић и Мартину Ђурковић 6-0 6-1; у синглу је Маја Мишчевић савладала Ању Писар 6-0 6-1, а затим је Кристина Димитријевић победила Мартину Ђурковић 6-1 6-0.

Ђукић – Слобода:

У првом мечу у дублу Анђелија Марковић и Анђелија Николић су победиле Милицу Милошевић и Анастасију Николић 6-4 7-5. У 1. мечу сингла Клара Ваја је победила Анастасију Николић 7-5 3-0 (предала је Анастасија), а у другом синглу је Софија Топаловић из ТК Слобода победила Иву Јанкетић из ТК Ђукић 6-4 6-4. У одлучујућем мечу је Анђелија Марковић савладала Милицу Милошевић 6-2 6-3.

 

 

 

Bidi Badu Sportska odeća Bidi Badu, teniska odeća Bidi Badu, Bidi Badu Play Wild, Teniski klub Haron

Биди Баду спортску одећу можете купити у нашем веб-шопу!

Одећу можете испробати у Haron Show Room-у!

 

 

 

 

Дечаци

 

Резултати полуфинала:

 

ТК Стари град (Шабац) – ТК Црвена звезда (Београд)  4-0

ТК Газела (Београд) – ТК Слобода (Чачак)  3-1

 

 

7.9.18.  19.45 h

Коначни резултати:

 

 

Девојчице

 

Резултати полуфинала:

 

ТK TAЖ (Ниш)TK White Star (Београд)  3-1

ТК Ђукић (Београд)ТК Динамо (Панчево)  3-1

 

 

7.9.18.  19.45 h

Коначни резултати:

 

 

Осим погодности за клубове (које се огледају у финансијској помоћи око учешћа, смештаја и исхране такмичара, као и у приоритету за клубове који учествују у екипним такмичењима приликом кандидатуре за организацију летњих турнира из календара ТСС и региона), Тениски савез Србије ће најуспешнијим такмичарима доделити:

 

 • Најуспешнијем учеснику на табли 1 до 14 година, Wild Card за турнире из календара Tennis Europe до 14 или 16 година за главни турнир (који се одржавају у Србији)*
 • Најуспешнијем учеснику на табли 1 до 18 година, Wild Card за турнире из календара ITF Juniors до 18 година за главни турнир или Wild Card за турнире из календара ITF Pro Circuit (који се одржавају у Србији)*
 • Најуспешнијем учеснику на табли 2 до 14 година, Wild Card за наредно Дворанско првенство Србије или турнир из календара ТСС, 1. категорије у свом или старијем узрасту*
 • Најуспешнијем учеснику на табли 2 до 18 година, Wild Card за наредно Дворанско првенство Србије или турнир из календара ТСС, 1. категорије у свом или старијем узрасту*
 • Све победе на екипном такмичењу (без обзира на таблу) се бодују за ранг-листу ТСС и важе 365 дана, са могућношћу преношења у старију узрасну категорију

 

*Такмичарски одбор ТСС ће прецизније одредити критеријум „најуспешнијег учесника“ до пре почетка такмичења.

 

Клубови који буду учествовали у екипном такмичењу имаће приоритет приликом кандидатуре за организацију летњих турнира из календара ТСС и региона.

Сви клубови који су организатори турнира из календара Tennis Europe или ITF су у обавези да учествују на бар једном екипном такмичењу у календарској години (изузетак су клубови који организују турнире из календара ITF Pro Circuit).

 

4 мишљења на „Екипно првенство Србије до 14 година, финале, ТК Слобода Чачак, 5-7.9.19.“

  1. A sta bi sa onom starom dobrom TSS ovom, jednom objavljeni zreb se ne moze menjati 🙂
   U svakom slucaju i predhodni je bio u potpunosti u skladu sa parvilnikom, mozda kucice na pogresnim mestima ali statusno potpuno ispravan 🙂

   1. Upravo tako, ali samovolja u savezu, neprofesionalizam i potpuno odsustvo etike je za TSS postao standard. Ja sam prisustvo na turniru gde je isto tako izbačen na prvi mah pogrešan žreb. Tada su nam iz saveza decidirano rekli da se jednom objavljen žreb ne može menjati. A sada smo svedoci da kada treba ipak može…. Strašno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 мишљења на „Екипно првенство Србије до 14 година, финале, ТК Слобода Чачак, 5-7.9.19.“

  1. A sta bi sa onom starom dobrom TSS ovom, jednom objavljeni zreb se ne moze menjati 🙂
   U svakom slucaju i predhodni je bio u potpunosti u skladu sa parvilnikom, mozda kucice na pogresnim mestima ali statusno potpuno ispravan 🙂

   1. Upravo tako, ali samovolja u savezu, neprofesionalizam i potpuno odsustvo etike je za TSS postao standard. Ja sam prisustvo na turniru gde je isto tako izbačen na prvi mah pogrešan žreb. Tada su nam iz saveza decidirano rekli da se jednom objavljen žreb ne može menjati. A sada smo svedoci da kada treba ipak može…. Strašno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *