Lola Radivojević, Tijana Sretenović, Mia Ristić, Nemanja Ivić, European Summer Cups 2019, Tennis Europe Junior Tour

European Summer Cups, финале, девојчице и дечаци до 14 година, 5-7.7.2019.

Од 5. до 7. јула 2019. године играју се финални турнири European Summer Cups (Европско екипно првенство) – девојчице играју у италијанском граду Сан Ремо а дечаци у шпанској Мурсији. Титулу бране Француска (дечаци) и Чешка Република (девојчице). Турнири се играју по принципу елиминације. Квалификације до 14 година ће истовремено бити и регионална квалификациона такмичења за World Junior Tennis (за које ће се квалификовати 5 екипа). У овом такмичењу ове године учествује 64 националних тимова.

Репрезентативке Србије су се пре недељу дана у бугарском граду Благоевграду пласирале у финале, а репрезентативци Хрватске су ушли у финале које се игра у Шпанији.

 

Детаљније European Summer Cups, финале, девојчице и дечаци до 14 година, 5-7.7.2019.

 

Bidi Badu Sportska odeća Bidi Badu, teniska odeća Bidi Badu, Bidi Badu Play Wild, Teniski klub Haron

Биди Баду спортску одећу можете купити у нашем веб-шопу!

Одећу можете испробати у Haron Show Room-у!

 

Прочитајте извештај са прошлогодишњег наступа наших репрезентација у квалификацијама за Summer Cups, када су девојчице освојиле 8. место у Европи, а погледајте извештај из 2017. године, када су се дечаци пларали на финални турнир у Мурсији, на којем су заузели 6. место.

Ево и извештаја са наступа наших репрезентација у квалификацијама за Summer Cups 2016. године, када ни дечаци ни девојчице нису успели да се квалификују. А ево како су протекли квалификациони турнири 2015. године, када наше репрезентације такође нису успеле да се квалификују за финални турнир.

 

 

8.7.19.  09.11 h

Репрезентативке Србије освојиле су 5. место у Европи и пласирале су се на светско првенство (World Junior Tennis). Оне су јуче на финалном турниру у Сан Рему победиле селекцију домаћина Италије 2-1. Честитамо!

Мушка репрезентација Хрватске освојила је 4. место у Европи, изгубивши у борби за 3. место од Бугарске 1-2. Честитамо!

Нове првакиње Европе су репрезентативке Швајцарске, које су у финалу победиле Чешку Републику 2-1, док су нови шампиони Европе Чеси, који су у финалу савладали браниоце титуле Французе 2-1.

 

 

 

7.7.19.  07.44 h

Репрезентативке Србије су у мечу за пласман од 5. до 8. места у Европи победиле селекцију Русије 2-1 и тако су се пласирале на светског првенство (World Junior Tennis). Данас ће се за 5. место у Европи надметати са репрезентацијом Италије. Честитамо!

Мушка репрезентација Хрватске изгубила је у полуфиналу од Чешке Републике 0-2, и данас ће у борби за 3. место играти против Бугарске. У финалу ће код девојчица играти Чешка Република – Швајцарска, а у конкуренцији дечака Чешка Република – Француска.

У 1. мечу наших девојчица Тијана Сретеновић је изгубила од Елене Приданкине 6-2 5-7 3-6. У 2. мечу је Лола Радивојевић победила Анастасију Гуреву 3-6 6-2 6-4. У одлучујућем и врло узбудљивом мечу у дублу су Лола и Тијана победиле пар Гурева/Приданкина 3-6 6-2 10-7.

 

Погледајте како су Тијана, Лола и Миа прославиле пласман на светско првенство 😉

 

 

5.7.19.  16.29 h

Репрезентативке Србије су нажалост у 1. колу изгубиле од селекције Украјине 1-2 🙁

Показало се да су и ове године Украјинке биле кобне за српску репрезентацију, као и прошле године. Дечаци из Хрватске (3. носиоци) ће у 1. колу у Мурсији играти против Румуније.

У 1. мечу на 2. табли је Тијана Сретеновић победила Дарју Јесупчук 6-1 6-1. У мечу на 1. табли Лола Радивојевић је изгубила од Алисе Бараноске 4-6 4-6, а затим су у одлучујућем дублу Лола и Тијана изгубиле од пара Барановска/Вашченко 4-6 3-6.

 

 

 

Девојчице

 

 

 

8.7.19.  09.11 h

Коначни резултати:

 

 

САСТАВ ГРУПЕ

 

  • Русија
  • Чешка Република
  • Србија
  • Украјина
  • Словачка
  • Грчка
  • Италија
  • Швајцарска

 

 

Репрезентација Србије:

Лола Радивојевић (17. на ранг-листи)

Тијана Сретеновић (17)

Миа Ристић (66)

 

Тренер:

Немања Ивић

 

 

 

Дечаци

 

 

8.7.19.  09.11 h

Коначни резултати:

 

 

САСТАВ ГРУПЕ

 

Чешка Република

Шпанија

Хрватска

Румунија

Бугарска

Велика Британија

Француска

Немачка

 

 

Репрезентација Хрватске:

Дино Прижмић (6. на ранг-листи)

Матеј Додиг (56)

Патрик Јурина (126)

 

Тренер:

Дарко Клаић

 

 

Извор:

Tennis Europe

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *