Fatma Idrizović, Reprezentacija Srbije do 14 godina, European Summer Cups 2018, Rakovnik Češka Republika, Teniski savez Srbije

European Summer Cups, квалификације, дечаци и девојчице до 14 година, 1-3.7.2018.

Од 1. до 3. јула 2018. године играју се квалификациони турнири за финални турнир European Summer Cups (Европско екипно првенство), који ће се играти од 6. до 8. јула у италијанском Сан Рему (девојчице) и у шпанској Мурсији (дечаци). Квалификације до 14 година ће истовремено бити и регионална квалификациона такмичења за World Junior Tennis (за које ће се квалификовати 5 екипа).

 

У старосној групи до 14 година такмичи се укупно 68 репрезентација. Титулу бране Шпанија (дечаци) и Украјина (девојчице).

Наши дечаци играју у групи Б у чешком граду Вешки, а девојчице такође у Чешкој, у Раковнику, у групи А.

 

Детаљније European Summer Cups, квалификације, дечаци и девојчице до 14 година, 1-3.7.2018.

 

Турнири се играју по принципу елиминације, а две првопласиране екипе обезбедиће учешће на финалном турниру.

 

 

⌚ 4.7.18.  12.15 h

Женска репрезентација Србије изгубила је финални меч на квалификационом турниру од Чешке Републике 0-3. Као што знате, девојчице су се пласманом у финале већ пласирале на финални турнир у Италији.

Дечаци су у борби за треће место победили Немачку 2-1. Честитамо!

Тако су Чеси тријумфовали у обе конкуренције, пошто су код дечака Чеси у финалу победили Словаке 3-0.

Девојчице: у 1. синглу је Доротеа Милосављевић изгубила од Линде Носкове 0-6 1-6. У другом је Фатма Идризовић (13. у Европи) изгубила од 2. играчице Европе Линде Фрухвиртове 4-6 5-7, а затим су Фатма и Доротеа изгубилe од чешког пара Церна/Носкова 3-6 4-6.

Дечаци: у 1. синглу је Никола Зекић изгубио од Оливера Олсона 3-6 6-7(1), а у другом је Лука Јовановић победио Марка Мајданџића 6-1 6-0. У дублу су Бранко Ђурић и Никола Зекић меч добили без борбе.

 

 

 

⌚ 2.7.18.  17.28 h

Женска репрезентација Србије пласирала се на финални турнир у италијанском Сан Рему, пошто је данас победила селекцију Хрватске 2-1. Браво девојчице!

Нажалост, наши дечаци су у полуфиналу изгубили од врло јаке екипе домаћина, Чешке Републике, 0-3 🙁

Девојчице су тако постале друга српска екипа која је успела да се пласира на завршни турнир у претходне две године, после пласмана дечака у финале прошле године. Наше девојчице ће сутра у финалу играти против Чешке Републике, али тај меч нема превелики резултатски значај. Дечаци ће за треће место играти против селекције Немачке.

Девојчице: Дарја Шувирђонкова је у 1. синглу изгубила од Саре Светац 5-7 6-7(1), а затим је првакиња Србије Фатма Идризовић савладала Маријану Мајетић 3-6 6-2 6-0. У одлучујућем дублу су Фатма и Дарја победиле хрватски пар Бубало/Мајетић 6-3 1-6 10-5.

Дечаци: у 1. синглу је првак Србије Лука Јовановић изгубио од Хинека Бартона (11. на европској ранг-листи) 6-2 4-6 6-4, а у другом је Бранко Ђурић изгубио од Метјуа Вилијама Доналда (5. на европској ранг-листи) 0-6 4-6. У дублу су Бранко Ђурић и Никола Зекић изгубили од чешког пара Бартон/Никод 3-6 5-7.

 

 

 

⌚ 1.7.18.  21.16 h

Женска и мушка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале квалификационог турнира у Чешкој, и сутра ће се борити за пласман на финални турнир. Честитамо!

Дечаци су у првом колу победили репрезентацију Босне и Херцеговине 3-0, а девојчице су савладале селекцију Израела 3-0. У полуфиналу ће дечаци играти против врло јаке селекције домаћина, Чешке Републике, а девојчице ће играти против вршњакиња из Хрватске.

Код дечака ће у другом полуфиналу играти Пољска – Словачка, а код девојчица Чешка Република – Португалија.

Дечаци: у 1. синглу првак Србије Лука Јовановић је победио Ахмеда Хуртића 6-3 6-0, а у другом је Бранко Ђурић савладао Радомира Томића 6-4 4-6 7-5. У дублу су Лука Јовановић и Никола Зекић победили Тарика Бајровића и Ахмеда Хуртића 6-3 6-3.

Девојчице: Дарја Шувирђонкова је у 1. синглу победила Мају Бетзалел 7-6(5) 3-6 6-2, а првакиња Србије Фатма Идризовић је савладала Нерију Јону 6-1 6-0. У дублу су Доротеа Милосављевић и Фатма победиле израелски пар Бетзазел/Чиче 7-6(2) 1-6 12-10.

 

 

Девојчице из Црне Горе и из Хрватске играју такође у групи А у Раковнику, док Словенке играју у групи Б у Француској. Дечаци из и Црне Горе и из Хрватске ће наступити у групи А у бугарском Бургасу, дечаци из Босне и Херцеговине ће играти са нашим репрезентативцима у Вешки, а репрезентативци Словеније ће играти у квалификационој групи Ц у Роајану у Француској.

 

Погледајте извештај са прошлогодишњег наступа наших репрезентација у квалификацијама за Summer Cups, када су се дечаци пларали на финални турнир у Мурсији, на којем су заузели 6. место.

Ево и извештаја са наступа наших репрезентација у квалификацијама за Summer Cups 2016. године, када ни дечаци ни девојчице нису успели да се квалификују.

А ево како су протекли квалификациони турнири 2015. године, када наше репрезентације такође нису успеле да се квалификују за финални турнир.

 

 

 

 

Дечаци

 

 

⌚ 3.7.18.  17.05 h

Коначни резултати:

 

 

САСТАВ ГРУПЕ Б

 

 • Пољска
 • Немачка
 • Мађарска
 • Словачка
 • Србија
 • Босна и Херцеговина
 • Белорусија
 • Чешка Република

 

 

Репрезентација Србије:

 

Селектор:

Иван Гажо

 

 

 

 

Девојчице

 

Fatma Idrizović, Darja Šuvirđonkova, Dorotea Milosavljević, Mia Ristić, Letnje prvenstvo Srbije do 14 godina, Teniski savez Srbije
Полуфиналисткиње Летњег првенства Србије до 14 година: Доротеа Милосављевић, Миа Ристић, Фатма Идризовић и Дарја Шувирђонкова

 

 

⌚ 4.7.18.  12.13 h

Коначни резултати:

 

 

САСТАВ ГРУПЕ А

 

 • Чешка Република
 • Шпанија
 • Словачка
 • Португалија
 • Швајцарска
 • Хрватска
 • Израел
 • Србија

 

 

Репрезентација Србије:

 

 

Селектор:

Немања Ивић

 

 

Извор:

Tennis Europe

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *