Fatma Idrizović, Aleksandra Simeva, TORNEO INTERNACIONAL CADETE DE SANXENXO U16 Pontevedra Španija, Tennis Europe Junior Tour

Фатма Идризовић освојила ETA U16 1. кат TORNEO INTERNACIONAL CADETE DE SANXENXO у Шпанији

Међународни турнир 1. категорије за младиће и девојке до 16 година TORNEO INTERNACIONAL CADETE DE SANXENXO одржан је од 20. до 27. октобра 2018. године у граду Саншенж на западу Шпаније, у провинцији Понтеведра, у оквиру Tennis Europe Junior Toura. Девојке су играле на 8 шљакастих терена, а занимљиво да су младићи играли на 8 бетонских терена.

Првакиња Србије до 14 и до 16 година Фатма Идризовић освојила је титулу на турниру у Шпанији. Браво Фатма!

Фатма (1. носитељка на турниру) је у финалу победила шампионку Македоније и 2. носитељку Александру Симеву 6-1 6-4. Честитамо и Александри!

Првак Србије до 14 година Лука Јовановић је дошао до четвртфинала турнира у Шпанији, изгубивши од каснијег финалисте, 2. носиоца Марсела Камровског 2-6 1-6. Одличан резултат на турниру су остварили Црногорац Мило Газивода (стигао до полуфинала) и Македонац Калин Ивановски (дошао до четвртфинала).

У дублу су Фатма и Александра наступиле заједно, и у 2. колу су изгубиле од шпанско-португалског пара Гомез/Да Коста 6-4 4-6 7-10.

Хрват Лука Микрут и Македонац Калин Ивановски освојили су титулу у дублу, савладавши шпански пар Матеу/Рамос Мембривес 6-3 7-5. Честитамо!

 

Детаљније Фатма Идризовић освојила ETA U16 1. кат TORNEO INTERNACIONAL CADETE DE SANXENXO у Шпанији

 

Фатма Идризовић је пре неколико недеља освојила Јуниорски мастерс Tennis Europe до 14 година у Италији, а тренутно заузима 4. место Tennis Europe ранг-листе до 14 година и 51. место до 16 година. Ове године је освојила 5 титула на европској сцени и једном је била финалисткиња: тријумфовала је и у синглу и у дублу на два турнира у турској Анталији: Cukurova Cup и OTI JUNIOR CUP, освојила је Albena Cup TE U14 у Бугарској у синглу, Open RTC Barcelona 1899-Sarajevo 2018 U16 у синглу, а била је финалисткиња сингла на U16 Bavarian Junior Open у немачком Аугсбургу.

 

 

 

 

Резултати сингла, девојке:

TORNEO INTERNACIONAL CADETE DE SANXENXO U16 Pontevedra Španija, Tennis Europe Junior Tour

 

Резултати сингла, младићи:

TORNEO INTERNACIONAL CADETE DE SANXENXO U16 Pontevedra Španija, Tennis Europe Junior Tour

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *