Škola tenisa TK Topako, Teniski klub Topako Beograd, Teniski klub Topaco Beograd

Готово 100 деце у ТК Топако

Ретко који српски клуб данас може да се похвали са готово 100 деце у својој школи тениса и такмичарском погону, као београдски Тениски клуб Топако, са старог Кошутњака.

Пре неколико година руководство клуба је донело одлуку да нагласак у раду стави на тренирање деце у оквиру програма Tennis10’s, највише на црвеном и наранџастом нивоу (до 8 и до 10 година). Показало се да је тај пут био тежи, али сада се виде озбиљни резултати рада тренера из овог клуба: у клубу тренира готово 100 деце, од којих се многи такмиче и постижу већ запажене успехе!

У суботу 13. септембра 2018. године смо снимили смо такмичара ТК Топако са наранџастог нивоа, а пре тога су тренирала деца који се такмиче на црвеном нивоу.

 

Детаљније Готово 100 деце у ТК Топако

 

Такмичари клуба Вељко Предолац, Матеја Јотић, Зоја Грбић, Јанко Перишић, Хелена Влајић, Драгица Стевановић и Никола Станојевић су нам испричали који су им најбољи резултати ове године и који све турнири их очекују у наредном периоду.

 

 

Њихови тренери Никола Обрадовић и Катарина Радојловић рекли су да су задовољни резултатима деце из клуба, и да се и на тренинзима осећа да воле тенис и да желе да се такмиче. Занимљиво да се само ове недеље на тренинзима појавило 6-7 нове деце, почетника. Први пут ове године нека деца ће прећи са зеленог нивоа на турнире до 12 година.

Никола Обрадовић је рекао да ће на турниру наранџастог нивоа у ТК Црвена звезда наступити чак 12 деце из ТК Топако, што признајемо не памтимо да се скоро догодило на неком турниру (и од млађих и од старијих).

 

 

Тренер Катарина Радојловић објаснила је како је у клубу организована школа тениса по узрастима. Поменула је да викендом у клубу ради школа тениса на енглеском језику, у којој има доста деце из Кореје, Велике Британије, Грчке…

Тренер Никола Обрадовић најавио је да ће клуб ускоро организовати нови пројекат: тениску мини-лигу. Она ће обухватати црвени, наранџасти и зелени ниво, и моћи ће да учествују деца из свих клубова; играће свако са сваким, а термини ће бити свакодневни. Чим клуб прецизира детаље, објавићемо их на Малим играчима!

Желимо пуно успеха малим тенисерима ТК Топако, а клубу да ускоро премаши магичну бројку од 100 деце! 🙂

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *