Dino Prižmić, Patrik Jurina, Matej Dodig, Darko Klaić, Tennis Europe Nations Challenge by Head U12, Tennis Europe Junior Tour

Хрвати одбранили титулу на Tennis Europe Nations Challenge by Head до 12 година, девојчице из Чешке најбоље

Од 10. до 13. августа 2017. године у Биоу (дечаци) и у Ајачију (девојчице), Француска, одржан је финални турнир Tennis Europe Nations Challenge by HEAD, незваничног екипног првенства Европе за тенисере млађе од 12 година. На овом такмичењу учествовало је укупно 58 националних селекција. Финале је играно на шљаци, дечаци су играли у Муратоглу Академији.

 

Репрезентативци Хрватске до 12 година су освојили титулу првака Европе, одбранивши прошлогодишњи трофеј. За Хрватску су наступили Дино Прижмић, Патрик Јурина и Матеј Додиг, а селектор је био Дарко Клаић. Свака част момци!

На читавом турниру Хрвати су били доминантни, изгубивши свега један меч, и то у финалу против селекције Чешке Републике, када су победили 2-1.

У 1. синглу је 2. рекет Чешке Војтех Петр после преокрета савладао Патрика Јурину 6-1 0-6 6-2, а затим је 1. рекет Хрватске Дино Прижмић убедљиво победио најбољех Чеха Јакуба Менсика 6-1 6-0, да би одлучио меч у дублу, у којем су Дино Прижмић и Патрик Јурина сигурно савладали чешки пар Менсик/Петр 6-4 6-3.

 

Dino Prižmić, Patrik Jurina, Matej Dodig, Darko Klaić, Tennis Europe Nations Challenge by Head U12, Tennis Europe Junior Tour
Патрик Јурина, Дино Прижмић, Матеј Додиг и селектор Дарко Клаић испред Муратоглу Академије

Детаљније Хрвати одбранили титулу на Tennis Europe Nations Challenge by Head до 12 година, девојчице из Чешке најбоље

Тако је млади Сплићанин Дино Прижмић одбранио титулу од прошле године, када је заједно са Милијем Пољичком и Луком Микрутом, а такође их је предводио селектор Дарко Клаић, учествовао у одбрани титуле освојене у истом граду у августу 2016. године.

Треће место освојила је Белгија, савладавши Румунију 2-0.

 

Код девојчица је у Ајачију титулу освојила репрезентација Чешке Републике, победивши у финалу Белгију 2-1.

Треће место је освојила Шпанија, савладавши селекцију Румуније 2-0.

Прошле године је на Nations Challenge-у тријумфовала репрезентација Бугарске.

 

Brenda Fruhvirtova, Kristyna Tomajkova, Lucie Havlickova, Tomas Janda, Tennis Europe Nations Challenge by Head U12, Tennis Europe Junior Tour
Чехиње Бренда Фрухвиртова, Кристина Томајкова и Луси Хавлицкова са селектором Томасом Јандом
Слика: www.tenniseurope.org

 

 

Извор:

Tennis Europe

Био

Ајачио

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *