Ispovest pocepane patike, Mia Milisavljević

Исповест поцепане патике

Миа Милисављевић

 

Зашто ме тако гледаш? Изгледам ти тужно, овако поцепана и оронула? Морам ти рећи да грешиш!!! Једнако сам цењена као и првог дана кад ме је Миа купила.

Желиш целу причу да чујеш? Послушај је онда….

 

Детаљније Исповест поцепане патике

 

Био је сунчан дан. Стајала сам на полици и посматрала децу која су бирала патике. И онда је наишла она. Насмејана, весела… Пробала је пар патика пре мене, а онда ме је угледала и рекла да жели да ме обује. Кад ме је обула, поскочила је од среће. Ја сам знала да ћу бити њен избор, а како и не би кад сам толико лепа, шарених веселих боја, а тек колико сам удобна. У радњи ме је и обула, старе патике спаковала и отишле смо кући.

Ујутру ме је обула да се похвали другарима у школи. А онда ме је одвела на тренинг. Истрчала сам кад се све скупи, маратонске километраже. Прескочила сам хиљаде и хиљаде вијача, одрадила безброј вежби. Уклизала ко зна колико пута да би Миа стигла лоптицу. Увек се лепо понашала према мени. Брисала ме је, четкала, кад год ме је шљака умазала. А знаш шта сам највише волела?

Кад са њом одем на турнир, и вратимо се кући са пехаром. Има ме и на свим фотографијама. И јесте, мало сам се поцепала, али је прави разлог зашто ме не носи тај, што јој је нога порасла.

 

Тачно је да је купила нове патике, и да сам ја сад у ципеларнику, и делујем тужно и оронуло. Али нисам. Нове патике ми испричају све до детаља кад дођу кући. Све знам као да сам са њом. И бићу ту још дуго, дуго, јер Миа не жели да ме баци.

 

 

Mia Milisavljević, Otvoreno prvenstvo Pančeva do 12 godina, Teniski klub Mladost Pančevo

Миа Милисављевић има 11 година, живи у Сокобањи, чланица је ТК Лапчевић и одлична је ученица. „Исповест поцепане патике“ је написала 18. априла 2019. године за домаћи задатак из Српског језика и књижевности (добила је 5, наравно 🙂 )

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *