Kamp dublova, Teniska klinika Play Great, teniski program Play Great

Извештај са „Кампа дублова“ у организацији Play Great [фото] [видео]

Тениски камп са темом игре парова у организацији PLAY GREAT одржан је од 28. до 30. марта 2018. године у Спортском центру Фортис у Београду (иза блока 45 на Новом Београду). То је први камп оваквог типа одржан последњих година у Србији, а организатори кампа су задовољни како је камп протекао, док су учесници задовољни тиме шта су све научили на кампу.

Програм кампа је обухватао: разумевање тимског рада, основне тактичке формације и покривање терена и позиције на терену. Учесници кампа имали су 2 тренинга по 90 минута сваког дана, 1 тренинг у учионици – упознавање са основама дубл игре, ручак, а последњег дана турнир у дублу за све учеснике кампа. У паузама су се дружили, играли фудбал, и радили основне кондиционе вежбе.

У четвртак 29. марта присуствовали смо јутарњем тренингу и искористили смо прилику да упитамо организаторе кампа о овом јединственом кампу. На кампу је учествовало 14 децe, а тренирали су их Дејан Вукојичић, Душан Милојковић и Иван Сурлић.

Упитали смо тренере Вукојичића и Сурлића због чега су одлучили да организују баш овакав камп.

 

Детаљније Извештај са „Кампа дублова“ у организацији Play Great [фото] [видео]

Они су нам рекли да су у својој тренерској пракси приметили да врло често играчи уместо дубла играју два сингла, без сарадње, договора и поштовања основних правила ове игре. Играју једнообразно, са основне линије и немају храбрости да изађу на мрежу када им се за то укаже прилика. Такође, Tennis Europe и ITF (International Tennis Federation) су кроз систем додавања додатних бодова освојених у дублу бодовима из сингла, почели да стимулишу играче да играју и у овој конкуренцији. На тај начин се продужава и хоспиталити, односно продужени боравак на турниру о трошку организатора, и тако родитељи могу да уштеде новац.

 

Ivan Surlić, Kamp dublova, Teniska klinika Play Great, teniski program Play Great
Тренер Иван Сурлић показује где играчи треба да се поставе

 

Иван Сурлић нам је потврдио да се дубл учи, јер има пуно комбинација које треба научити. Дејан Вукојичић је нагласио да се у иностранству, посебно у Чешкој Републици, Француској, Великој Британији, па и у Хрватској, на систематски начин посвећује пажња учењу игре у дублу. Напредовање у дублу даје игри нову димензију, унапређење игре на мрежи, побољшање одигравања волеја, што деци пружа већу сигурност и када играју у синглу. Тренери Дејан Вукојичић и Иван Сурлић истакли су да је Србија имала два играча који су били број 1 у дублу – Бобу Живојиновића и Ненада Зимоњића – и да се надају да ће успети да инспиришу неке од ових играча да направе успешну каријеру у дублу. Тренери су нам рекли да су задовољни што су деца показала вољу за учењем, да постављају питања и да их ово интересује, и да су стекли утисак да је деци лепо на кампу и да су пуно научили.

Организатори кампа планирају да поново овакву врсту кампа. Ово је био базични камп, а планирају и да организују камп за напредне играче у року од 3 до 6 месеци. Желимо им успех и на осталим камповима које ће организовати ове године!

 

Dušan Milojković, Kamp dublova, Teniska klinika Play Great, teniski program Play Great
Тренер Душан Милојковић објашњава учесницима кампа извођење удараца

 

О утисцима са кампа дублова и о томе шта им је било најзанимљивије, разговарали смо (тим редом) са учесницима кампа: Недом Миленковић, Миом Савељић, Невеном Јаношевић, Никшом Арсићем, Петром Ћертићем, Николом Лулићем, Марком Николићем, Тадејом Михајловићем, Михаилом Савићем, Алексом Мишићем и Филипом Лакићевићем.

 

 

 

Kamp dublova, Teniska klinika Play Great, teniski program Play Great

 

Kamp dublova, Teniska klinika Play Great, teniski program Play Great
Снимање у СЦ Фортис, 29. март 2018.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *