Radoje Poleksić, Vladimir Kaić, Andrej Petković, Teodora Stefanović, Luna Urso, Anastasija Stojanović, Mia Marjanović, Teniski kamp Niš 2017, Teniski klub Fair Play Beograd, Teniska akademija Živković Niš

Извештај са тениског кампа „Ниш 2017“, ТК Fair Play Београд [фото] [видео]

Tениски клуб Fair Play из Београда је организовао зимски тениски камп „Ниш 2017“ у Тениској академији Живковић од 9. до 17. фебруара 2017. године.

Циљ кампа је био побољшање физичких перформанси такмичара и њихова што боља припрема за предстојеће напоре који их очекују у пролећном делу сезоне. Колико знамо, то је једини зимски тениски камп организован у Србији ове сезоне. Присуствовали смо последњем дану кампа и снимили доста материјала, дружили се са децом и тренерима, и стекли смо утисак да је овај камп вратио у први план помало заборављене речи у нашем тенису: план, сарадња и другарство.

 

Клуб Fair Play је званично основан пре неколико месеци, а његови такмичари одмах су својим сјајним резултатима на Дворанском првенству Србије, Купу Србије и турнирима III категорије скренули пажњу на новоосновани колектив.

 

 

Детаљније Извештај са тениског кампа „Ниш 2017“, ТК Fair Play Београд [фото] [видео]

 

Пошто знамо да није у питању „чаробни штапић“, председника клуба Радета Полексића и директора Андреја Петковића питали смо каква је организација рада у ТК Fair Play, и да нам укратко представе новоосновани клуб. Добривоје Живковић, председник Управног одбора Тениске академије Живковић, изнео нам је своје виђење сарадње са TK Fair Play, и упознао нас је са плановима овог нишког клуба за ову годину.

 

 

Раде Полексић и Андреј Петковић укратко су представили TK Fair Play. Знамо да је клуб прошлог јуна организовао камп „Блед 2016“, заједно са ТК Блед-Зака, а камп „Ниш 2017“ је организовао на теренима ТК ТАЖ у Нишу. Пошто имамо утисак да у нашем тенису нема пуно примера успешне сарадње, питали смо их за мишљење о томе, и за планове за сарадњу са другим клубовима.

Већина тениских клубова организује летње кампове, ређи су зимски. Питали смо Радета Полексића због чега је значајно зими организовати тениски камп, као и на шта је највише стављен нагласак у раду на кампу.

У програму кампа који је клуб поделио свим учесницима, посебну ставку чине „Норме понашања“. С обзиром да самим називом клуб ставља до знања колико држи до фер-плеја (а њему је доста пажње посвећено и на Малим играчима), занимало нас чему највише подучавају децу у том смислу?

Последња питања односила су се на услове рада у ТА Живковић, као и на планове ТК Fair Play и ТК ТАЖ за ову годину.

 

Teodora Stefanović, Luna Urso, Anastasija Stojanović, Mia Marjanović, Teniski kamp Niš 2017, Teniski klub Fair Play Beograd, Teniska akademija Živković Niš
ТК Fair Play на кампу „Ниш 2017“

 

Погледајте програм кампа који су добили сви учесници, са Дневним распоредом рада и Нормама понашања.

 

Rade Poleksić, Teniski kamp Niš 2017, Teniski klub Fair Play Beograd, Teniska akademija Živković Niš
Сваки учесник кампа пре почетка кампа добио је програм тениског кампа „Ниш 2017“

 

У четвртак 16. фебруара питали смо учеснике кампа и њихове другаре из ТК ТАЖ о утисцима на кампу, а после вечере (обедовања 😉 ), током које су домаћини из ТАЖ-а једва успевали да направе толико помфрита и пилећих батака, колико мали тенисери могу да поједу! 😉

Погледајте како је било, и какви су утисци деце на кампу:

 

 

 

 

 

 

 

Последњег дана кампа, у петак 17. фебруара, деца из TK Fair Play и она из ТК ТАЖ играла су спаринг-мечеве, а после тога и мечеве у дублу. Било је забавно, а ТАЖ-овци су од својих гостију из Београда добили мајице овог београдског клуба, и направили смо лепе заједничке слике:

 

 

 

 

После ручка дошло је време за повратак у Београд. Такозвани растанак, којег ретко ко воли, али колико видимо, неће дуго потрајати док мале Нишлије не дођу на дружење и тениско надметање у Београд. 🙂

 

Nevena Kolarević, Mia Marjanović, Teniski kamp Niš 2017, Teniski klub Fair Play Beograd, Teniska akademija Živković Niš
Ко воли растанке? 🙁

 

Natalija Nikolić, Teniski kamp Niš 2017, Teniski klub Fair Play Beograd, Teniska akademija Živković Niš
Замало да буде и „слепих путница“ за Београд – Наталија Николић 😉

 

Захваљујемо пријатељима из TK Fair Play на позиву, а из Тениске академије Живковић на дивном гостопримству, и драго нам је што можемо да вам пренесемо све ове лепе слике и видео-записе из Ниша!

 

 

Teodora Stefanović, Luna Urso, Anastasija Stojanović, Mia Marjanović, Teniski kamp Niš 2017, Teniski klub Fair Play Beograd, Teniska akademija Živković Niš
Дружење деце из ТК Fair Play и из Тениске академије Живковић

 

Radoje Poleksić, Mia Marjanović, Teniski kamp Niš 2017, Teniski klub Fair Play Beograd, Teniska akademija Živković Niš
Договор пред наставак тренинга – тренер Раде Полексић са полазницима кампа

 

Nevena Kolarević, Mia Marjanović, Teniski kamp Niš 2017, Teniski klub Fair Play Beograd, Teniska akademija Živković Niš
Једна панорамска 🙂

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *