Janko Tipsarević, Marko Miladinović, Miki Janković, Teniska akademija Tipsarević Beograd, Tipsarevic Tennis Academy

Јанко Типсаревић о проширењу ТА Типсаревић на СЦ Олимп

Тениска академија Типсаревић је у априлу потписала уговор о дугорочном закупу тениског комплекса у Спортском центру Олимп на Звездари. Од тада су у току обимни грађевински радови, од којих би 80% требало да буде завршено до 1. јуна.

О тој теми и о осталим актуелним темама смо 9. маја на теренима у СЦ „11. април“ на Новом Београду разговарали са оснивачем Академије Јанком Типсаревићем, Дејвис куп репрезентативцем Србије и једним од најбољих српских тенисера свих времена. Том приликом смо разговарали и са Марком Миладиновићем, једним од најперспективијих српских тенисера и чланом ТА Типсаревић, као и са његовим тренером Микијем Јанковићем.

 

Детаљније Јанко Типсаревић о проширењу ТА Типсаревић на СЦ Олимп

 

 

Јанко Типсаревић је рекао да радови у СЦ Олимп трају већ месец и по дана, и да је у сваком тренутку на градилишту 30-ак радника. Читав комплекс се темељно реновира: терени, канцеларије, player lounge, ресторан, рефлектори, жице… Јанко се нада да ће 80% свега тога бити завршено до 1. јуна. Будуће активности Тениске академије Типсаревић одвијаће се на 2 до 3 места – у СЦ Олимп, СЦ „11. април“ и делимично у ТК Ушће (млађе категорије). У СЦ Олимп ће се налазити мастер академија са 9 терена – 7 шљакастих и 2 бетонска, а током лета биће направљена хала преко бетонских терена. Прави се потпуно нова теретана, а план је да се догодине направи и мали хотел.

 

Ја сам за овако нешто штедео цео живот. Пре 6-7 година ја сам раскрстио сам са собом шта ћу бити и чиме ћу се бавити након своје тениске каријере… Бавићу се тенисом кроз тениски посао, посао академије и кроз менаџерску причу коју већ имам… Мислим да радим оно што знам, а стара изрека каже да људи треба да раде оно што знају. И друго, ја стварно имам страст према томе!

 

Bez predrasuda…bez kompleksa… #keepdigging #30euradnevnica #patividi @tipsarevictennisacademy

Објава коју дели Janko Tipsarevic (@tipsarevicjanko) дана

 

Јанко Типсаревић је рекао да је врло поносан на резултате Душана Лајовића, који је у његовој агенцији, као и на резултате такмичара Тениске академије Типсаревић (није хтео никога да издваја).

 

Стратешки план нам је да у следећих годину дана доста ојачамо млађе категорије од 12 и 14 година, да направимо пројекат и буџет за ту децу. Када будемо направили тај пројекат, ти ћеш бити први којем ћемо да кажемо.

(мисли се на уредника сајта, тј. на Мале играче 🙂 )

 

Stefan Dragović, Relja Eskić, Dragutin Mitrić, Darko Pavletić, Teniska akademija Tipsarević Beograd, Tipsarevic Tennis Academy
Реља Ескић, Стефан Драговић, Драгутин Митрић и још један такмичар ТА Типсаревић вежбају игру у дублу под надзором тренера Дарка Павлетића

 

Јанко Типсаревић је врло задовољан како напредује Марко Миладиновић, и како се уклопио у академију, у читав тим људи. Марко ће ове године одиграти један или два јуниорска турнира – Ролан Гарос и можда екипно првенство, и Олимпијаду (јуниорску), али Академија је одлучила да се више оријентише на сениорски тенис.

Јанко је тог 9. маја имао први тренинг после операције. Рекао нам је да се неће такмичити до септембра, јер има „заштићени ренкинг“ – обезбеђено 60. место на свету. То је добро јер не мора да жури да се што пре врати, а и може да се посвети изградњи новог комплекса Академије. Ако крене у септембру, може да игра сва 4 гренд слема у години. Идеја је да му први турнир буде челенџер у Бања Луци!

 

Ја ово заиста радим једном у животу. Што кажу људи, кућа се гради једном у животу. Ја претпостављам да ће тај Олимп и та академија бити моја кућа наредних 20 година, и заиста мозак ми је ових дана више у тој организацији, у грађевини, у постављању темеља.

 

Јанко Типсаревић нам је рекао да је Академија организација од 50-ак људи, која постепено расте. У плану је да се следеће године на тој локацији направи медицински центар.

 

Janko Tipsarević, Marko Miladinović, Miki Janković, Teniska akademija Tipsarević Beograd, Tipsarevic Tennis Academy
Јанко саветује Марка Миладиновића

 

Затим смо разговарали са Марком Миладиновићем, најбољим јуниором Србије и такмичарем Академије, који се већ налази међу 900 најбољих играча света, са само 17 година. Марко нам је рекао да је задовољан својим овогодишњим резултатима. Пре месец дана је као „срећни губитник“ играо финале свог првог фјучерса, играо је на Аустралијен Опену полуфинале… Половином маја учествује на ATP 250 турниру у Женеви, добио је вајлд карту за квалификације, а после тога иде на Ролан Гарос (јуниорски). Марко је задовољан условима у Академији, а каже да је већ 6-7 пута играо са Јанком, који му даје савете и додатну мотивацију, јер је прошао кроз све кроз шта сада Марко пролази. Марко је задовољан и проширењем Академије на СЦ Олимп, јер живи у близини и биће му много ближе да долази тамо на тренинге.

Мики Јанковић је прошле године одлучио да прекине играчку каријеру и да се посвети тренерском послу. Мики од новембра ради и путује са Марком. Рекао нам је да је Марко врло талентован и перспективан играч, и да јако воли да тренира, што је веома важно за младог играча. Сматра да Марко има потенцијал да буде у самом врху ATP листе.

 

 

Јанко Типсаревић је рекао да ће нас позвати да обиђемо нови комплекс Академије у СЦ Олимп чим радови буду готови, па се радујемо прилици да вам пренесемо како све то изгледа! И наравно, биће то место на којем ће најбољи српски тенисери имати врхунске услове за рад и напредак!

 

Разговоре водио уредник сајта Ненад Букарица

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *