Teniska akademija Milaš Nova Pazova, Tennis Academy Milas Nova Pazova Serbia

Један дан у Тениској академији Милаш [фото] [видео]

У Тениској академији Милаш у Новој Пазови нема предаха током читаве године, а док траје распуст у академији се организује и летњи камп, када у њој бораве и деца која желе да на неколико недеља или месеци усаврше своје тениско умеће.

У четвртак 17. августа 2017. године смо посетили терене ове академије, који се налазе одмах на уласку у Нову Пазову, кад се крећете из Батајнице.

 

Teniska akademija Milaš Nova Pazova, Tennis Academy Milas Nova Pazova Serbia

 

Навикли смо да у ТА Милаш увек видимо неке новитете, па је тако било и у четвртак – направљен је терен за одбојку на песку, који ће много значити и за кондиционе тренинге полазника академије. Такође, у изградњи је још један терен са шљаком, а започети су и припремни радови на изградњи базена.

 

Детаљније Један дан у Тениској академији Милаш [фото] [видео]

Ево како изгледа оквирна сатница активности у Тениској академији Милаш:

 

 • 6:30 Трчање, разгибавање
 • 7:00 – 9:00 Тениски тренинг (прва група)
 • 8:30 Загревање за тренинг (трчање, разгибавање, специфично загревање)
 • 9:00 – 11:00 Тениски тренинг (друга група)
 • 10:00 – 11:00 Кондициони тренинг
 • 11:00 – 13:00 Тениски тренинг (трећа група)
 • 11:00 – 12:00 Кондициони тренинг
 • 12:00 – 13:00 Кондициони тренинг
 • 13:00 – 15:00 Ручак и одмор
 • 13:00 – 15:00 Тениски тренинг (прва група)
 • 15:00 – 17:00 Тениски тренинг (друга група)
 • 16:00 – 17:00 Кондициони тренинг
 • 17:00 – 19:00 Тениски тренинг (трећа група)
 • 17:00 – 18:00 Кондициони тренинг
 • 18:00 – 19:00 Кондициони тренинг

 

Stefan Kostovac, Stefan Mitrović, Teniska akademija Milaš Nova Pazova, Tennis Academy Milas Nova Pazova Serbia
Стефан Костовац са тренером Стефаном Митровићем

 

Ми смо у Нову Пазову стигли око 8 часова, кад је увелико био у току тениски тренинг, а загревање и јутарње разгибавање били давно завршени.

На терену су били Ања Драшковић (Црна Гора, 2001. годиште), Жанета Малиновић (Босна и Херцеговина, 2001. годиште), Лаура Билић (Хрватска, 2002. годиште), Влада Пономаренко (Русија, 2005. годиште), Ариан Нанда (УАЕ, 2006. годиште), Тања Нанда (УАЕ, 2003. годиште), Најра Геворкиан (Русија, 2006. годиште) и Лана Вуковић (Србија, 2001. годиште).

 

 

Lana Vuković, Tania Nanda, Stefan Mitrović, Teniska akademija Milaš Nova Pazova, Tennis Academy Milas Nova Pazova Serbia
Тања Нанда и Лана Вуковић сервирају

 

 

Са њима су радили тренери Исидора Радојковић, Милош Стевановић, Влада Стојковић и Стефан Митровић.

 

 

Од 9 сати на терен су изашли Владислав Ташенков (Русија, 2002. годиште), Александар Симеуновић (Србија, 2001. годиште), Лука Стевановић (Аустралија, 2000. годиште), Јован Познан (Србија, 2001. годиште), Александра Мађун (САД, 2006. годиште), Стефан Костовац (Велика Британија, 2006. годиште) и Сара Ристић (Босна и Херцеговина, 2005. годиште).

 

 

Luka Stevanović, Jovan Poznan, Miodrag Draguljević, Teniska akademija Milaš Nova Pazova, Tennis Academy Milas Nova Pazova Serbia
Јован Познан и Лука Стевановић са тренером Миодрагом Драгуљевићем

 

Luka Stevanović, Jovan Poznan, Miodrag Draguljević, Teniska akademija Milaš Nova Pazova, Tennis Academy Milas Nova Pazova Serbia
Јован Познан и Лука Стевановић са тренером Миодрагом Драгуљевићем

 

 

 

Aleksandra Mađun, Teniska akademija Milaš Nova Pazova, Tennis Academy Milas Nova Pazova Serbia
Александра Мађун

 

Са њима су радили неки од већ споменутих тренера, као и тренер Миодраг Драгуљевић. Постајало је све топлије, али ритам тренинга није опадао. Уверите се и сами:

 

 

После 11 часова тренинг су имали Наташа Савић (Србија, 2003. годиште), Анастасија Пешић (Јужноафричка Република, 2001. годиште), Ђорђе Зекоњић (Србија, 1999. годиште), Станислав Кошкин (Русија, 2002. годиште), Валериј Мартишев (Русија, 2001. годиште) и Ања Махоркина (Русија, 1997. годиште).

 

 

Nataša Savić, Anastasija Pešić, Vladimir Stojković, Teniska akademija Milaš Nova Pazova, Tennis Academy Milas Nova Pazova Serbia
Наташа Савић и Анастасија Пешић са тренером Владимиром Стојковићем

 

 

Anja Mahorkina, Teniska akademija Milaš Nova Pazova, Tennis Academy Milas Nova Pazova Serbia
Рускиња Ања Махоркина

 

Касније је тренирала и Рускиња Полина Акимова (2001. годиште), а због одмора или болести са нама прошлог четвртка нису били Јована Грујић (Србија, 2006. годиште), Теодора Ђокић (Србија, 2001. годиште), Меги Хмиадашвили (Русија, 2001. годиште) и Софија Риговљева (Русија, 2003. годиште). Извињавамо се ако смо некога заборавили 🙁

 

Око 13 часова смо завирили у трпезарију, где су тренутно ручала двојица дечака, а затим смо отишли у учионицу, где је наставница Снежана Пешић помагала Сари Ристић и Станиславу Кошкину да савладају школске лекције, које уче у оквиру онлајн система који омогућава ТА Милаш. Више детаља о тој теми објавићемо наредних недеља.

 

 

Око 12 часова четворо млађих такмичара имали су кондициони тренинг: Влада Пономаренко, Тања и Ариан Нанда и Најра Говоркиан.

У Тениској академији Милаш поседују две врсте подлоге – тврда подлога је наткривена балоном, а док смо били присутни деца су ту имала кондициони тренинг са тренером Ланом Кићановић. Више детаља о њему ћемо приказати у посебном чланку наредних недеља, а за сада погледајте само неке делове. Било је врло занимљиво 🙂

 

Teniska akademija Milas Story from Mali Igraci on Vimeo.

 

 

 

Погледајте и неколико интересантних клипова са кондиционих тренинга, које је за наше читаоце љубазно уступио кондициони тренер у ТА Милаш Никола Ситар:

 

 

Док су трајали тренинзи у академији је било и неколико родитеља чија деца бораве на летњем кампу, а две девојчице срели смо и на ОП Београда за девојчице до 14 година у ТА Типсаревић – Најру Говоркиан и Тању Нанду, као и тренера Милоша Стевановића; оне су и тада показале одличну игру и постигле лепе резултате, тако да вредан рад већ сада показује резултате 🙂

 

Teniska akademija Milaš Nova Pazova, Tennis Academy Milas Nova Pazova Serbia
Родитељи и тренер Милош Стевановић

 

Teniska akademija Milaš Nova Pazova, Tennis Academy Milas Nova Pazova Serbia, Mali igrači, Nenad Bukarica
Иза кулиса

 

На крају посете замолили смо полазнике Тениске академије Милаш и тренере за заједничку фотографију, што није било нимало лако остварити, јер их има много, а ритам рада и одмарања свих полазника није исти; међутим, није им било тешко да направе малу паузу за читаоце Малих играча 🙂

 

Teniska akademija Milaš Nova Pazova, Tennis Academy Milas Nova Pazova Serbia
Заједничка фотографија, 17. августа 2017.

 

Желимо пуно успеха свим такмичарима ТА Милаш на међународним и домаћим турнирима, а и убудуће ћемо пратити актуелности у нашој врхунској тениској академији!

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *