Teniski trener Đorđe Marinković, Teniski trener Ana Vasiljević, Teniski klub Classics Beograd

Један тренинг у TK Classics и разговор са менаџером клуба Сеадом Дервишевићем

Београдски тениски клуб Classics основан је 2001. године. Оснивачи су Светислав Карловић, Радивој Трбојевић и Милан Славковић. TK Classics је активан члан ТСБ и ТСС. У клубу је до сада организовано преко 70 турнира, а кроз школу тениса ТК Classics прошло је преко 2.500 деце. У клубу су тренирали Ана Ивановић, Ана Јовановић, Јанко Типсаревић, Тамара Чуровић. Председник клуба, Милан Славковић, председник је Тениског савеза Београда и члан извршног одбора Тениског савеза Србије.

У суботу 28. септембра 2019. године смо посетили један тренинг полазника школе тениса TK Classics код старог Меркатора на Новом Београду, и том приликом разговарали са менаџером клуба Сеадом Дервишевићем, некадашњим председником Тениског савеза Београда.

 

 

Детаљније Један тренинг у TK Classics и разговор са менаџером клуба Сеадом Дервишевићем

 

Погледајте презентацију TK Classics на Малим играчима

 

Сеад Дервишевић нам је рекао да TK Classics има школу тениса и активне такмичаре, а у клубу игра и доста рекреативаца. У школи тениса деца тренирају до предтакмичарског нивоа, када се припремају за такмичарске мечеве. TK Classics има тридесетак регистрованих такмичара у свим категоријама, од којих више њих постиже одличне резултате. Неколико такмичарки клуба каријеру је наставило на колеџу у Америци.

 

Teniski klub Classics Beograd

 

Клуб организује и бесплатне часове тениса у више новобеоградских основних школа и вртића, а активан је и у свим промотивним акцијама Тениског савеза Београда. Господин Дервишевић нагласио је да је важно понављати часове тениса у школа у току школске године, јер ће тако деца моћи да добију праву прилику да испробају тениске ударце и да се одлуче да дођу у неки тениски клуб.

Сеад Дервишевић је рекао да клуб има два шљакаста терена, која су током зиме покривена балоном. Такође, поседује и халу за фудбал, са вештачком травом. У клупској згради налази се кафић, а током летње сезоне посетиоци се могу освежити у хладовитој башти клуба.

 

Teniski klub Classics Beograd

 

Тренери у TK Classics су Марко Зрилић, Ана Васиљевић и Ђорђе Маринковић. Марко Зрилић ради са старијим такмичарима, док Ана Васиљевић и Ђорђе Маринковић раде са полазницима Classics-ове школе тениса и са млађим такмичарима.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *