Nevena Kolarević, Rade Poleksić, Dunja Perenčević, Vladimir Kaić, Luna Huening, Teodora Stefanović, Iva Poleksić, Jana Vranić, Teniski klub Fair Play Beograd, Teniski kamp Olimp 2017

Једно преподне на кампу „Олимп 2017“, ТК Fair Play Београд [фото] [видео]

Tениски клуб Fair Play из Београда је од 23. октобра до 3. новембра 2017. године организовао тениски камп „Олимп 2017“ у ТК Олимп у Београду. У четвртак 2. новембра смо посетили клуб и снимили део преподневног тренинга полазница кампа са тренерима Радетом Полексићем и Владимиром Каићем, и разговарали са девојчицама и са председником клуба Радетом Полексићем.

 

Камп „Олимп“ је међународног карактера и представља сублимацију кампова које је TK Fair Play одржао ове године – зимски камп „Ниш 2017“ у фебруару на теренима ТК ТАЖ у Нишу и камп „Врдник 2017“ у јуну у Етно селу Врдничка кула на Фрушкој гори.

 

 

Председник клубa Раде Полексић нам је рекао да су на овом кампу радили на оним сегментима за које су анализом после претходних кампова утврдили да нису на потребном нивоу. Циљ кампа је био што боља припрема за предстојеће турнире у зимском делу сезоне. Господин Полексић рекао је да камп похађају такмичарке клуба, али увек има и нових полазница: тако је овог пута први пут на кампу Луна Хунинг (Luna Huening) из Немачке (2001. годиште), најбоља такмичарка у својој покрајини.

Детаљније Једно преподне на кампу „Олимп 2017“, ТК Fair Play Београд [фото] [видео]

Мали играчи вам овог викенда препоручују (кликните на сваку слику за више детаља):

 

Камп траје 13 дана, и сваког дана је било тренинга, и план и програм је максимално испоштован. Прва два дана се ради лагана адаптација деце на мало јачи ритам тренинга, а сваког дана се радило 5 сати. После јутарњег футинга следи двочасовни тренинг, углавном рад из места, са одређеним комбинацијама удараца. Поподне се углавном све то што се вежбало из места, имплементирало у игри из кретања. У другој недељи се прешло на „живу лопту“, што је припрема за поен игру, која је у плану за последња два дана кампа. Уз све то, радиће се и на тениској тактици. Камп је базиран на транзицији приликом преласка из дефанзивне у офанзивну игру и обрнуто.

 

 

Упитали смо Радета Полексића за планове клуба до краја године. Такмичарке клуба ће у новембру учествовати на ЕТА турниру у Истанбулу, затим ће Невена Коларевић и Миа Марјановић учествовати на Оранж Боулу, једном од најзначајнијих светских турнира до 14 година.

 

Затим смо разговарали са две учеснице кампа из Немачке: Дуњом Перенчевић (2001. годиште) и поменутом Луном Хунинг. Питали смо их да упореде рад на кампу са тренирањем у Немачкој, и како им се допада Београд, шта су све посетиле заједно са својим другарицама из Београда.

После тога смо причали са Невеном Коларевић, Теодором Стефановић, Ивом Полексић и Јаном Вранић, о томе шта су све показале Луни и Дуњи у Београду, какво је дружење између тренинга, и да ли су се умориле.

 

 

Мали играчи желе много успеха такмичаркама TK Fair Play на предстојећим турнирима! Пратићемо њихове наступе, као и наступе осталих српских такмичара у Америци.

 

Разговоре водио уредник сајта Ненад Букарица

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *