Jelena Gojković, Sofija Batalova, Premium tenis Beograd, Škola tenisa Premium tenis

Јул у Премиум тенису

Иако је средина лета и летњи распуст је увелико у току, део такмичара београдског Премиум тениса вредно се припрема за следеће турнире. У четвртак 19. јула 2018. године смо посетили терене на Бањици, у ТК Вождовац, на којима се одвијају тренинзи Премиум тениса, снимили део тренинга и попричали са две такмичарке овог београдског клуба: Новосађанком Јелена Гојковић и Белорускињом Софијом Баталовом.

 

Детаљније Јул у Премиум тенису

 

Јелена Гојковић (2005. годиште) је чланица ТК Меридиана из Новог Сада и успешно се такмичи у конкуренцији до 14 година, а у Премиум тенису тренира овог лета са тренерима Огњеном Јовановићем и Александром Марковићем, углавном индивидуално. Углавном је реч о усавршавању технике. Јелена овог викенда учествује на ОП Златибора до 14 година у TK Zlatibor Springs, а крајем јула ће учествовати на ETA U14 турниру у Софији.

 

 

Софија Баталова (2001. годиште) је Белорускиња из Минска, која већ две године тренира у Србији, а у Премиум тенису пола године. Одлично говори српски. Софија није била задовољна тренирањем у Белорусији, где није успела да пронађе одговарајућег тренера. У Премиум тенису тренира са тренером Дејаном Дудићем, са којим се одлично слаже и са којим ради на промени технике и тактике.

 

 

На почетку бављења тенисом Софији су омиљене тенисерке биле Викторија Азаренка и Марија Шарапова, а сада јој је омиљена тенисерка Арина Сабаленка, девојка такође из Минска, са којом се Софија дружи већ 10 година, и са којом је тренирала Софијина старија сестра, која је професионална тенисерка. Занимљиво је да су, када су биле мање, Софија и Арина биле најбоље другарице.

Желимо пуно успеха Софији и Јелени у наставку летње сезоне, и пуно квалитетних тренинга у Премиум тенису!

 

Разговоре водио уредник сајта Ненад Букарица

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *