Fatma Idrizović, 2018 TENNIS EUROPE JUNIOR MASTERS do 14 i do 16 godina, Ređo Kalabrija Italija

Јуниорски мастерс Tennis Europe до 14 и 16 година у Ређо Калабрији, 5-7.10.18.

23. издање Tennis Europe Junior Masters-а до 14 и 16 година одржава се од 5. до 7. октобра 2018. године у CT Rocco Polimeni у Ређо Калабрији у Италији, на шљакастим теренима. Овај турнир освајали су Александар Зверев, Рафаел Надал и Ким Клајстерс, а међу бившим квалификантима налазе се Енди Мари и Флавија Пенета.

Ове године на мастерсу учествује чак петоро српских тенисера, што је заиста несвакидашњи успех: Фатма Идризовић (учествује до 14 година, а шампионка је Србије до 14 и до 16 година), Стефан Поповић, Петар Теодоровић, Никол Палечек и Дарја Шувирђонкова (сви до 16 година). Притом су Стефан и Никол сезону завршили на првом месту Tennis Europe „Race to Masters“ листе (Никол дели прво место).

Тројици српских такмичара мало је недостајало да се нађу на мастерсу: Марку Топоу до 16 година и Луки Јовановићу и Бранку Ђурићу до 14.

 

Детаљније Јуниорски мастерс Tennis Europe до 14 и 16 година у Ређо Калабрији, 5-7.10.18.

 

7.10.18.  15.55 h

Првакиња Србије до 14 и до 16 година Фатма Идризовић освојила је титулу на мастерсу Tennis Europe до 14 година, и то без изгубљеног сета. Браво Фатма, честитамо!

Петар Теодоровић је освојио треће место на мастерсу до 16 година, пошто је Стефан Поповић због температуре морао да му преда меч за 3. место без борбе, тако да је Стефан четврти.

Фатма Идризовић је у финалу победила 2. носитељку, Бугарку Катерину Димитрову, 7-6(5) 6-2.

Победник код дечака до 14 година је Рус Константин Женов, који је у финалу победио Чеха Хинека Бартона.

Код девојака до 16 година Хрватица Антониа Ружић је у финалу победила сународњакињу Тару Вирт 6-4 7-6(4). Браво Антониа!

 

Fatma Idrizović, Petar Teodorović, Nikol Paleček, Stefan Popović, Mili Poljičak, Dražen Petrović, Antonia Ružić, Aleksandra Simeva, Kalin Ivanovski, Vuk Bolić, Desanka Jovanović, Tara Wurth, 2018 TENNIS EUROPE JUNIOR MASTERS do 14 i do 16 godina, Ređo Kalabrija Italija
Велики успех тенисера на мастерсу тенисера из држава бивше Југославије (следа надесно): Калин Ивановски, Мили Пољичак, тренер Вук Болић, Петар Теодоровић, тренер којем нажалост не знамо име, Никол Палечек, тренер Десанка Јовановић, Стефан Поповић, Дражен Петровић, Антониа Ружић, Тара Вирт и Александра Симева

 

Одлучујући поен у Фатмином финалу:

 

 

 

 

6.10.18.  20.32 h

Шампионка Србије до 14 и до 16 година Фатма Идризовић пласирала се данас у финале мастерса Tennis Europe до 14 година. Свака част Фатма!

Наши сјајни тенисери Петар Теодоровић и Стефан Поповић нажалост нису успели да се пласирају у финале мастерса Tennis Europe до 16 година. Честитамо Стефану и Петру на изванредном резултату!

Фатма Идризовић (1. носитељка) је у полуфиналу победила  3. носитељку, Белорускињу Алиону Фалеи 6-3 6-2, а сутра ће у финалу играти против 2. носитељке, Бугарке Катерине Димитрове. Срећно Фатма!

Стефан Поповић (1. носилац) је изгубио од Бугарина Петра Нестерова (3. носилац, победник Pecinog memorijala 2018 у Панчеву) 3-6 6-7(3), док је Петар Теодоровић изгубио од Летонца Данијела Линкунс-Морозовса 6-4 4-6 2-6.

Дарја Шувирђонкова је у разигравању од 5. до 8. места победила Рускињу Марту Белокрилову, и сутра ће играти за 5. место против Летовнке Шпаке, док је Никол Палечек изгубила од Летонке Патриције Шпаке 4-6 1-6, и сутра ће се надметати за 7. место.

Хрватски тенис постигао је огроман успех у Ређо Калабрији, јер ће у финалу девојака до 16 година играти две Хрватице: Тара Вирт, која је савладала Чехињу Ану Панчартек 6-4 7-5, и Антонија Ружић, која је победила Литванку Клаудију Бубелите 6-2 6-0. Честитамо!

Хрват Мили Пољичак је изгубио у полуфиналу од Чеха Хинека Бартона 6-7(2) 4-6.

 

Petar Teodorović, Stefan Popović, Fatma Idrizović, 2018 TENNIS EUROPE JUNIOR MASTERS do 14 i do 16 godina, Ređo Kalabrija Italija

 

 

5.10.18.  19.52 h

Српски тенисери Фатма ИдризовићПетар Теодоровић и Стефан Поповић су се пласирали у полуфинале мастерса Tennis Europe – Фатма до 14 година а Стефан и Петар до 16 година. Браво!

Дарја Шувирђонкова и Никол Палечек нажалост су изгубиле у 1. колу. 🙁

Фатма је у 1. колу победила Италијанку Ђорђију Педоне 6-4 6-3, Петар је победио Украјинца Вјачеслава Бјелинског, 2. на годишњој ранг-листи, 6-3 6-2, док је Стефан после велике борбе победио Дражена Петровића из Босне и Херцеговине 6-1 5-7 7-6(4).

Дарја је изгубила од Хрватице Антоније Ружић 5-7 5-7, а Никол такође после велике борбе од Чехиње Ане Панчартек 7-5 0-6 5-7.

Фатма Идризовић (1. носитељка) ће сутра у полуфиналу играти против 3. носитељке, Белорускиње Алионе Фалеи, Стефан Поповић (1. носилац) ће играти против Бугарина Петра Нестерова (3. носилац, победник Pecinog memorijala 2018 у Панчеву), док ће Петар Теодоровић играти против Летонца Данијела Линкунс-Морозовса. Срећно!

На Мастерсу до 14 година Хрват Мили Пољичак је у 1. колу победио Италијана Николу Кјаварељу 6-3 6-1, док су Македонци Александра Симева и Калин Ивановски нажалост изгубили: Александра од Бугарке Катерине Димитрове 6-0 1-6 1-6, а Калин од Чеха Метјуа Вилијама Доналда 4-6 1-6.

У конкуренцији до 16 година Хрватица Тара Вирт је победила Летонку Патрицију Шпаку 6-4 7-5.

 

Petar Teodorović, Stefan Popović, Nikol Paleček, Fatma Idrizović, Darja Šuvirđonkova, 2018 TENNIS EUROPE JUNIOR MASTERS do 14 i do 16 godina, Ređo Kalabrija Italija
Петар Теодоровић, Стефан Поповић, Никол Палечек, Фатма Идризовић и Дарја Шувирђонкова са тренерима Вуком Болићем (Стефанов тренер) и Десанком Јовановић (Николин тренер)

 

Пре мастерса, најбољи тенисери Србије припремали су се у ТК Спартак у Суботици са Спартаковим тенисерима, а кампом је руководио Ренцо Фурлан, шеф стручног штаба јуниорских селекција Србије. Више о том кампу прочитајте на сајту Тениског савеза Србије.

 

На мастерсу Tennis Europe до 14 година учествују и Александра Симева и Калин Ивановски из Македонијe и Мили Пољичак из Хрватске, а до 16 година Дражен Петровић из Босне и Херцеговине и Тара Вирт и Антонија Ружић из Хрватске. Желимо им свима пуно успеха на мастерсу!

 

 

Изванредни хрватски тенисер Мили Пољичак, првопласирани на европској ранг-листи до 14 година, добио је важну награду пре петнаестак дана у Загребу – награду „Дражен Петровић“ за спортисту који је највећа нада хрватског спорта, коју му је доделио Хрватски олимпијски одбор. Мили је приликом примања награде захвалио својим тренерима Тонију Лозићу и Јакову Павићу, који су најзаслужнији за његово тениско напредовање. Честитамо четрнаестогодишњом Сплићанину, и желимо му да оправда указано поверење и да заиста постане тенисер којим ће се Хрватска поносити (а и шире 🙂 )!

 

Poljičak primio priznanje za dolazeću hrvatsku nadu

 

На прошлогодишњем мастерсу нису учестовали тенисери из Србије, а победници до 14 година су били Италијан Лука Нарди и Рускиња Диана Шнајдер, док су финалисти били Британац Џек Пинингтон Џоунс и Рускиња Марија Бондаренко. Победници мастерса до 16 година су били Румун Нини Дика и Францускиња Карол Моне, а финалисти су Бугарин Ентони Генов и Швеђанка Каијса Вилда Хенеман.

Године 2016. су Тамара Малешевић и Кристиан Јухас освојили друго место на мастерсу!

 

 

5.10.18.  12.20 h

Резултати, дечаци до 14 година:

2018 TENNIS EUROPE JUNIOR MASTERS do 14 i do 16 godina, Ređo Kalabrija Italija

 

 

Резултати, девојчице до 14 година:

2018 TENNIS EUROPE JUNIOR MASTERS do 14 i do 16 godina, Ređo Kalabrija Italija

 

 

Резултати, младићи до 16 година:

2018 TENNIS EUROPE JUNIOR MASTERS do 14 i do 16 godina, Ređo Kalabrija Italija

 

 

Резултати, девојке до 16 година:

2018 TENNIS EUROPE JUNIOR MASTERS do 14 i do 16 godina, Ređo Kalabrija Italija

 

 

Извор:

Tennis Europe

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *