Nevena Kolarević, Hoi Ki Jenny Wong, Ki Lung Ng, Maj Tomac, Eminent Podgorica Open 2017 U16, Teniski klub Eminent Podgorica, Tennis Europe Junior Tour

Коларевић финалисткиња сингла, Видовић победница дубла на Eminent Podgorica Open 2017 ЕТА U16 у Црној Гори

Међународни турнир за младиће и девојке до 16 година Eminent Podgorica Open 2017 одигран је у главном граду Црне Горе Подгорици (3. категорије), од 29. јула до 4. августа 2017. године, у оквиру Tennis Europe Junior Toura. Турнир је одигран у ТК Еминент, на 4 терена са шљаком, а врховни судија је био Владимир Каић.

 

Изванредан резултат су постигле три српске тенисерке – Невена Коларевић је играла у финалу сингла, Анђела Видовић је освојила турнир у дублу, а Анђела Лопичић је играла у полуфиналу сингла и у финалу дубла. Свака част девојке!

Као и на турниру Niš Open 2017 у ТК ТАЖ пре десетак дана, тријумфовали су младић и девојка из Хонг Конга – Хои Ки Џени Вонг и Ки Лунг Нг. Честитамо! Њих двоје су освојили друго место у синглу на турниру Nikšić Open 2017.

Детаљније Коларевић финалисткиња сингла, Видовић победница дубла на Eminent Podgorica Open 2017 ЕТА U16 у Црној Гори

Три девојке из Србије наставиле су тако са сјајним резултатима овог лета: Невена Коларевић је играла у полуфиналу Niš Open 2017 и у четвртфиналу Летње европске јуниорске Олимпијаде (као најмлађи учесник Олимпијаде!), Анђела Лопичић је била финалисткиња Niš Open 2017, a Анђела Видовић је освојила титулу у синглу на Nikšić Open 2017 и била финалисткиња дубла на Niš Open 2017.

 

 

Финале сингла је данас у Подгорици играно на 42 степена и трајало је 4 сата и 20 минута! Свака част обема тенисеркама што су издржале и јуначке се бориле до краја! Резултат је био 7-6(6) 3-6 7-5. Невена је притом показала велику чврстину и снагу воље – у 1. сету је губила 0-5 и успела је да избори тај-брејк (губила је 2-5 и одбранила три сет лопте, и дошла на 5-5), а у трећем сету је спасила 3 меч-лопте при резултату 4-5.

 

Анђела Видовић је у дублу освојила титулу са Хои Ки Џени Вонг из Хонг Конга. Оне су у финалу победиле Српкињу Анђелу Лопичић и Рускињу Надежду Халтурину 6-0 6-0. Андреа Мрвић је са Лајлом Ћемаловић из Босне и Херцеговине играла у полуфиналу дубла. Анђела Видовић је у синглу дошла до четврфинала у Подгорици.

 

Anđela Vidović, Eminent Podgorica Open 2017 U16, Teniski klub Eminent Podgorica, Tennis Europe Junior Tour
Анђела Видовић

 

Победници у дублу код младића су Ки Лунг Нг из Хонг Конга и Мај Томац из Словеније; они су у финалу победили хрватски пар Ловро Суевич / Матија Воларевић 6-1 6-2.

 

Од осталих такмичара из Србије највише успеха су имали Тара Дакић, која је изгубила у четвртфиналу од касније победнице Вонг, и Огњен Павловић, који је у четвртфиналу изгубио од Словенца Маја Томца. Словенац Мај Томац освојио је друго место у синглу, а Петар Јовановић из Црне Горе играо је у полуфиналу сингла.

 

 

Комплетни резултати у синглу, девојке:

 

Eminent Podgorica Open 2017 U16, Teniski klub Eminent Podgorica, Tennis Europe Junior Tour

 

Комплетни резултати у синглу, младићи:

 

Eminent Podgorica Open 2017 U16, Teniski klub Eminent Podgorica, Tennis Europe Junior Tour

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *