Petar Đukić, Uroš Kontić, Teniski klub Đukić, Ekipno prvenstvo Srbije do 18 godina

Квалификације за Екипно првенство Србије до 18 година, 8-10.5.19.

Квалификациони турнири за Екипно првенство Србије за младиће и девојке до 18 година играју се од 8. до 10. маја 2019. године у два региона Србије (Војводина и Београд). Победници квалификационог турнира аутоматски учествују у финалу (укупно четири екипе). Поред победника квалификационих турнира, екипе могу да изборе финални турнир као финалисти квалификационог турнира (највише четири екипе) под условом да имају бар једну победу на квалификационом турниру. Финални турнир (најбољих 8 екипа) до 18 година биће одигран од 18. до 20. септембра 2019. године. Екипно првенство Србије игра се у организацији Тениског савеза Србије, а директор екипних такмичења је Стефан Чукић.

Подсећамо, квалификациони турнири до 14 година биће одиграни од 29. до 31. маја.

Укупан број мушких екипа које ће играти у квалификацијама у два региона је 10, а женских 8.

Такмичења се одржају следећим клубовима:

Тениски савез Војводине: ТК Меридиана Нови Сад, девојке и младићи

Тениски савез Београда: TK Агримес – младићи, TЦ Новак – девојке

Сви мечеви се рачунају за ранг-листу Тениског савеза Србије. Формат једног екипног меча је три сингл и један дубл меч. Минималан број чланова једне екипе је 3 (три) играча.

 

Детаљније Квалификације за Екипно првенство Србије до 18 година, 8-10.5.19.

 

РЕГИОН БЕОГРАДА

 

11.5.19.  11.15 h

Победнице квалификационог турнира девојака у ТЦ Новак су девојке из ТК Партизан, које су у финалу победиле тим ТК Харон 3-1. Честитамо!

Победници квалификационог турнира младића су момци из ТК Ђукић, који су у финалу победили тим ТК Агримес на гем разлику 49-47; резултат је 2-2, а имали су исти број освојених сетова. Браво за младиће из оба клуба!

Резултати младића у ТК Агримес:

  1. Дубл: Слијепчевић/Мацура – Топо/Жугић 6-1 7-6(3)
  2. Милан Мацура – Вељко Крстић 4-6 6-4 6-3
  3. Душан Трунић – Матија Жугић 6-4 2-6 5-7
  4. Марко Судар – Марко Топо 3-6 2-6

 

 

 

9.5.19.  16.59 h

У конкуренцији девојака у финалу квалификационог турнира у ТЦ Новак у петак ће играти екипе ТК Харон и ТК Партизан, а у финалу код младића у ТК Агримес ће играти тимови ТК Ђукић и ТК Агримес. Честитамо!

Девојке из ТК Харон победиле су екипу ТК Црвена звезда 4-0, док је тим ТК Партизан победио девојке из ТК Дрил 3-1. Код младића је ТК Ђукић победио екипу ТА Типсаревић 2-2 (бољи сет количник), а ТК Агримес је савладао тим ТК Дрил такође 2-2, бољи сет количник.

 

 

 

 

8.5.19.  20.53 h

Квалификациони турнир младића почиње данас у TK Агримес, док девојке играју у TЦ Новак. У ТК Агримес се данас играју два меча 1. кола: ТК Ђукић – ТК Црвена звезда и ТК Дрил – ТА Обрадовић. Код девојака ће данас у ТЦ Новак бити одигран само један меч 1. кола: ТК Ђукић – ТК Партизан.

У конкуренцији девојака у ТЦ Новак екипа ТК Партизан (Миа Вучковић, Елена Миловановић, Андреа Мрвић, Кристина Стаменковић и Анђала Петровић) је победила ТК Ђукић 3-1 (за ТК Ђукић су наступиле Јована Бабић, Марија Ристановић, Алексанра Благојевић, Анђелија Марковић, Данијела Медић и Дејана Миленковић).

Код младића су се у полуфинале пласирале екипе ТК Ђукић и ТК Дрил. ТК Ђукић (Никола Кијац, Вељко Крстић, Милош Луковић, Матија Жугић, Марко Топо и Петар Теодоровић) је победио ТК Црвена звезда 3-1 (Ц. звезда: Немања Субановић, Петар Белошевић, Алекса Марђоновић, Лука Марковић, Марко Никчевић, Растко Вуксановић), а ТК Дрил (Леон Николић, Димитрије Коцић, Михаило Ласица, Бојан Радоман, Стеван Антић и Стефан Малбаша) је победио тим ТА Обрадовић 3-1 (ТА Обрадовић: Ђорђе Курћубић, Данило Илић и Богдан Мушкатировић).

Полуфинале се у обе конкуренције игра у четвртак, а финале у петак.

 

Резултати 1. кола, ТСБ, младићи:

ТК Ђукић – ТК Црвена звезда 3-1

ТК Дрил – ТА Обрадовић 3-1

 

Резултати 1. кола, ТСБ, девојке:

ТК Партизан – ТК Ђукић 3-1

 

Резултати полуфинала, ТСБ, младићи, 9. мај:

ТК Ђукић – ТА Типсаревић 2-2

ТК АгримесТК Дрил  2-2

 

Резултати полуфинала, ТСБ, девојке, 9. мај:

ТК Харон – ТК Црвена звезда  4-0

ТК ПартизанТК Дрил  3-1

 

Reginalno ekipno prvenstvo Srbije do 18 godina, Ekipna takmičenja Teniskog saveza Srbije u 2019. godini

Reginalno ekipno prvenstvo Srbije do 18 godina, Ekipna takmičenja Teniskog saveza Srbije u 2019. godini

 

РЕГИОН ВОЈВОДИНЕ

 

11.5.19.  18.51 h

Победнице квалификационог турнира девојака су девојке из ТК Спартак, које су у финалу победиле тим ТК Динамо на гем разлику 28-24; резултат је 2-2, а екипе су имале исти број освојених сетова. Честитамо!

Победници квалификационог турнира за регион Војводине су младићи из новосадског ТК Меридиана, који су у неизвесном финалном мечу данас победили ТК Спартак 2-2 (5-4 у сетовима). Честитамо!

У полуфиналу девојака екипа ТК Динамо, је победила ТК ЖАК 3-1.

У финалном мечу за ТК Спартак су наступиле Анђела Видовић, Вања Видановић и Данијела Даниловић, а у дублу су играле Анђела Видовић и Анђела Скробоња. За ТК Динамо су играле Емилија Којчић, Милана Вулин и Мирјана Рагастовац, а у дублу Емилија Којчић и Мирјана Рагастовац.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Ekipno do 18 god, juniori region Vojvodina @tkmeridiana @tkspartak #ekipnaatss #teniskisavezsrbije #tenis ??

Објава коју дели Ekipna Takmicenja TSS (@ekipnaatss) дана

 

Dušan Obradović, Dušan Kostić, Luka Polovina, Luka Malobabić, Dušan Bajić, TK Meridiana Novi Sad, Regionalno Ekipno prvenstvo Srbije 2019 Vojvodina
Победничка екипа ТК Меридиана из Новог Сада са својим тренером: Лука Малобабић, Лука Половина, Душан Костић, Душан Обрадовић и Душан Бајић

 

 

8.5.19.  21.09 h

Квалификациони турнири се играју у ТК Меридиана у Новом Саду. Данас ће бити одиграни полуфинални мечеви – код младића играју ТК Спартак – ТК Јечменица и ТК Сајмиште – ТК Меридиана, а код девојака је ТК Спартак слободан у полуфиналу, а у другом полуфиналном мечу играју ТК ЖАК и ТК Динамо.

У финалу у конкуренцији дечака сутра ће играти ТК Спартак и ТК Меридиана. Спартак (Кристиан Јухас, Филип Стипић, Милош Вуковић, Адам Ковач, Филип Мандовић, Петар Башић Палковић) је у полуфиналу победио ТК Јечменица 4-0 (ТК Јечменица: Илија Мартиновић, Душан Давидовић, Алекса Пераћ, Немања Мраовић), док је тим ТК Меридиана (Душан Обрадовић, Лука Половина, Душан Костић, Лука Малобабић, Душан Бајић) победио ТК Сајмиште 3-1 (ТК Сајмиште: Страхиња Мушицки, Урош Делић, Димитрије Зубац, Никола Митровић, Марко Клисурић, Јован Делић).

Финале код младића се игра у четвртак, а у конкуренцији девојака у петак.

 

Резултати 1. кола, ТСВ, младићи:

ТК Спартак – ТК Јечменица  4-0

ТК Меридиана – ТК Сајмиште 3-1

 

Резултати 1. кола, ТСВ, девојке:

ТК ЖАК – ТК Динамо игра се у петак у 9 часова

 

Финале, ТСВ, младићи, 9. мај:

ТК МеридианаТК Спартак  2-2 (5-4 у сетовима)

 

Финале, ТСВ, девојке, 10. мај у 14 часова:

ТК Спартак – ТК ЖАК или ТК Динамо

 

Reginalno ekipno prvenstvo Srbije do 18 godina, Ekipna takmičenja Teniskog saveza Srbije u 2019. godini

Dušan Obradović, Regionalno Ekipno prvenstvo Srbije 2019 Vojvodina, TK Meridiana
Акција у ТК Меридиана, 8. мај 2019.

 

 

Dušan Obradović, Regionalno Ekipno prvenstvo Srbije 2019 Vojvodina, TK Meridiana

 

 

Осим погодности за клубове (које се огледају у финансијској помоћи око учешћа, смештаја и исхране такмичара, као и у приоритету за клубове који учествују у екипним такмичењима приликом кандидатуре за организацију летњих турнира из календара ТСС и региона), Тениски савез Србије ће најуспешнијим такмичарима доделити:

 

  • Најуспешнијем учеснику на табли 1 до 14 година, Wild Card за турнире из календара Tennis Europe до 14 или 16 година за главни турнир (који се одржавају у Србији)*
  • Најуспешнијем учеснику на табли 1 до 18 година, Wild Card за турнире из календара ITF Juniors до 18 година за главни турнир или Wild Card за турнире из календара ITF Pro Circuit (који се одржавају у Србији)*
  • Најуспешнијем учеснику на табли 2 до 14 година, Wild Card за наредно Дворанско првенство Србије или турнир из календара ТСС, 1. категорије у свом или старијем узрасту*
  • Најуспешнијем учеснику на табли 2 до 18 година, Wild Card за наредно Дворанско првенство Србије или турнир из календара ТСС, 1. категорије у свом или старијем узрасту*
  • Све победе на екипном такмичењу (без обзира на таблу) се бодују за ранг-листу ТСС и важе 365 дана, са могућношћу преношења у старију узрасну категорију

*Такмичарски одбор ТСС ће прецизније одредити критеријум „најуспешнијег учесника“ до пре почетка такмичења.

 

Клубови који буду учествовали у екипном такмичењу имаће приоритет приликом кандидатуре за организацију летњих турнира из календара ТСС и региона.

Сви клубови који су организатори турнира из календара Tennis Europe или ITF су у обавези да учествују на бар једном екипном такмичењу у календарској години (изузетак су клубови који организују турнире из календара ITF Pro Circuit).

 

 

 

Формат једног екипног меча је три сингл и један дубл меч. Минималан број чланова једне екипе је 3 (три) играча.

Клуб може да пријави највише 6 (шест) такмичара од којих један може бити странац који је регистрован за дотични клуб и коме је уредно пријављено место боравка у Србији и који је одиграо у последњих 6 (шест) месеци барем 3 (три) турнира из календара ТСС или Региона и самим тим се налази на ранг-листи ТСС у било којој конкуренцији.

Сви играчи морају да буду регистровани за клуб за који наступају. Играч који жели да наступа за други клуб мора да се пререгиструје и да то учини најмање 15 дана пре почетка такмичења.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *