Teniski klub Winner Novi Sad, TK Sajmište, Vojvođanske novosti, Vojvođanski teniski savez, Teniski savez Vojvodine

Мајске новости из војвођанских клубова – извештај из ТК Сајмиште и TK Winner

Новосадски тениски клуб Сајмиште организовао је од 12. до 15. маја 2018. године турнир I категорије за младиће и девојке до 16 година, па смо тим поводом снимили финале у конкуренцији младића и разговарали са тренерима ТК Сајмиште о актуелностима у једном од најуспешнијих војвођанских клубова.

После тога смо посетили TK Winner Нови Сад, који се налази на Телепу, у близини Дунава.

 

Сваког месеца објављиваћемо „Новости из војвођанских клубова“ у оквиру сарадње са Тениским савезом Војводине. Позивамо све клубове који су чланови Тениског савеза Војводине да са нашим читаоцима поделе слике, видео-записе и тренутке са тренинга својих такмичара; за клубове је то бесплатно, и верујемо да је лепа прилика да представе своје активности широј тениској публици. Захваљујемо Војвођанском тениском савезу на сарадњи и подршци!

Телефон и мејл за слање материјала: 0638255296; redakcija@maliigraci.rs

 

Детаљније Мајске новости из војвођанских клубова – извештај из ТК Сајмиште и TK Winner

 

ТК Сајмиште

Тренер у ТК Сајмиште Тома Васин рекао нам је да је задовољан наступом Никола Митровића на турниру, и да је Никола показао напредак у односу на прошлу годину. Сматра да су пред Николом озбиљни сати тренинга и унапређивања игре. Господин Васин похвалио је и Лену Рељин, која се одличном игром пласирала у финале турнира. Тренери ТК Сајмиште сарађују у формирању групе дечака и девојчица који ће више тренирати и спаринговати између себе; кондициони тренинзи се одвијају по плану, а учешће на турнирима је редовно.

 

 

Тома Васин је рекао да је 16 година „кризни период“ у животу тенисера, да неки још покушавају како су играли пре, али тренери у клубу их подстичу да играју много агресивније, да преузимају ствари више у своје руке, и да се профилишу у складу са својим психолошким карактеристикама. Господин Васин је истакао и изврстан резултат и игру Уроша Делића на турниру 2. категорије пре неколико недеља у ТК Сајмиште, када је играо са Николом у финалу, и рекао да је задовољан како Урош игра ове сезоне.

 

 

О функционисању тениске школе ТК Сајмиште разговарали смо са тренером Миланом Врбашким. Он нам је рекао да све функционише по плану, да има 40-50 нових полазника. Клуб је издвојио петнаестак клинаца који  су завршили школицу тениса прошле године, и они су од пролећа почели да се такмиче на турнирима црвеног и наранџастог нивоа. Још увек нема значајнијих резултата, али из године у годину биће их све више. Клуб на тај начин ствара свој такмичарски погон, и труди се да деца остану што дуже у тенису, да не сагоре у самом почетку.

 

TK Winner Нови Сад

TK Winner поседује два отворена терена са шљаком и халу, у којој се налазе терена са тврдом подлогом, кафић и свлачионице. Клуб је основан у децембру 2006. године и имао је мушку и женску селекцију, а већи нагласак је стављан на женски тенис. Милица Вучковић, која данас ради као тренер у клубу, једна је од најуспешнијих такмичарки овог клуба са Телепа.

Сада има све више дечака и девојчица, а у клубу од пре готово три године раде тренери Душан Милојковић и Иван Сурлић. У клубу успешно ради школа тениса, која расте и одолева општој ситуацији у друштву, која не погодоје развоју тениса, првенствено због материјалних разлога.

 

 

Тренер Душан Милојковић рекао нам је да се у школи тениса ради по програму Evolve 9 – то је tennis’10s програм који је у Србији заживео захваљујући Тениском савезу Србије и Мајку Барелу. Треба времена да се све то развије. Господин Милојковић је рекао да је клупска хала јако добра и зими веома топла, али да нажалост постоји само један терен, тако да је пуна преко зиме. Хала добро дође и лети у случају кише, тако да тренажни процес не трпи; веома ретко се догоди да тренинг због кише мора да се одложи. Душан Милојковић је рекао да већина деце из клуба има 6 година, да су предшколски узраст, и да тренери планирају да деца од идуће године почну да се такмиче на турнирима црвеног нивоа.

 

Teniski klub Winner Novi Sad, Vojvođanske novosti, Vojvođanski teniski savez, Teniski savez Vojvodine, Dušan Milojković, Ivan Surlić
Део полазника школе тениса TK Winner са тренерима Иваном Сурлићем и Душаном Милојковићем

 

У уторак поподне смо се уверили да деца са радошћу изводе маштовите тениске вежбе, осмишљене у оквиру Evolve 9 tennis’10s програма, које подразумевају да се уз моторичке, код деце развијају и интелектуалне вештине.

Затим смо разговарали са рођакама Мином и Анђелом Божић, које су нам откриле због чега воле тенис, шта највише воле да раде на тренинзима, ко им је омиљени тенисер и када ће почети да се такмиче на турнирима.

Током снимања су тениске вежбе осим њих две изводили и Никола Банда, Милица Пузић и Филип Степанов.

 

Teniski klub Winner Novi Sad, Vojvođanske novosti, Vojvođanski teniski savez, Teniski savez Vojvodine, Dušan Milojković, Ivan Surlić, Milica Vučković

 

Желимо пуно успеха у раду и у наставку сезоне новосадским ТК Сајмиште и TK Winner!

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *