Mali kineski teniseri na kampu u Teniskoj akademiji Tipsarević, Teniska akademija Tipsarević Beograd, Tipsarevic Tennis Academy, Sportski centar Olimp

Мали тенисери из Кине у Тениској академији Типсаревић

У Тениској академији Типсаревић у Београду током јула бораве деца из Кине, из Академије Петковић из Шенџена. На новим теренима у Спортском центру Олимп на Звездари борави 21 дете из Кине, старости од 8 до 12 година.

У уторак 24. јула смо посетили Академију Типсаревић и снимили јутарњи тренинг деце из Кине. Том приликом смо разговарали са тренером из Академије Петковић (компанија Lik Sports) Лиуом Џном, који нам је рекао да су веома задовољни условима које им је обезбедила Академија Типсаревић. Деца из Кине бораве у Београду 10 дана, тренирајући и припремајући се за турнире у Кини. Деца ујутру имају двочасовни тренинг, а затим имају часове енглеског језика, на којима уче и о тениској култури, као и о историји Београда.

 

 

Детаљније Мали тенисери из Кине у Тениској академији Типсаревић

 

Током поподнева деца имају фитнес тренинг и друге активности, као што су базен, кошарка и одбојка (олимпијски базен се налази у комплексу СЦ Олимп). Такође, Академија Типсаревић је организовала разгледање града, које ће се поновити више пута у току њиховог боравка.

На сваком терену је током тренинга био по један тренер ТА Типсаревић, који је са децом разговарао на енглеском језику. При крају тренинга организовано је такмичење у брзини кретања између чуњева, у којем су деца посебно уживала.

 

 

У комплексу Академије у току су обимни радови у ресторану, који су видно одмакли од када смо последњи пут посетили комплекс. После тренинга деце из Кине снимили смо делић кондиционог тренинга оснивача Академије и једног од најбољих српских тенисера Јанка Типсаревића, који се спреман за повратак на терен у септембру. Са њим је на тренингу био и Узбекистанац Јурабек Каримов, члан Академије Типсаревић.

Желимо деци из Шенџена пријатан боравак у Београду, и да понесу лепе успомене из Тениске академије Типсаревић!

 

Разговор водио уредник сајта Ненад Букарица

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *