Aleksandra Simeva, Divna Ratković, Jana Stojanova, 2018 ITF-Tennis Europe Development Championships U14, 2018 ITF-Tennis Razvojni turnir U14 Antalija Turska

Мали тенисери Македоније, Босне и Херцеговине и Црне Горе успешни на Развојном ITF/Tennis Europe U14 турниру у Турској

У Анталији у Турској је од 5. до 11. марта 2018. одржан Развојни турнир за дечаке и девојчице до 14 година (ITF/Tennis Europe 14 & Under Development Championships), у организацији Светске тениске федерације (ITF) и Tennis Europe. Овај турнир је затвореног типа, и на њему учествују деца из 15 мањих земаља, са мање развијеном тениском традицијом. После једнодневног тениског кампа, одржавају се турнири затвореног типа. То је била прва недеља турнира, а ове недеље се у Анталији игра други турнир.

Ови турнири одржавају се од 1996. године, и помажу деци из мањих земаља да стекну међународно искуство на јаком турниру. На оваквим турнирима су учествовали Викторија Азаренка, Симона Халеп и Григор Димитров. Руководилац Развојног сектора ITF/Tennis Europe је Хрвоје Змајић из Хрватске.

Од земаља бивше Југославије, на турниру учествују деца из Македоније, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

 

Babolat Development Program, Regionalni teniski kamp Pula 2018, Babolat Srbija

 

Сазнајте више

Детаљније Мали тенисери Македоније, Босне и Херцеговине и Црне Горе успешни на Развојном ITF/Tennis Europe U14 турниру у Турској

Из Македоније на турниру учествују Калин Ивановски, Борис Мркев, Александра Симева и Јана Стојанова, из Црне Горе Матија Самарџић, Михаило Паповић, Дивна Ратовић и Бојана Никчевић, а из Босне и Херцеговине Андреј Недић, Ахмед Хуртић, Суана Туцаковић и Амила Гуламовић.

 

 

 

⌚ 16.3.18.  12.57 h

И у другој недељи Развојног турнира ITF/Tennis Europe најбољи су били македонски тенисери Калин Ивановски и Александра Симева. Честитамо!

Калин је као и у финалу у 1. недељи победио Максима Казака из Молдавије 6-1 6-0, а Александра је у финалу савладала Суану Туцаковић из Босне и Херцеговине 6-2 6-4.

Дивна Ратковић из Црне Горе је освојила 3. место, док је Македонка Јана Стојанова освојила 5. место. Андреј Недић из Босне и Херцеговине је освојио 3. место у конкуренцији дечака.

У дублу су код девојчица и ове недеље тријумфовале Македонке Јана Стојанова и Александра Симева, а код дечака су Михаило Паповић и Матија Самарџић из Црне Горе били финалисти.

 

 

 

⌚ 13.3.18.  19.12 h

Прве недеље су најуспешнији били македонски тенисери: титуле су освојили Александра Симева и Калин Ивановски. Честитамо!

Александра је у финалу победила сународњакињу Јану Стојанову 6-1 6-4, а треће место је освојила Дивна Ратковић из Црне Горе. Пето место је заузела Суана Туцаковић из Босне и Херцеговине.

Калин Ивановски је у финалу победио Максима Казака из Молдавије 6-0 6-1, а треће место је освојио Матија Самарџић из Црне Горе. Петко место је заузео Андреј Недић из Босне и Херцеговине.

У дублу су код девојчица тријумфовале Македонке Јана Стојанова и Александра Симева, савладавши у финалу Црногорке Дивну Ратковић и Бојану Никчевић 1-6 6-1 10-8. Код дечака су такође најуспешнији били Македонци: Калин Ивановски и Борис Мркев су у финалу победили молдавски пар Бровинчи/Казак 2-6 6-3 10-8.

 

Kamp dublova, Teniska klinika Play Great, teniski program Play Great
Сазнајте више

 

Aleksandra Simeva, Jana Stojanova, Kalin Ivanovski, Boris Mrkev, 2018 ITF-Tennis Europe Development Championships U14, 2018 ITF-Tennis Razvojni turnir U14 Antalija Turska
Репрезентације Македоније у Анталији

 

 

Ahmed Hurtić na ITF Tennis Europe Razvojnom turniru 2018 from Mali Igraci on Vimeo.

 

 

Резултати, дечаци:

 

 

Резултати, девојчице:

 

 

Извор:

 

Tennis Europe

 

Тениски савез Македоније

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *