Mario Vuković, Kristijan Vuković, Janko Tipsarević, Teniska akademija Tipsarević Beograd

Марио Вуковић победник U10 турнира у Паризу после припрема у ТА Типсаревић

Преносимо занимљиву причу зрењанинског портала gradski.info, о успеху браће Вуковић на турниру за дечаке до 10 година у Паризу

 

Браћа Вуковић, Кристијан (10 година) и Марио (7 година),  боравили су за празнике у родној Ечки код Зрењанина и свакодневно под надзором оца Срђана и мајке Јелене одлазили на тренинге у Београд у Тениску академију Типсаревић. Упорност оца Срђана и идеја да у току распуста млади спортисти не прекидају тренинге је очигледно била добра. Ова четворочлана породица већ десетак година је на привременом раду у „граду светлости“, где Кристијан и Марио иду у школу и већ неколико година постижу запажене резултате у „белом спорту“, и за то су већ добили  награде и признања француске државе.

 

Детаљније Марио Вуковић победник U10 турнира у Паризу после припрема у ТА Типсаревић

 

Очигледно да су предновогодишњи тренинзи у Београду  дали резултат јер је млађи Марио већ на првом турниру по повратку у Париз за дечаке узраста до 10 година, на теренима поред Роланд Гароса, у финалу победио две године старијег вршњака, и то сина француског тенисера Жила Симона. То је побудило интересовање француске тениске јавности, па су се многи новинари распитивали одакле долази суперталентовани – Супер Марио?

 

 

Старији брат Кристијан Вуковић на овом турниру је показао добру игру али због прехладе и исцрпљености није забележио значајнији резултат. Породица Вуковић се посебно захваљује Јанку Типсаревићу на љубазном и стручном раду у академији Типсаревић у протеклих десетак дана, што се показало већ на првом турниру у Новој 2019. години.

Спортски пут браће Вуковић и у наредном периоду пратиће портал www.gradski.info и магазин Градски прес центар.

Аутор: С. Соколов

 

Извор:

gradski.info

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *