Marko Jovanović o boravku u Americi, Teniski klub Dril Beograd, Natalija Senić, Ana Savković, Bogdan Bukarica, Lara Stojanovski, Veljko Barjaktarović

Марко Јовановић о боравку у Америци

Петнаестогодишњи тенисер ТК Дрил Марко Јовановић је крајем августа 2018. године отишао у Сједињене Америчке Државе, где иде у средњу школу и тренира тенис. Током зимског распуста Марко се вратио у Београд, где је учествовао на неколико турнира, па се поново враћа на Флориду.

Током припрема за Дворанско првенство Србије до 16 година, 10. децембра 2019. године смо разговарали са Марком и са његовим тренером Вељком Барјактаровићем, и снимили смо тренинг који је ТК Дрил организовао на тврдој подлози у Тениској академији Богдан Обрадовић на Ади Циганлији (ТК Дрил нема терене са тврдом подлогом, а државно првенство је играно на таквој подлози).

 

Детаљније Марко Јовановић о боравку у Америци

 

 

Марко Јовановић нам је рекао да му је у почетку било мало теже да се навикне на услове у Америци. Школа је тамо мало лакша, и остаје времена за 3 сата тениса и сат времена кондиције. Марко је у САД играо турнире, а крајем новембра је играо „Eddie Herr“, али се повредио и није могао да пружи максимални учинак. Затим је Марко описао како изгледа један његов радни дан на Флориди.

Марко Јовановић се са другарима из ТК Дрил припремао за државно првенство до 16 година, где је одиграо одлично и освојио треће место!

 

Marko Jovanović o boravku u Americi, Teniski klub Dril Beograd
Марко Јовановић током тренинга

 

Марков дугогодишњи тренер Вељко Барјактаровић нам је рекао да му је драго што је Марко дошао у Београд на распуст, што ће му бити пракса и наредних година. Затим нам је описао како теку припреме за државно првенство.

Желимо Марку Јовановићу много успеха у школи и на турнирима у Америци, и надамо се да ћемо га видети на турнирима у Србији овог лета.

 

Разговоре водио уредник сајта Ненад Букарица

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *