Marko Miladinović, Grigorije Brković, Reket klub Beograd

Марко Миладиновић и другари у Рекет клубу

У среду 31. маја 2017. екипа Малих играча посетила је београдски Рекет клуб на ободу Миријева. У клубу који постоји седам година за свој први наступ на јуниорским гренд слем турнирима се припремао осми јуниор света Марко Миладиновић, најуспешнији члан Рекет клуба, два дана пред одлазак на јуниорски Ролан Гарос. Разговарали смо са његовим тренерима и са тренерима из Рекет клуба о актуелностима у клубу, а са децом о њиховим резултатима на турнирима и другим новостима.

 

Марко Миладиновић је дао је кратак интервју за наш сајт. Испричао нам је утиске са недавно завршеног ITF турнира А категорије у Милану, на којем је играо у финалу, као и каква су очекивања на Ролан Гаросу, на којем је постављен за 6. носиоца. На крају смо га упитали о плановима за ову сезону и о преласку у професионални тенис.

 

 

Детаљније Марко Миладиновић и другари у Рекет клубу

Marko Miladinović, Reket klub Beograd

Затим смо разговарали са Марковим тренерима Борисом Пашанским и Александром Трифковићем.

Некадашњи Дејвис куп репрезентативац Србије и 55. играч света Борис Пашански са Марком ради као главни тренер од октобра 2016. године. Он је говорио о плановима у наредном периоду и о преласку на играње фјучерс а касније и челенџер турнира. Александар Трифковић са Марком успешно ради већ 4 године, и испричао нам је своје утиске о Марковим наступима на ITF турнирима претходних месеци и о његовој тренутној форми.

 

 

 

Тренер и организатор тениске школе у београдском Рекет клубу Григорије Гриша Брковић говорио је за наш сајт о организацији рада у том клубу, о успесима деце из клуба, о инфраструктури клуба…

Истакао је да су напредовање деце из клуба заслужни тренери Зоран Бодић Бода, Маја Тошић, Александар Трифковић (и наравно Гриша Брковић, ово последње додајемо ми са сајта 🙂 ), као и да власник клуба Небојша Миладиновић домаћински води клуб и обезбеђује врхунске услове за напредовање полазника клуба. Господин Брковић захвалио је на крају Малим играчима на посвећености дечјем тенису – драго нам је ако наш рад заиста значи малим тенисерима 🙂

 

 

 

 

На крају смо разговарали са децом из Рекет клуба о њиховим наступима на турнирима, где су веома успешни, и о томе шта највише воле на тренинзима. Са нама због школе нису могли да буду сви полазници школе тениса, али је било представника свих старосних категорија.

За Мале играче су говорили: Давид Ракић, Лазар Виријевић, Андријана Јовановић, Александра Ђокић и Виктор Марковић.

 

 

Желимо им свима да наставе са успешним овладавањем тениским вештинама и да се лепо друже у клубу, а видели смо да је Марко прави узор тој деци, који им својим врхунским резултатима и спортским понашањем показује пут којим и они треба да иду. Желимо Марку да му се у наредним годинама испуне тениски снови, а за 7-8 година и деци која вредно тренирају у Рекет клубу!

 

Marko Miladinović, Nenad Bukarica, Reket klub Beograd
Деца из Рекет клуба, Марко Миладиновић и уредник сајта Ненад Букарица

 

Захваљујемо камерману Зорану Станићу на помоћи у реализацији овог чланка!

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *