Mili Poljičak, Mile Matić, Široki Brijeg Open 1 2019 ITF, TK Set Net Široki Brijeg

Мили Пољичак освојио Široki Brijeg Open 1 ITF (G5)

Међународни турнир Široki Brijeg Open 1 за младиће и девојке до 18 година (5. разреда (Grade 5)), одржан је од 14. до 19. јануара 2019. године у Широком Бријегу у Босни и Херцеговини, у оквиру ITF World Tennis Toura. Турнир је одигран у ТК Set Net, на тепиху, у хали.

Најуспешнији су на турниру били представници Хрватске – титулу је освојио четрнаестогодишњи Мили Пољичак, а још тројица Хрвата су играла у полуфиналу. Честитамо!

 

Детаљније Мили Пољичак освојио Široki Brijeg Open 1 ITF (G5)

 

Милију Пољичку је ово прва ITF титула, а освојио ју је са само 14 година. Подсећамо, један од најперспективнијих европских тенисера налази се на 12. месту Tennis Europe ранг-листе до 16 година!

Мили је у финалу победио сународника Милета Матића 4-6 6-4 7-5, док су треће место освојили Лука Микрут и Грго Дујмовић.

У дублу су титулу освојили Хрвати Борна Девалд и Миле Матић, док су Фран Митровић и Мили Пољичак играли у полуфиналу, као и Хрватица Луција Ћирић-Багарић са Данкињом Нином Вицић. Честитамо!

Победница у синглу је Италијанка Софија Антонела Калдера, која је у финалу победила Рускињу Јелизавету Шевекину 6-4 6-3.

Од српских тенисера у Широком Бријегу је најуспешнија била Мина Обрадовић, која је у четвртфиналу изгубила од касније финалисткиње, Рускиње Шебекине 3-6 4-6. У 2. колу су такмичење завршили Матеја Јанићијевић (изгубио од каснијег финалисте Матића), Матија Жугић, Михаило Радосављевић (изгубио од победника турнира Пољичка), Димитрије Зубац (изгубио од 2. носиоца Корељова), док су у 1. колу изгубили Доротеја Петровић, Неда Миленковић и Анђела Лопичић.

Желимо Милију Пољичку још пуно ITF пехара у овој и у наредним годинама!

 

 

Резултати младића у синглу:

Široki Brijeg Open 1 2019 ITF, TK Set Net Široki Brijeg

 

Резултати девојака у синглу:

Široki Brijeg Open 1 2019 ITF, TK Set Net Široki Brijeg

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *