Miroslav Ratković, Ivana Obradović, Memorijal Miroslav Ratković, Teniski klub Gazela Beograd

Мирослав Ратковић, оснивач ТК Газела

У ТК Газела на Новом Београду је у току „Меморијал Мирослав Ратковић“, турнир 1. категорије за дечаке и девојчице до 14 година, па смо се потрудили да сазнамо више детаља о човеку чије име носи овај турнир.

Мирослав Ратковић је оснивач Тениског клуба Газела. Године 1986. он је уз помоћ неколико пријатеља основао клуб под именом ТК Милентије Поповић, а тај назив је 1997. године промењен у ТК Газела. Господин Ратковић је председник клуба био од оснивања до 1995. године. Он је иначе играо фудбал, али је на предлог свог сина Бобана, који је тренирао тенис, дошао на идеју на оснује тениски клуб. Ћерка господина Ратковића, Ивана, такође је тренирала тенис у ТК Партизан, а била је државна првакиња, касније и селекторка женске репрезентације до 14 година. Ивана Обрадовић (некада Ратковић) је сада тренер у ТК Газела.

 

Детаљније Мирослав Ратковић, оснивач ТК Газела

 

Ивана и њен брат Бобан су били чланови ТК Партизан, а тренирали су у блоку 23 на Новом Београду, ударајући у зид основне школе, и на бетонском терену (данас TK Coin). Скупљало се друштво из блока да их гледа, и тата Мирослав је тако дошао на идеју да направи терене. Пошто новца није било, у помоћ су му прискочили пријатељи из Београдских електрана, па су прво направили два бетонска терена, а затим још два.

Мало по мало, и никао је један од најлепших клубова у Београду; по времену оснивања је четврти клуб у Београду.

 

Miroslav Ratković, Mia Obradović, Memorijal Miroslav Ratković, Teniski klub Gazela Beograd
Миа Обрадовић са својим дедом Мирославом Ратковићем (архивска фотографија)

 

Ове године се „Меморијал Мирослав Ратковић“ игра први пут, а ТК Газела ће се потрудити да турнир прерасте у традицију. На овогодишњем турниру ће наступити Миа Обрадовић, Мирослављева унука, и то ће бити најлепши начин обележавања успомене на господина Мирослава Ратковића.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *