Klara Vaja, Jelena Gojković, Stefan Zeković, Mihailo Radosavljević, Stefan Živković, Premium tenis Beograd

Младе снаге Премиум тениса

У београдском Тениском клубу Премиум тенис овог пролећа има доста новитета. Клуб је подмлађен са неколико изванредних такмичара који овог пролећа постижу изузетне резултате, а старији такмичари се такмиче на новом Transition Tour, којег је ITF увео од ове године.

У четвртак 29. маја 2019. године смо посетили један јутарњи тренинг Премиум тениса, и разговарали смо са такмичарима и тренерима београдског клуба, који ради на теренима ТК Вождовац на Бањици.

 

Детаљније Младе снаге Премиум тениса

 

Две такмичарке Премиум тениса постигле су сјајне резултате ове сезоне: Јелена Гојковић (2005. годиште) и Клара Ваја (2006. годиште). Јелена Гојковић је освојила Првенство Војводине до 14 година у априлу, а у фебруару је победила на Зимском првенству Војводине до 14 година. Играла је полуфиналу ETA U14 турнира VII Memorijal Jovana Kukarasa у Суботици и била финалисткиња ОП Новог Сада 1. категорије до 16 година у ТК Сајмиште.

 

 

Клара Ваја је на почетку године освојила 2 турнира до 14 година у року од 3 недеље, у Нишу и у Панчеву, затим је овог пролећа била одлична на ETA U14 турнирима у Улцињу (Cungu & Co Open 2019) и у Никшићу (Montenegro Cup 2019) – на оба турнира је играла у четвртфиналу сингла, а у Никшићу и у финалу дубла, са Францускињом Иглесијас.

Јелена и Клара су нам рекле да им је играње европских турнира било лепо искуство, зато што су на мечевима судије седеле у столици, а и због јаке конкуренције. Обе ће учествовати на ETA U14 турнирима у Битољу и у Скопљу, где ће заједно играти у дублу. Касније ће играти и на ETA турниру у Чачку, па на државном првенству у Београду.

 

Jelena Gojković, Klara Vaja, Premium tenis Beograd
Савршена синхронизација: Јелена Гојковић и Клара Ваја сервирају

 

Кад је у Новом Саду, Јелена Гојковић тренира у ТК Меридиана, а већ неколико дана се у Премиум тенису спрема за европска такмичења. Успешно је завршила све школске обавезе, због тениских обавеза. Клара Ваја је добила стипендију Премиум тениса крајем марта, и рекла нам је да се брзо навикла и да јој се свиђа атмосфера. Посебно јој се допада што има пуно такмичара са којима може да спарингује, а тренира са Јеленом и са старијим другарима.

 

Стипендиста Премиум тениса од пре два месеца је и Марко Нешић, који се такође сјајно уклопио у такмичарски тим, и пре десетак дана освојио ОП Београда, турнир 1. категорије до 12 година у TK Агримес. Као што знате, Марко је у децембру 2018. био полуфиналиста Зимског државног првенства.

Marko Nešić, Otvoreno prvenstvo Beograda za dečake do 12 godina, Teniski klub Agrimes Beograd
„Дупла круна“ у ТК Агримес: Марко Нешић

 

 

Тренер у Премиум тенису Огњен Јовановић нам је рекао да му је драго што су успели да подмладе екипу, као и да децу из школе тениса пребаце у такмичарски погон, на турнире до 10 и до 12 година. Посебно је истакао одличан наступ Марка Нешића на турниру 1. категорије до 12 година у ТК Агримес. Што се тиче старијих такмичара, они су већ почели да играју „transition“ турнире, који су се раније називали „фјучерси“. Очекују их ти „transition“ турнири у Београду, Новом Саду и на Златибору, а пре тога је водио екипу у Грчку. Неки од старијих такмичара се спремају за колеџ, неки за тренерски посао, а неки ће ићи у професионалце.

Огњен Јовановић је истакао да у клубу никад није била лепша атмосфера, јер сада у клубу постоје све структуре: школа тениса, млађи такмичари, старији такмичари, рекреативци, и све се лепо уклопило.

Желимо пуно успеха такмичарима Премиум тениса на важним међународним и домаћим турнирима који следе!

 

Разговоре водио уредник сајта Ненад Букарица

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *