Teodora Milić, Moja Babolat teniska priča

Моја Баболат тениска прича: Теодора Милић

Колико волим тенис

 

Тенис, лоптица, рекет, шљака, жице… Када би помогло да деца заволе тенис као ја, написала бих ове речи милијарду пута и више.

Ја много волим тенис, да ме скоро ништа друго не занима толико. Мама ми каже да је један Новак и да једино он може од тениса да живи. Али ја не желим да живим од тениса, него желим да живим за тенис, лоптицу, жице, шљаку, рекет.

Волим шљаку, њена боја је најлепша на свету. Волим како се подиже са терена кад ударим лоптицу. Прво се појави мали облачић, а онда осетим њен предиван мирис. А при сервису лоптица пуна шљаке удари у жице, ту се опет појави диван облачић, и она фина ситна прашина падне по мени. Обожавам да дођем кући и да патикама пуним шљаке прошетам по стану, а онда се окренем и видим трагове по паркету, и цела кућа замирише на шљаку.

Волела бих да имам свој терен од шљаке у стану. На месту где су клупе стајали би мој кревет и радни сто. Свако јутро кад се пробудим  да голим стопалима станем на шљаку, то би било царски. У сваком ћошку мог терена би стајали моји пехари и медаље, а уместо тапета бих ставила своје дипломе.

Много волим и свој рекет и жице како су затегнуте. Како праве разне звуке при одређеном ударцу. Много ми је жао кад пукну и морам да их променим, а онда кад добијем нове и затегнуте, руком пређем преко њих више пута да осетим њихову јачину.

То сам ја. Волим ја и друге спортове, волим да цртам, слушам музику, да се дружим, волим свог Флекија, родитеље…… Само кад бих имала један мали терен, то би стварно било светски.

Поздрав од малог играча           тм

Детаљније Моја Баболат тениска прича: Теодора Милић

 

Teodora Milić, Tomo Đokić, Ljubiša Jeremić, 19. međunarodni Kup nada 2015 Šid, Teniski klub Sol 022 Šid, Teniski klub Sol Brčko
Теодора са својим новим пехаром и бициклом 🙂

 

Теодора има 11 година, већ је врло успешна такмичарка; у њеној причи могли смо да осетимо мирис шљаке, да видимо њене трагове, да опипамо затегнуте жице њеног рекета…

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *