Nevena Kolarević, Klara Vukićević, Bor Artnak, Noa Vukadin, Vladimir Kaić, Aleksandra Saveljić-Filipović, Eminent Open 2017 Podgorica U14, Tennis Europe Junior Tour, Teniski klub Eminent Podgorica

Невена Коларевић победница Eminent Open 2017 ЕТА U14 у Подгорици

Међународни турнир за девојчице и дечаке до 14 година Eminent Open 2017 одржан је од 5. до 11. августа 2017. године у главном граду Црне Горе Подгорици (3. категорије), у оквиру Tennis Europe Junior Toura. Турнир је игран у ТК Еминент, на 4 терена са шљаком, а врховни судија је био Владимир Каић.

 

 

⌚ 11.8.17.  12.33 h

Српска тенисерка Невена Коларевић освојила је титулу на Eminent Open 2017, савладавши Хрватицу Клару Вукићевић 6-2 6-2. Свака част Невена!

Победник турнира у конкуренцији дечака је Словенац Бор Артнак, који је победио Хрвата Ноу Вукадина 7-5 6-3. Честитамо!

Невена је тако наставила са изванредним резултатима овог лета: пре недељу дана била је финалисткиња Eminent Podgorica Open 2017 до 16 година, пре неколико недеља је играла у полуфиналу Niš Open 2017 и у четвртфиналу Летње европске јуниорске Олимпијаде (као најмлађи учесник Олимпијаде!). Ово је Невени друга европска титула ове године, после Montenegro Cup 2017 у Никшићу.

 

Nevena Kolarević, Klara Vukićević, Bor Artnak, Noa Vukadin, Eminent Open 2017 Podgorica U14, Tennis Europe Junior Tour, Teniski klub Eminent Podgorica
Финалисти Eminent Open 2017: Бор Артнак, Ноа Вукадин, Клара Вукићевић и Невена Коларевић

 

 

⌚ 10.8.17.  15.09 h

Једна од најбољих српских тенисерки у конкуренцији до 14 година Невена Коларевић, пласирала се данас у полуфинале Eminent Open 2017, и тиме је поновила свој успех од пре недељу дана, када је играла у финалу Eminent Podgorica Open 2017, али до 16 година. Честитамо, и желимо јој да сутра оде и корак даље!

Српске тенисерке Андреа Мрвић и Миа Марјановић освојиле су треће место.  Андреа је изгубила од Хрватице Кларе Вукићевић 4-6 3-6, а у српском дербију је Невена победила Миу 6-2 6-1.

 

Mia Marjanović, Andrea Mrvić, Milo Gazivoda, Petar Jovanović, Vladimir Kaić, Aleksandra Saveljić Filipović, Eminent Open 2017 Podgorica U14, Tennis Europe Junior Tour, Teniski klub Eminent Podgorica
Мило Газивода, Андреа Мрвић, Миа Марјановић и Петар Јовановић са врховних судијом Владимиром Каићем и директорком турнира Александром Савељић-Филиповић

 

У финалу дубла ни Андреа Мрвић ни Лука Јовановић нажалост нису освојили титулу, али честитамо на изванредном резултату!

Лука Јовановић је у дублу са Хрватом Бартолом Борсеом после велике борбе изгубио од словеначког дубла Артнак/Димитријевић 4-6 6-2 8-10, а Андреа је са Нађом Мркић из Црне Горе изгубила од Рускиња Надежде Халтурине и Ангелине Линикове 1-6 1-6.

У финалу сингла код дечака сутра ће играти Хрват Ноа Вукадин и Словенац Бор Артнак.

Ноа је у полуфиналу победио Мила Газиводу из Црне Горе 6-4 7-6(5), а Бор је савладао Петра Јовановића из Црне Горе 7-5 6-4.

 

Детаљније Невена Коларевић победница Eminent Open 2017 ЕТА U14 у Подгорици

⌚ 10.8.17.  17.15 h

Андреа Мрвић ће играти у полуфиналу сингла и у финалу дубла, Невена Коларевић и Миа Марјановић одмериће снаге у полуфиналу сингла, а Лука Јовановић се пласирао у финале дубла. Честитамо, и срећно сутра свима!

 

Андреа Мрвић (4. носитељка) је у четвртфиналу победила Словакињу Нину Паловску и сутра ће играти против 5. носитељке, Хрватице Кларе Вукићевић; Миа Марјановић (6. носитељка) је победила 3. носитељку, Дивну Ратковић из Црне Горе, а Невена Коларевић (2. носитељка) је савладала Весу Гјинај са Косова* 6-3 6-2.

У дублу су Андреа Мрвић и Нађа Мркић из Црне Горе победиле хрватски пар Кузманић/Вукићевић 6-2 4-6 10-6, и у финалу ће сутра играти против руског пара Халтурина/Линикова.

Лука Јовановић је у дублу са Хрватом Бартолом Борсеом победио црногорски пар Петар Јовановић/Матија Самарџић 6-1 6-4, а у финалу ће играти против словеначког дубла Артнак/Димитријевић.

 

Парови полуфинала код дечака су: Ноа Вукадин (Хрватска) – Мило Газивода (Црна Гора) и Бор Артнак (Словенија) – Петар Јовановић (Црна Гора).

У четврфиналу су играла тројица дечака из Србије, али нажалост су сви данас изгубили: Оливер Сабо Рац од Ное Вукадина 1-6 6-4 4-6, Бојан Радоман од Бора Артнака 1-6 2-6, а Лука Јовановић од Петра Јовановића 2-6 2-6.

 

Српски дубл Миа Марјановић / Кристина Стаменковић изгубио је у полуфиналу од руског пара Халтурина/Линикова 2-6 2-6.

 

Mia Marjanović, Kristina Stamenković, Nadezda Khalturina, Angelina Linnikova, Eminent Open 2017 Podgorica U14, Tennis Europe Junior Tour, Teniski klub Eminent Podgorica
Противнице у полуфиналу дубла: Миа Марјановић, Кристина Стаменковић, Надежда Халтурина и Ангелина Линикова

 

Од осталих такмичара из Србије Вељко Крстић и Вања Војиновић су завршили турнир у 2. колу, а Лука Куртовић, Петар Белошевић, Неда Мимовић, Ива Шепа, Кристина Стаменковић и Доротеа Милосављевић у првом.

 

Andrea Mrvić, Nevena Kolarević, Mia Marjanović, Eminent Open 2017 Podgorica U14, Tennis Europe Junior Tour, Teniski klub Eminent Podgorica
Андреа Мрвић, Невена Коларевић и Миа Марјановић

 

Резултати до полуфинала, девојчице:

 

Еminent Open 2017 Podgorica U14, Tennis Europe Junior Tour, Teniski klub Eminent Podgorica

 

Резултати до полуфинала, дечаци:

 

Eminent Open 2017 Podgorica U14, Tennis Europe Junior Tour, Teniski klub Eminent Podgorica

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *