Ekipna takmičenja Teniskog saveza Srbije u 2019. godini

Најава екипних такмичења Тениског савеза Србије у 2019. години

Тениски савез Србије и ове године организује екипна такмичења за тенисере до 14 и до 18 година. Тениски савез Србије је о терминима и роковима одигравања турнира обавестио све клубове у Србији, у жељи да што већи број такмичара из што више клубова учествује у екипним такмичењима ове године.
На овом линку можете прочитати Уводно писмо директора екипних такмичења ТСС Стефана Чукића, са детаљним информацијама.

 

Екипно такмичење до 14 и 18 година ће се у 2019. години играти из два дела:

1. Квалификације (у оквиру четири региона) – до 14 година: 29 – 31.5.2019.

1а. Квалификације (у оквиру четири региона) – до 18 година: 8 – 10.5.2019.

2. Финале (најбољих 8 екипа) – до 14 година: 5 – 7.9.2019.

2а. Финале (најбољих 8 екипа) – до 18 година: 18 – 20.9.2019.

 

Четири победника квалификационог турнира аутоматски учествују у финалу. Поред победника квалификационог турнира, учешће у финалу могу да изборе и финалисти квалификационог турнира (највише 4 екипе), под условом да имају бар једну победу на квалификационом турниру.

Ево који су рокови за пререгистрацију такмичара, за пријаву намере учешћа, за пријаву играча екипа, за одјаву учешћа екипа, бодовање екипа и одређивање носилаца, као и који су датуми такмичења:

 

Ekipna takmičenja Teniskog saveza Srbije u 2019. godini

 

Детаљније Најава екипних такмичења Тениског савеза Србије у 2019. години

 

Прошлогодишњи прваци Србије до 14 година су девојчице из ТК ТАЖ (Ниш) и дечаци из ТК Стари Град (Шабац), док су вицешампиони Србије су девојчице из ТК Дрил (Београд) и дечаци из ТК ТАЖ (Ниш).

Lazar Dimitrijević, Matija Tešić, Saša Marković, TK Stari grad, TK TAŽ, Ekipno prvenstvo Srbije do 14 godina, finalni turnir, Teniski savez Srbije, Teniski klub Sloboda Čačak
Победничке екипе 2018. године ТК Стари град и ТК ТАЖ са председником ТК Слобода Ненадом Пузићем

 

Осим погодности за клубове (које се огледају у финансијској помоћи око учешћа, смештаја и исхране такмичара, као и у приоритету за клубове који учествују у екипним такмичењима приликом кандидатуре за организацију летњих турнира из календара ТСС и региона), Тениски савез Србије ће најуспешнијим такмичарима доделити:

 

  • Најуспешнијем учеснику на табли 1 до 14 година, Wild Card за турнире из календара Tennis Europe до 14 или 16 година за главни турнир (који се одржавају у Србији)*
  • Најуспешнијем учеснику на табли 1 до 18 година, Wild Card за турнире из календара ITF Juniors до 18 година за главни турнир или Wild Card за турнире из календара ITF Pro Circuit (који се одржавају у Србији)*
  • Најуспешнијем учеснику на табли 2 до 14 година, Wild Card за наредно Дворанско првенство Србије или турнир из календара ТСС, 1. категорије у свом или старијем узрасту*
  • Најуспешнијем учеснику на табли 2 до 18 година, Wild Card за наредно Дворанско првенство Србије или турнир из календара ТСС, 1. категорије у свом или старијем узрасту*
  • Све победе на екипном такмичењу (без обзира на таблу) се бодују за ранг-листу ТСС и важе 365 дана, са могућношћу преношења у старију узрасну категорију

 

*Такмичарски одбор ТСС ће прецизније одредити критеријум „најуспешнијег учесника“ до пре почетка такмичења.

 

Ekipno prvenstvo Srbije za devojčice do 12 godina, Teniski klub Winner Novi Beograd, Teniski klub Haron Beograd
Такмичарке ТК Харон Београд, победнице Екипног првенства Србије до 12 година у септембру 2015. године

 

Клубови који буду учествовали у екипном такмичењу имаће приоритет приликом кандидатуре за организацију летњих турнира из календара ТСС и региона.

Сви клубови који су организатори турнира из календара Tennis Europe или ITF су у обавези да учествују на бар једном екипном такмичењу у календарској години (изузетак су клубови који организују турнире из календара ITF Pro Circuit).

 

Екипна такмичења се одржавају у следећим терминима:

До 14 година:

Квалификациони турнир (у сва четири региона): 29 – 31.5. 2019. Финални турнир: 5 – 7.9.2019.

До 18 година:

Квалификациони турнир (у сва четири региона): 8 – 10.5.2019. Финални турнир: 8 – 10.9.2019.

 

Ekipna takmičenja Teniskog saveza Srbije u 2019. godini

 

Формат једног екипног меча је три сингл и један дубл меч. Минималан број чланова једне екипе је 3 (три) играча.

Клуб може да пријави највише 6 (шест) такмичара од којих један може бити странац који је регистрован за дотични клуб и коме је уредно пријављено место боравка у Србији и који је одиграо у последњих 6 (шест) месеци барем 3 (три) турнира из календара ТСС или Региона и самим тим се налази на ранг-листи ТСС у било којој конкуренцији.

Сви играчи морају да буду регистровани за клуб за који наступају. Играч који жели да наступа за други клуб мора да се пререгиструје и да то учини најмање 15 дана пре почетка такмичења.

Пријаве и питања везано за Правилник о екипним такмичењима можете послати на мејл адресу: ekipna.takmicenja@teniskisavez.com.

О свим питањима везано за екипна такмичења можете контактирати директора екипних такмичења Стефана Чукића на мејл адресу: direktor.ekipnih@teniskisavez.com

 

Директор екипних такмичења

Стефан Чукић

 

Мали играчи ће извештавати са екипних такмичења до 14 и до 18 година, и придружујемо се позиву Тениског савеза Србије свим малим и не више тако малим тенисерима да учествују на овим турнирима, на којима могу да доживе тимски дух у оквиру овог индивидуалног спорта!

 

Извор:

Тениски савез Србије

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *