Hrvatska, Tennis Europe Winter Cups by HEAD U16, Serbia, Hodmezovasarhely, Hungary

Најбоље репрезентације у квалификацијама Tennis Europe Winter Cups by HEAD U14 и U16, 3-5.2.17.

Репрезентације 116 држава учествовало је од 3. до 5. фебруара 2017. године у квалификацијама Tennis Europe Winter Cups by HEAD за девојчице и дечаке до 14 и до 16 година, незваничног дворанског првенства Европе. Две првопласиране екипе из сваке групе у конкуренцији до 16 година учествоваће на финалном турниру од 17. до 19. фебруара – оба турнира играју се у Француској – девојке у Бресту а младићи у Роншену; у конкуренцији до 14 година дечаци ће финале играти у Казању (Русија), а девојчице у Раковнику (Чешка Република).

 

Прошлогодишњи победници до 14 година су дечаци из Италије и девојчице из Украјине. Прошлогодишњи победник такмичења до 16 година и у мушкој и у женској конкуренцији је Русија.

Детаљније Најбоље репрезентације у квалификацијама Tennis Europe Winter Cups by HEAD U14 и U16, 3-5.2.17.

 

Češka Republika, Tennis Europe Winter Cups by HEAD U16, Serbia, Hodmezovasarhely, Hungary
Репрезентација Чешке Републике до 16 година
Слика: @TennisEurope Twitter

 

Наше девојке до 16 година играле су у групи Б у Бергену оп Зоому, Холандија, а младићи у групи Б у Ходмезевашархељу, градићу у близини Сегедина у Мађарској. Репрезентативци Србије до 14 година играли су у групи Ц у Карлсрони, Шведска, а девојчице нису путовале у турску Анталију из безбедносних разлога.

 

Са подручја бивше Југославије, на финални турнир Tennis Europe Winter Cups by HEAD успели су да се пласирају само дечаци из Хрватске до 16 година. Честитамо!

 

Подсећамо, од репрезентација Србије најбољи учинак оствариле су девојке до 16 година, које су освојиле 3. место у групи Б у Бергену оп Зоому, Холандија. Дечаци из Србије до 14 година освојили су 4. место у групи Ц у Шведској, док су наши младићи у конкуренцији до 16 година освојили последње место у групи Б у Ходмезевашархељу, градићу у близини Сегедина у Мађарској.

 

 

Репрезентације до 14 година које су се пласирале на финални турнир

 

Tennis Europe Winter Cups by HEAD U14

 

 

Репрезентације до 16 година које су се пласирале на финални турнир

 

Tennis Europe Winter Cups by HEAD U16

 

 

Извор:

Tennis Europe

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *