Marija Mišić, Teniski blog Na Svom Terenu, sajt o dečjem tenisu Mali igrači, Marija Šarapova

НаСвомТерену: Кажњена јер је Марија?

Морам признати да сам 26. април чекала са великом дозом задовољства што се тениском свету враћа велика шампионка Марија Шарапова.

Освајачица гренд слем титула, први рекет света – девојка која је пре 30 година рођена у Русији. Са тренинзима је почела у четвртој години, у деветој са оцем отишла на академију Ника Болетијерија (Флорида, САД).

Да ли би њен успех у тенису био то што јесте да се није нашла на оку чувене Мартине Навратилове? Не знам-ни ја, ни ви. Склоп срећних околности, нешто друго, или треће, то сада није важно. Да је чешка тенисерка била у праву доказало се већ доласком Маше на чувену академију, где је на самом почетку добила стипендију.

У својој 17. години у финалу Вимблдона победила је Серену Вилијамс резултатом 6:1,6:4 и ушла у круг најбољих играчица WTA Tour-a. И њена успешна тениска прича почиње управо ту.

Уследиле су многе победе, порази, награде и казне. Она која јој је истекла у среду, истог дана када је остварила и прву победу након 15 месеци одсуства с терена.

 

 

Све је стало у пет минута:

 

Велика победа

Детаљније НаСвомТерену: Кажњена јер је Марија?

 

Гледајући меч а након тога и конференцију за новинаре, видим да је више него гладна победе. Победе над собом, светом, критикама… Увек фокусирана, оштрог погледа, пуна самопоуздања, деловала је прибрано. Бодрила је себе стиском песнице леве руке.

Пратећи коментаре колегиница, стичем утисак да су везани искључиво за личност, не и за поступак допинга. Јер, да је правде, па не би само она била кажњена. Има ту још материјала, што би наш народ рекао…

На конференцији за новинаре (интересантан детаљ на 08:24) која је била изузетно посећена, постављана су јој разна питања. Шта је радила током периода одсуства с терена, на који начин успева добро да сервира, итд. Њени одговори били су одговори зреле прибране личности која у фокус свега ставља СЕБЕ, а не место на којем се налази, људе, ситуације. Сама каже да заправо воли тренутке у којима је неопходно пронаћи СЕБЕ, као што је 15 месеци тражила и поново пронашла своје ТЕЛО.

„Ја не могу контролисати људе, али могу  оно што је на терену“ – каже.

Доста је вежбала у теретани-на траци, пустила је ствари да иду својим током и није размишљала „о априлу“. Учила је, уколико пратите њену фејсбук страницу видећете фотографије на ту тему, развијала „сладак“ бизнис Шугарпова, дружила се с пријатељима. Каже, надокнадила је неке ствари из 20-их 🙂

 

Marija Mišić, Teniski blog Na Svom Terenu, sajt o dečjem tenisu Mali igrači, Marija Šarapova
Sugarpova (Фото: FB/MariaSharapova)

 

Све у свему, (пишем помало из субјективног угла) надам се новим победама у инат свима који оспоравају ову девојку и целокупан успех њене каријере заснивају ИСКЉУЧИВО на поступку конзумирања мелдонијума.

 

Marija Mišić, Teniski blog Na Svom Terenu, sajt o dečjem tenisu Mali igrači, Marija Šarapova
Ради на себи (Фото: FB/MariaSharapova)

 

P.S. Допинг скандал био је веома добра реклама за мелдонијум, који је сада познатији широј јавности. Људи мисле да, ако га је Шарапова користила као лек, то значи да стварно помаже“, рекао је извршни директор компаније  DSM Grup Сергеј Чулијак.

Држим јој палчеве, јер MaSha је велики борац.

 

Поздрав,

ЈаМарија

 

 

 

Извор:

http://www.tkpetarmisic.com/blogjamarija/

 

 

Teniski trener Marija Mišić, Teniski klub Petar Mišić Novi Sad
Марија Мишић

 

Мој мото: „Буди упоран и издржи, успех је пред вратима. Кад год је тешко имај на уму да без напорног рада на себи нема напретка и размене добре енергије са окружењем“.

 

Марија Мишић је дипломирани професор спорта и физичког васпитања.

Лиценцирани је тениски тренер од стране Тениског савеза Србије.

Прве тениске кораке направила је на теренима новосадске Војводине. Воли рад са децом, нарочито почетницима – девојчицама и дечацима предшколског и школског узраста. Поседује дозволу за рад као и лиценцу за међународни програм Tennis 10’S.

 

 

О ТК Петар Мишић

http://www.tkpetarmisic.com/

 

Љубав према тенису породице Мишић датира од средине прошлог века, када је Петар Мишић (1940-2009) почео да се бави белим спортом. Прво у сингл, па у дубл конкуренцији.

Тренинзи, такмичења, победе и порази део су свакодневне спортске приче. Тако је било и онда.

У пару са Миленком Хабеншусом, Петар је освајао најзначајне турнире тадашње Југославије. Био је председник Тенис клуба Војводина, организатор важних турнира, врховни тениски судија егзибиционих мечева.

Дуго година преносио је своје знање и искуство на младе тенисере. Радио је и као тениски тренер у Немачкој.

Његове ћерке, Александра и Марија, (на слици) настављају породичну спортску причу. Оснивају тенис клуб Петар Мишић и раде као тренери.

Клуб је изузетно поносан што сваке године, у сарадњи са Тениским савезом Војводине и Тениским савезом ветерана Војводине, организује Меморијални турнир “Петар Мишић”. Дводневни Меморијал одржава се у знак сећања на познатог тенисера бивше СФРЈ, спортског радника и тениског тренера. Јуниорски шампион велике Југославије у дублу са Миленком Хабеншусом, шездесетих година прошлог века, владао је у конкуренцији чувених Сплићана Николе Пилића и Жељка Франуловића.

„Меморијал Петра Мишића“ има за циљ промоцију тениса као идеалног спорта за све узрасте, и окупља велики број љубитеља белог спорта који кроз рекреацију склапају пословна и лична пријатељства.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *