Marija Mišić, Teniski blog Na Svom Terenu, sajt o dečjem tenisu Mali igrači, Memorijal Petra Mišića, Simona Halep, devojka iz komšiluka

НаСвомТерену: Симона Халеп – Девојка из комшилука

Пре неколико дана, свет је добио нову шампионку на трону. Румунка Симона Халеп је проласком у финале China Open-a остварила један (али дефинитивно најважнији) сан. Како каже, има их неколико, које не би да открива.

Да има логике, као што нема, освајање гренд слема дошло би на ред пре поменутог. Али, спорт је то – у слободном преводу: бодовање у тенису.

До најбоље рангиране светске тенисерке могла је да дође и раније ове године, у Паризу, али како сама каже била је узнемирена током меча са Јеленом Остапенко, па је велики успех морао да сачека неко боље време, турнир али исту противницу 🙂

 

 

Marija Mišić, Teniski blog Na Svom Terenu, sajt o dečjem tenisu Mali igrači, Memorijal Petra Mišića, Simona Halep, devojka iz komšiluka
Слика: The Guardian

Детаљније НаСвомТерену: Симона Халеп – Девојка из комшилука

Тенис је почела да игра са само 4 године, гледајући старијег брата. Поред њега, Симона има сестру Луминицу. Тениски узор јој је Штефи Граф.

Први значајнији пласман на WTA листи био је улазак у топ 50 пре пет година. Годину дана касније међу 20, а 2014. године била је међу десет најбољих играчица планете.

 

 

Свесна висине, ретко игра на мрежи, углавном је фокусирана на игру са основне линије. Ударци велике снаге су уобичајени стил, нарочито винери из дефанзивне позиције у односу на противницу с друге стране мреже.

Двадесетшестогодишња Румунка из Констанце, иначе вага у хороскопу каже да јој је куповина хоби, слаба је на обућу нарочито спортску, а до недавно је имала 35 пари патика у свом ормару.

 

Воли аутомобиле, недавно је потписала вишегодишњи уговор са компанијом Мерцедес-Бенц. Уколико постане број 1, исти би могао да буде ревидиран – рекао је почетком године Филип Хагенбургер, директор представништва у Румунији. До тога ће засигурно и доћи.

 

 

Marija Mišić, Teniski blog Na Svom Terenu, sajt o dečjem tenisu Mali igrači, Memorijal Petra Mišića, Simona Halep, devojka iz komšiluka
Слика: romaniainsider.com

 

Поред овог, Симона има сарадњу са Адидасом (милион USD/год.), Дедеманом (500.000 EUR/год.), Водафоном (300.000 EUR/год.), Вилсоном, Хублотом, и др.

Да није све мед и млеко у животу ове девојке доказује и проблем који ју је оптерећивао у претходном периоду спортске каријере. Многе данашње припаднице нежнијег пола би можда волеле да су биле на њеном месту, што се тиче – груди.

Притисак који је трпела кичма ове тенисерке постао је велики па се 2010. године Симона одлучила на корективну операцију смањења. Сада је доста лакше, тврди она.

 

Marija Mišić, Teniski blog Na Svom Terenu, sajt o dečjem tenisu Mali igrači, Memorijal Petra Mišića, Simona Halep, devojka iz komšiluka

 

Како год било, девојка из комшилука има циљ мање везан за професионалну каријеру и заслужила је успех који јој се дешава.

Следећи изазов следи за мање од две недеље, када се 8 најбољих састаје у Сингапуру на BNP Paribas WTA Finals.

Снаге на овом турниру одмериће још и Г. Мугуруза, К. Плискова, Е. Свитолина, К. Возниацки, В. Вилијамс и Ј. Остапенко.

 

Поздрав,

ЈаМарија

 

 

 

Извор:

http://www.tkpetarmisic.com/blogjamarija/

 

 

Teniski trener Marija Mišić, Teniski klub Petar Mišić Novi Sad
Марија Мишић

 

Мој мото: „Буди упоран и издржи, успех је пред вратима. Кад год је тешко имај на уму да без напорног рада на себи нема напретка и размене добре енергије са окружењем“.

 

Марија Мишић је дипломирани професор спорта и физичког васпитања.

Лиценцирани је тениски тренер од стране Тениског савеза Србије.

Прве тениске кораке направила је на теренима новосадске Војводине. Воли рад са децом, нарочито почетницима – девојчицама и дечацима предшколског и школског узраста. Поседује дозволу за рад као и лиценцу за међународни програм Tennis 10’S.

 

 

О ТК Петар Мишић

http://www.tkpetarmisic.com/

 

Љубав према тенису породице Мишић датира од средине прошлог века, када је Петар Мишић (1940-2009) почео да се бави белим спортом. Прво у сингл, па у дубл конкуренцији.

Тренинзи, такмичења, победе и порази део су свакодневне спортске приче. Тако је било и онда.

У пару са Миленком Хабеншусом, Петар је освајао најзначајне турнире тадашње Југославије. Био је председник Тенис клуба Војводина, организатор важних турнира, врховни тениски судија егзибиционих мечева.

Дуго година преносио је своје знање и искуство на младе тенисере. Радио је и као тениски тренер у Немачкој.

Његове ћерке, Александра и Марија, (на слици) настављају породичну спортску причу. Оснивају тенис клуб Петар Мишић и раде као тренери.

Клуб је изузетно поносан што сваке године, у сарадњи са Тениским савезом Војводине и Тениским савезом ветерана Војводине, организује Меморијални турнир “Петар Мишић”. Дводневни Меморијал одржава се у знак сећања на познатог тенисера бивше СФРЈ, спортског радника и тениског тренера. Јуниорски шампион велике Југославије у дублу са Миленком Хабеншусом, шездесетих година прошлог века, владао је у конкуренцији чувених Сплићана Николе Пилића и Жељка Франуловића.

„Меморијал Петра Мишића“ има за циљ промоцију тениса као идеалног спорта за све узрасте, и окупља велики број љубитеља белог спорта који кроз рекреацију склапају пословна и лична пријатељства.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *