Marija Mišić, Teniski blog Na Svom Terenu, sajt o dečjem tenisu Mali igrači, Memorijal Petra Mišića

НаСвомТерену: За тенис није касно, или једна лепа традиција

Већ осам година део сам организационог тима Меморијалног тениског турнира који се одржава у Новом Саду. Посвећен је тениским ветеранима а одржава се у знак сећања на мог оца Петра, па тако и носи његово име – Меморијални турнир Петра Мишића.

 

Marija Mišić, Teniski blog Na Svom Terenu, sajt o dečjem tenisu Mali igrači, Memorijal Petra Mišića

 

Многи су га познавали, био је истински спортски радник, па је у складу са својим уверењима сестру и мене убеђивао како је спорт јако важна карика у животу сваког човека. Био је првак старе Југославије у дублу и увек говорио како је начин играња соло или у пару скроз другачија прича. Они који играју тенис то знају.

 

Детаљније НаСвомТерену: За тенис није касно, или једна лепа традиција

После лепе и успешне играчке каријере остао је у спорту – радио у Тениском савезу Војводине, био предавач у СОФК-и а своја знања с терена и књига радо преносио као тениски тренер.

 

На „нашем“ Меморијалу такмиче се рекреативци али и озбиљни ветерани које виђамо по турнирима у Војводини. Играчима је на располагању ветеранска лига у оквиру које скупљају бодове, па крајем године ТС Војводине проглашава најуспешније.

 

Marija Mišić, Teniski blog Na Svom Terenu, sajt o dečjem tenisu Mali igrači, Memorijal Petra Mišića

 

Ове године, мечеви су се играли и у 5 сетова. Наши рекреативци били су активни током зиме јер су, уколико ме осећај не вара, могли још толико.

 

 

Што се се организације тиче, с почетка није све било једноставно – мало смо се „губили“  јер смо све доживљавали емотивно, али свесни да систем МОРА функционисати. Неки су задужени за коресподенцију са јавношћу, други за набавку, трећи за маркетинг, и тако даље. Свако има свој посао и ради оно у чему је најбољи. Као бившем новинару, припао ми је задатак везан за медије, спонзоре, и остале организације које учествују у реализацији.

 

После толико времена и искуства, организација спортског догађаја данас представља рутину. Припреме почињу у фебруару па имамо довољно времена за све. Наш циљ јесте да представимо тенис као спорт за све генерације.

 

Поред Школе тениса коју реализујемо, тениски турнир свакако да јесте јако важна ставка пословaња Клуба. Тиме задовољавамо и у потпуности се држимо става да наш циљ јесте промоција тениса као спорта за све генерације.

 

Marija Mišić, Teniski blog Na Svom Terenu, sajt o dečjem tenisu Mali igrači, Memorijal Petra Mišića

 

Наредно дружење је 2018. године, а до тада се надамо добрим мечевима и забави на терену.

 

 

Поздрав,

ЈаМарија

 

 

 

Извор:

http://www.tkpetarmisic.com/blogjamarija/

 

 

Teniski trener Marija Mišić, Teniski klub Petar Mišić Novi Sad
Марија Мишић

 

Мој мото: „Буди упоран и издржи, успех је пред вратима. Кад год је тешко имај на уму да без напорног рада на себи нема напретка и размене добре енергије са окружењем“.

 

Марија Мишић је дипломирани професор спорта и физичког васпитања.

Лиценцирани је тениски тренер од стране Тениског савеза Србије.

Прве тениске кораке направила је на теренима новосадске Војводине. Воли рад са децом, нарочито почетницима – девојчицама и дечацима предшколског и школског узраста. Поседује дозволу за рад као и лиценцу за међународни програм Tennis 10’S.

 

 

О ТК Петар Мишић

http://www.tkpetarmisic.com/

 

Љубав према тенису породице Мишић датира од средине прошлог века, када је Петар Мишић (1940-2009) почео да се бави белим спортом. Прво у сингл, па у дубл конкуренцији.

Тренинзи, такмичења, победе и порази део су свакодневне спортске приче. Тако је било и онда.

У пару са Миленком Хабеншусом, Петар је освајао најзначајне турнире тадашње Југославије. Био је председник Тенис клуба Војводина, организатор важних турнира, врховни тениски судија егзибиционих мечева.

Дуго година преносио је своје знање и искуство на младе тенисере. Радио је и као тениски тренер у Немачкој.

Његове ћерке, Александра и Марија, (на слици) настављају породичну спортску причу. Оснивају тенис клуб Петар Мишић и раде као тренери.

Клуб је изузетно поносан што сваке године, у сарадњи са Тениским савезом Војводине и Тениским савезом ветерана Војводине, организује Меморијални турнир “Петар Мишић”. Дводневни Меморијал одржава се у знак сећања на познатог тенисера бивше СФРЈ, спортског радника и тениског тренера. Јуниорски шампион велике Југославије у дублу са Миленком Хабеншусом, шездесетих година прошлог века, владао је у конкуренцији чувених Сплићана Николе Пилића и Жељка Франуловића.

„Меморијал Петра Мишића“ има за циљ промоцију тениса као идеалног спорта за све узрасте, и окупља велики број љубитеља белог спорта који кроз рекреацију склапају пословна и лична пријатељства.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *