Nikola Jovanović, Nicolas Philibert, Tennis Europe National Sport Park Open U14 2018, Tirana, Albania, Albanija

Никола Јовановић тријумфовао у дублу на National Sport Park Open ТЕ U14 у Тирани

Међународни турнир за девојчице и дечаке до 14 година National Sport Park Open у Тирани, у Албанији (3. категорије), одржава се од 14. до 21. априла 2018. године, у оквиру Tennis Europe Junior Toura. Турнир се игра на бетонској подлози, на 5 терена.

Репрезентативац Србије Никола Јовановић постигао је велики успех, освојивши титулу у дублу са Британцем Николасом Филибертом. Браво Никола!

Детаљније Никола Јовановић тријумфовао у дублу на National Sport Park Open ТЕ U14 у Тирани

 

Ljubica Jovanovic trener za mentalnu pripremu tenisera

Сазнајте више

Њих двојица су у финалу победили прве носиоце, Турке Гула и Сојлера 6-2 6-1. Никола је претходне недеље на турниру 3. категорије Tirana Open U14 стигао до полуфинала сингла, где је изгубио 3-6 4-6 од Словенца Бора Артнака, каснијег победника турнира. У синглу је на National Sport Park Open Никола изгубио у 2. колу од Холанђанина Абела Форжеа 1-6 6-2 1-6.

 

Nikola Jovanović, Nicolas Philibert, Arda Ediz Gul, Baran Soyler, Tennis Europe National Sport Park Open U14 2018, Tirana, Albania, Albanija
Финалисти дубла Арда Едиз Гул, Баран Сојлер, Никола Јовановић и Николас Филиберт

 

Словеначки тенисер Бор Артнак је ушао у финале сингла, а у финалу код девојчица играће такође две Словенке: Пиа Марија Ребец и Брина Сулин. Од српских тенисера на турниру је наступио и Вања Петров, који је прошао квалификације и у 2. колу је изгубио од Белоруса Ерика Арутиуниана 3-6 3-6.

Теа Никчевић, Ања Јововић и Емил Дапчевић из Црне Горе, као и Симона Ангелова и Марко Стоилковски из Македоније, завршили су такмичење у 2. колу сингла.

 

Nikola Jovanović, Nicolas Philibert, Vanja Petrov, Tennis Europe National Sport Park Open U14 2018, Tirana, Albania, Albanija
Тренуци одмора и дружења: Николас, Никола и Вања

 

На турниру Tirana Open U14 изврстан успех постигла је и српска тенисерка Лаура Дукић пласманом у полуфинале сингла, у којем је изгубила од одличне тенисерке из Црне Горе Дивне Ратковић 3-6 2-6.

На турниру National Sport Park Open у Тирани је претходне две године велике успехе постигла шампионка Србије Фатма Идризовић: 2016. године је освојила 2. место, а 2017. прво!

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *