Nikola Zekić, Silvio Mencaglia, Elia Cup 2018 U14 Sofija Bugarska, Tennis Europe Junior Tour

Никола Зекић финалиста TE U14 Elia Cup 2018 у Софији, Марковић и Петров финалисти дубла

Међународни тениски турнир 2. категорије за дечаке и девојчице до 14 година Elia Cup 2018, одржан је у главном граду Бугарске Софији од 28. јула до 4. августа 2018. године, у организацији и у оквиру Tennis Europe Junior Tour-a. Играно је на 7 терена са шљаком у ТК Левски.

Репрезентативац Србије Никола Зекић освојио је друго место на турниру у Софији, док су Вања Петров и Алекса Марковић освојили друго место у дублу. Честитамо момци!

Никола (3. носилац на турниру) је у финалу изгубио од 4. носиоца, Италијана Силвија Менкаље 6-3 1-6 3-6, а у полуфиналу је победио 1. носиоца, првака Румуније Михаија Александру Комана 6-3 2-6 6-3.

Алекса Марковић и Вања Петров су у финалу дубла изгубили од бугарског пара Десподов/Милев 1-6 7-6(6) 6-10.

Код девојчица је победница Гркиња Атина Пита, која је у финалу победила Рускињу Ксенију Зајцеву 6-3 2-6 6-3.

 

Детаљније Никола Зекић финалиста TE U14 Elia Cup 2018 у Софији, Марковић и Петров финалисти дубла

 

Vanja Petrov, Aleksa Marković, Elia Cup 2018 U14 Sofija Bugarska, Tennis Europe Junior Tour
Одличан резултат у дублу Алексе Марковића и Вање Петрова

 

Никола Зекић је 58. на Tennis Europe ранг-листи до 14 година. Ове године играо је у финалу сингла на ETA U14 турнирима Pécs Junior Tennis Cup у Печују, на Cungu & Co Open 2018 у Улцињу, као и у финалу дубла на International Romanian Championship у Букурешту и Kremlin Cup Junior 2018 у руском Рјазању.

 

Емилија Здравковић и Лаура Дукић су турнир завршиле у 3. колу, Неда Миленковић и Наталија Николић у другом, а Јелена Гојковић у првом. Рускиња Наира Геворкиан, која је тренирала у Србији, такође је такмичење окончала у 2. колу.

Од дечака су поред Николе Зекића најуспешнији били Вања Петров, Вук Рађеновић и Алекса Марковић, који су турнир завршили у 3. колу (као и Ахмед Хуртић из Босне и Херцеговине). Стефан Скобелев је дошао до 2. кола, а Вељко Цветковић и Петар Марковић су такмичење окончали у 1. колу.

 

 

Резултати, дечаци:

Elia Cup 2018 U14 Sofija Bugarska, Tennis Europe Junior Tour

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *