Nikola Zekić, Darja Šuvirđonkova, He Ziheng, Pecs Junior Tennis Cup U14 Pečuj Mađarska, Tennis Europe Junior Tour

Дарја Шувирђонкова победница, Никола Зекић финалиста у синглу и дублу ЕТА U14 2. кат. Pécs Junior Tennis Cup у Печују

Међународни турнир Pécs Junior Tennis Cup за дечаке и девојчице до 14 година 2. категорије одигран је од 20. до 26. маја 2018. године у мађарском граду Печују, у оквиру Tennis Europe Junior Toura, на 8 терена са шљаком.

⌚ 26.5.18.  15.55 h

Репрезентавка Србије Дарја Шувирђонкова освојила је титулу на турниру Pécs Junior Tennis Cup у Печују, док је Никола Зекић освојио друго место. Браво Дарја и Никола!

Дарја Шувирђонкова је била 3. носитељка, и у финалу је победила 7. носитељку, Мађарицу Пану Барту 6-3 6-3. Никола Зекић је 1. носилац на турниру, а финалу је изгубио од Кинеза Хеа Зихенга 3-6 0-6.

 

Никола Зекић је ове године играо у финалу сингла на Cungu & Co Open 2018 у Улцињу, као и у финалу дубла на International Romanian Championship у Букурешту и Kremlin Cup Junior 2018 у руском Рјазању. Дарја Шувирђонкова је у 2018. години освојила International Romanian Championship U14 у Букурешту у синглу и ZENICA OPEN 2018 U16 у дублу.

Зихенг је ове године остварио импресивне резултате: победник је VI Memorijala Jovana Kukarasa у Суботици, Cungu & Co Open 2018 у Улцињу и VILAS TENNIS ACADEMY TROPHY на Мајорки у синглу и Montenegro Cup 2018 у Никшићу у дублу.

 

Детаљније Дарја Шувирђонкова победница, Никола Зекић финалиста у синглу и дублу ЕТА U14 2. кат. Pécs Junior Tennis Cup у Печују

 

⌚ 25.5.18.  17.26 h

Вицешампиони Србије до 14 година Никола Зекић и Дарја Шувирђонкова пласирали су се у финале турнира у Печују, а Никола је освојио и друго место у дублу. Честитамо!

Нажалост, Крста Петровић није успео да се данас пласира у финале, пошто је изгубио од Кинеза Хе Зихенга 0-6 1-6. Никола Зекић је 1. носилац на турниру, и у полуфиналу је победио Словака Норберта Марошика 6-4 6-2, и сутра ће играти у финалу против Кинеза Зихенга. Дарја Шувирђонкова је постављена за 3. носитељку турнира, а данас је у полуфиналу убедљиво победила 1. носитељку, Словакињу Ему Тотову 6-2 6-0. У финалу ће сутра играти против 7. носитељке, Мађарице Пане Барте.

У финалу дубла играли су један Србин и три Кинеза: Никола Зекић и Кинез Лиу Ле су изгубили од Кинга Лихаоа и Хеа Зихенга 0-6 4-6.

На турниру су успешно наступиле и Леа Рупњак, Ања Петковић, Јелена Гојковић и Лола Радивојевић. Леа и Ања су дошле до четвртфинала, а Лола и Јелена до 2. кола. Марко Милетицки и Лука Рупњак су завршили такмичење у 1. колу.

 

 

 

 

Леа Рупњак је играла у полуфиналу дубла са Мађарицом Аном Кантор, где су изгубиле од 1. носитељки, украјинског пара Молчанова/Николајева 2-6 6-4 2-10.

Подсећамо, последњих година на овом турниру су српски тенисери имали пуно успеха: Оливер Сабо Рац је прошле године играо у полуфиналу сингла, а Немања Субановић је 2015. године освојио 2. место.

 

 

 

Резултати дечака до финала:

Pecs Junior Tennis Cup U14 Pečuj Mađarska, Tennis Europe Junior Tour

 

Резултати девојчица до финала:

Pecs Junior Tennis Cup U14 Pečuj Mađarska, Tennis Europe Junior Tour

 

Резултати дубла, дечаци:

Pecs Junior Tennis Cup U14 Pečuj Mađarska, Tennis Europe Junior Tour

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *