Premium tennis, Premium tenis, Премиум тенис, Teniska škola Premium tennis Beograd

Новости из Премиум тениса, 5.6.2018.

Тениски клуб Премиум тенис из Београда основан је 2015. године,  а ради теренима ТК Вождовац. Приоритет клуба је такмичарски тенис, али у клубу успешно ради и тениска школица. Тим тренера Премиум тениса чине Огњен Јовановић, Милица Нишевић и Александар Марковић, а менаџер клуба је Срђан Јовановић.

У понедељак 28. маја 2018. године смо посетили терене на Бањици на којима се одвијају тренинзи Премиум тениса, и попричали смо са такмичарима и тренерима овог београдског клуба. Тренинг је трајао два сата, а обухватао је тениски тренинг и кондициони тренинг, за који је била задужена тренер Александра Петровић.

 

Детаљније Новости из Премиум тениса, 5.6.2018.

 

О њиховим најбољим резултатима и о плановима за летњу сезону, као и о томе са којим тренерима и саиграчима тренирају у Премиум тенису, разговарали смо се такмичарима клуба: Стефаном Спасојевићем (2001. годиште), Филипом Ненадовићем (2003), Игором Лаћимићем (2003), Огњеном Павловићем (2002) и Михаилом Радосављевићем (2001).

 

 

Затим смо причали са јуниорком Премиум тениса Катарином Дражић (1999. годиште), која већ три године живи у САД, где је ишла и у средњу школу, а тренутно са успехом игра за колеџ Chicago State University у Чикагу и студира бизнис/финансије. У Београду ће одморити и припремати се за следећу сезону, а те припреме обухватају и припреме на Златибору, где ће ићи као и претходне године. Катарина нам је рекла да је врло задовољна овом сезоном, у коју је ушла после повреде. Такође, на ITF турнирима у Европи највише успеха имала је у дублу, у којем има више титула. Сваког лета тренира у Премиум тенису и одушевљена је што увек има добрих спаринг партнера са којима може да тренира, и увек долазе нови добри играчи.

 

Stefan Spasojević, Premium tennis, Premium tenis, Премиум тенис, Teniska škola Premium tennis Beograd
Стефан Спасојевић на форхенду

 

Тенисерка Нина Здравковић (2000) се успешно вратила на такмичења у конкуренцији до 18 година, после двогодишње паузе због повреде. У наредном периоду играће фјучерсе, а планира и да оде у САД на колеџ.

Марко Симић (1998) је у Премиум тенис дошао прошле године из САД, где је живео и тренирао у Adventage Tennis Academy. Овде му се више допада јер су групе мање, и тренер може више да му се посвети. Почео је да игра сениорске турнире, а почеће да игра фјучерсе.

 

Igor Laćimić, Filip Nenadović, Stefan Spasojević, Aleksandra Petrović, Premium tennis, Premium tenis, Премиум тенис, Teniska škola Premium tennis Beograd
Кондиционим тренингом у Премиум тенису руководи Александра Петровић

 

Тренер у Премиум тенису Милица Нишевић рекла је да је организација тренинга у клубу таква да је разлика између деце која тренирају заједно највише две године, да у клубу ради школа тениса у којој се ради по програму tennis’10s, а ако родитељи желе ради се и по старом програму. Постоје и индивиудални тренинзи са клинцима. Старији такмичари углавном раде у групама, а са свим такмичарима индивидуално ради углавном тренер Огњен Јовановић. Тренер Огњен Јовановић је рекао да су кондициони тренинзи организовани у групама пре и након тениског тренинга, а такође кондициони тренер Александра Петровић ради индивидуално са свим такмичарима по посебном плану. Огњен Јовановић је рекао да клуб организује групни одлазак такмичара клуба на турнире у региону, где иду са једним или са два тренера, као и индивидуални одлазак на турнире.

 

 

Менаџер Премиум тениса Срђан Јовановић рекао је да је на основу искуства у раду у другим клубовима направио концепт функционисања клуба на такмичарским основама, квалитетну тениску причу, а време и резултати показују да је концепт добар. Господин Јовановић је објаснио да у клубу функционише школа тениса, такмичарски тенис, рекреативни тенис, да у клубу ради спортски психолог који се бави психолошком припремом тенисера, да клуб има кондиционог тренера и да клуб организује вођење тенисера на европске турнире (већ 7 година) до 12, 14 и 16 година, на ITF турнире до 18 година. Клуб строго води рачуна да тренери који воде децу на турнире буду добри људи, педагози, психолози, да имају добар однос са децом, да деца имају поверење у њих. У клубу деца имају резултат, и клуб им пружа подршку у сваком смислу.

 

Sofija Rajić, Premium tennis, Premium tenis, Премиум тенис, Teniska škola Premium tennis Beograd
Софија Рајић на форхенду

 

„Деца праве тренере, тренери не праве децу. Свако има годишње 35 турнира, 35 шанси да направи резултат, и ми се сви својски трудимо да му у томе помогнемо, свако у свом сегменту“ – рекао је Срђан Јовановић. Он је истакао и да је врло важно да у клубу постоји женски тренер, посебно када на турнире одлази женска група. Клуб се труди да свој рад усклади са неповољном финансијском ситуацијом у Србији и да пружи прилику деци да велики број сати проведу на терену, често спарингујући са децом из других клубова. Ако желе да играју додатно у оквиру слободних термина, то се не наплаћује. Такође, клуб и финансијски помаже талентовану децу, и труди се да проведу више сати на терену и да имају могућност да се успешно такмиче са децом која проводе на терену много више. Клуб се труди и да на тај начин родитељима што више олакша у финансијском погледу.

Желимо много успеха такмичарима Премиум тениса у летњој сезони, почевши већ од Летњег првенства Србије до 18 година, које почиње 9. јуна у Београду!

 

Разговоре водио уредник сајта Ненад Букарица

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *