Javni čas tenisa Stadion Open, Teniski savez Beograda, Šoping centar Stadion

Одржан јавни час тениса „Стадион Опен“ ТСБ-а у ШЦ Стадион

Тениски савез Београда је у суботу и у недељу 9. и 10. јуна 2018. године на фудбалском терену ФК Вождовац, који се налази на самом врху ШЦ Стадион од 14:00 до 18:00 часова организовао јавни час тениса „Стадион Опен“. Том приликом су стручни тренери ТС Београда најмлађим Београђанима показали основне ударце у „белом спорту“ на неколико мини-терена на вештачкој трави, представљајући програм Tennis 10s. Јавни час је вршен по програму ITF-a (Међународне тениске Федерације) Play and Stay – tennis 10’s за узраст до 10 година (дечаци и девојчице). Најбољи су добили награде!

 

Детаљније Одржан јавни час тениса „Стадион Опен“ ТСБ-а у ШЦ Стадион

 

На почетку ове манифестације разговарали смо са Дејаном Којићем, координатором за програм tennis10s у Тениском савезу Београда, који је рекао да су услови за играње на трави одлични и да је осећај врло леп, и захвалио се ТК Вождовац и ШЦ Стадион на прилици да представе тенис београдским малишанима.

 

 

Господин Којић је рекао да викендом у шопинг-центрима има много људи са децом, и да је то прилика да им се представи тенис као спорт. Очекује да се београдски клубови масовније укључе у овакве манифестације, осим 6-7 клубова који се увек одазивају, а за акције Тениског савеза Београда на јесен биће организован састанак са клубовима, да би те акције биле што корисније.

Док смо снимали, тренер Мићо Миладиновић из ТК Харон играо је тенис на трави са малишанима из овог клуба, а хостесе ТСБ-а анимирале су малишане који до сада нису имали додир са „белим спортом“.

 

Mićo Miladinović, Javni čas tenisa Stadion Open, Teniski savez Beograda, Šoping centar Stadion
Тренер Мићо Миладиновић са малим тенисерима ТК Харон

 

Дејан Којић је рекао да је тенис управо са програмом tennis 10’s ценовно конкурентан другим спортовима на том узрасту, јер више деце може у истом тренутку да буде на терену, и клубови то треба да искористе, да би и у тенису било више деце, пошто их рецимо у неким београдским кошаркашким клубовима има и по 200-300!

Ово је била последња манифестација Тениског савеза Београда пре летњег распуста.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *