Manifestacija Igraj i oseti pobedu, Teniski savez Beograda, Miomir Kecmanović, Šoping centar Ušće

Одржан јавни тениски час „Играј и осети победу“ Тениског савеза Београда испред ТЦ Ушће

У недељу 3. септембра 2017. године на платоу испред ТЦ Ушће у Београду (од 10 до 20 часова) Тениски савез Београда је организовао манифестацију – јавни тениски час за децу, под називом „Играј и осети победу“, којом је популаризовао тенис међу престоничким малишанима и указао на важност спорта у одрастању и у животу уопште.

 

У јавном часу је учествовао и најбољи јуниор света и Србије Миомир Кецмановић, који је у недељу од 14 часова играо мини-тенис са малишанима испред ТЦ Ушће. ТС Београда је на платоу испред ТЦ Ушће поставио два ограђена мини тениска терена и инфо-пулт. Јавни час је вршен по програму ITF-a Play and Stay – tennis 10’s за узраст до 10 година (дечаци и девојчице). Сви полазници манифестације „Играј и осети победу“ су добили награде у виду симпатичних привезака за кључеве у облику тениског рекета.

Временски услови нажалост нису погодовали за играње тениса, али деца и организатори су били упорни, тако да су деца уз помоћ тренера Тениског савеза Београда учила прве тениске кораке чак и у таквим условима са пуно влаге и кишом која је претила и повремено падала.

 

 

Manifestacija Igraj i oseti pobedu, Teniski savez Beograda, Miomir Kecmanović, Šoping centar Ušće

 

Детаљније Одржан јавни тениски час „Играј и осети победу“ Тениског савеза Београда испред ТЦ Ушће

Координатор за програм tennis 10’s у Тениском савезу Београда Дејан Којић нам је рекао да су организатори задовољни одзивом деце по кишовитом времену, и да су захвални Миомиру Кецмановићу што је увеличао манифестацију. Господин Којић верује да је битно да деца могу на оваквим јавним часовима да осете лоптицу (која је спорија и прилагођена деци), рекет, терен, да би касније могла да се упишу у неку београдску школу тениса. Дејан Којић најавио је учешће Тениског савеза Београда на Дечјем сајму почетком октобра, као и још 2-3 активности до краја године. Господин Којић је апеловао на спонзоре који би могли да помогну ТСБ-у да подигне тенис у престоници на виши ниво и да буде још више оваквих акција.

 

 

Он је позвао ђаке прваке и уопште предшколце и школарце да дођу у неки београдски клуб и да почну да тренирају тенис, а њиховим родитељима је поручио да то више није толико скупо; пливање месечно рецимо кошта 5-6.000 динара, а тренирање тениса у групи 2-3 пута недељно на почетном нивоу је јефтиније од тога. На крају је господин Којић захвалио сајту Мали играчи што на озбиљан начин прате тениске активности у граду, а ми желимо Тениском савезу Београда много успеха у популаризацији тениса међу најмлађима, и увек ћемо радо пратити све акције са тим циљем!

 

Manifestacija Igraj i oseti pobedu, Teniski savez Beograda, Miomir Kecmanović, Šoping centar Ušće

 

Замолили смо најбољег јуниора света Миомира Кецмановића да се присети својих тениских почетака. Рекао је да је ово добра идеја и акција, и да је почео да тренира са 6 година на Златибору, јер му је тамо било много досадно, и ето дуже од 11 година му већ није уопште досадно 🙂  Миомир је позвао децу да почну да тренирају тенис „зато што можеш много да пропутујеш и много дивних људи да упознаш, и језик да научиш. Ја сам само као јуниор доста тога већ прошао и стварно уживам сваки дан док путујем.“

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *