Featured Video Play Icon

Одржана Изборна скупштина Тениског савеза Војводине у Новом Саду

Седница Изборне скупштине Војвођанског тениског Савеза одржана је 23. марта 2019. године у Новом Саду, у великој сали Спортског савеза Војводине. На Скупштини је једногласно потврђен нови четворогодишњи мандат досадашњем руководству, председнику Милану Јеринкићу, председнику Управног одбора Љубиши Јеремићу и генералном секретару ВТС Душану Милојковићу, усвојени су извештај о раду ВТС у периоду 2015-2019. године, извештај Такмичарске комисије и Ветеранске секције за период 2015-2018. године, извештај Надзорног одбора о финансијском пословању ВТС у 2018. години и Финансијски план ВТС за 2019. годину. Важна новост је и да је усвојен предлог да се оформи Комисија за маркетинг и медије Војвођанског тениског савеза.

Од укупно 47 клубова присутно је било 14 клубова, док је 15 клубова послало своје пуномоћи, тако да је од укупно 211 гласова на Скупштина имала 142 гласа, те је постојао кворум за доношење одлука. У конструктивној атмосфери представници клубова изнели су своје предлоге, идеје и проблеме са којима се суочавају, а руководиоци ВТС су их пажљиво саслушали и одговорили на многе од њих, а за неке предлоге обећали су да ће размотрити њихову реализацију у блиској будућности.

 

Детаљније Одржана Изборна скупштина Тениског савеза Војводине у Новом Саду

 

Izborna skupština Teniskog saveza Vojvodine, Teniski savez Vojvodine, Vojvođanski teniski savez

 

Генерални секретар ВТС Душану Милојковићу изнео је извештај о раду Савеза у последње 4 године. Скренуо је пажњу на проблем опадања броја деце, како такмичара тако и чланова клубова, због велике економске кризе, те да се мора више посветити пажње томе. У 2018. години са територије Војводине регистровано је 473 такмичара, што је пад од 24% у поређењу са 2017. годином. Смањен је и број учесника турнира, а долазило је и до отказивања турнира услед недовољног броја пријављених. Позитиван помак је да је у 2018. години регистрован је већи број играча до 10 година (105), што је резултат активности Војвођанског тениског савеза у реализацији програма Tennis 10’s, обиласка многих градова и клубова у Војводини, као и имплементације програма Kids tennis, који је ТСС склопио са фирмом Evolve 9. Душан Милојковић се заложио за то да се ојача улога клуба у тениском процесу, а најавио је и израду монографије војвођанског тениса, коју ВТС планира да објави крајем године, поводом 70 година гранског тениског савеза, и позвао је све војвођанске клубове да канцеларији савеза пошаљу материјале које имају о свом историјату.

У расправи у оквиру извештаја о раду савеза су учествовали Драган Олћан из ТК Кикинда, Љубиша Јеремић из ТК Сол 022, Хелена Вукелић из ТКПолет и Александар Мојсејев из ТА Елите. Они су констатовали да се мора више пажње посветити промоцији тениса на јавним местима како би се привукло што више деце у тенис, а то би требало вршити путем јавних промоција на трговима, у великим тржним центрима итд.

 

 

Председник ТК Кикинда Дејан Ћирић је затражио од председника Такмичарске комисије ВТС писмено објашњење због чега су Првенства Војводине у летњем периоду предвиђена за април месец, када се тек излази на шљаку и када деца нису припремљена за такву врсту подлоге, док се Првенство Београда игра тек у мају. Такође је изнео своје мишљење да турнири до 12 година треба да се играју као и до 10 година, по принципу Round Robin. Одговорио је генерални секретар Душан Милојковић, који је рекао да је у категорији до 12 година од ове године усвојен систем такмичења по принципу round robin у Тениском савезу Србије, а да је термин одигравања Првенства Војводине април, вероватно због усклађености свих летњих календара такмичења, почевши од Тениског савеза Србије, Тениског савеза Београда и осталих регионалних савеза.

Хелена Вукелић из вршачког ТК Полет је предложила да се од чланова Скупштине Војвођанског тениског савеза оформи Комисија за маркетинг и медије ВТС. Образложила је да се у циљу промоције тениса морају остварити контакти са градским и општинским спортским управама, ако и са великим тржним центрима, где би тако клубови могли држати презентације на тим манифестацијама.

 

 

По завршетку Изборне скупштине смо у новосадском ТК Меридиана разговарали са председником ТСВ Миланом Јеринкићем. Истакао је да је презадовољан како је година почела за српски и војвођански тенис, и подсетио на то да је и Тениски савез Војводине допринео успеху српских тенисера који долазе из Војводине, посебно Ласла Ђереа, Пеђе Крстина и Филипа Крајиновића, дугогодишњом сарадњом са клубовима из којих су они поникли. Подсетио је и на које је начине ВТС помогао функционисање ТК Сента, а истакао је и да се осећа да се деца после врхунских резултата српских тенисера, у већој мери опредељују за тениски спорт.

 

 

Милан Јеринкић је рекао да се осећа да родитељи често немају новца да испрате ту љубав своје деце према тенису, и због тога се деца често определе за колективни спорт, који је знатно јефтинији од тениса. Господин Јеринкић је рекао да Војводина има добру тениску инфраструктуру, искуство и добру тениску школу, и због тога долази до добрих резултата. Председник ТСВ Милан Јеринкић истакао је као позитиван пример добар рад неких клубова из мањих средина, ТК Кикинда и ТК Sol 022 из Шида, поред наравно суботичког Спартака, који вредним радом бележе све већи број такмичара и рекреативаца. Милан Јеринкић је рекао да је добро што ће се оформити Комисија за медије и маркетинг, јер тенис као спорт мора више бити присутан у медијима, да би се што више деце определило за „бели спорт“.

Захваљујемо Војвођанском тениском савезу на сарадњи и подршци у претходном периоду, и драго нам је што смо се уверили да тениски радници у Војводини заједнички раде на унапређењу и омасовљењу тениса у Војводини.

 

Разговор водио уредник сајта Ненад Букарица

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *