Featured Video Play Icon

Организација школовања у Тениској академији Милаш

У тениским академијама деца се највише баве тренинзима, кондиционим припремама, одласцима на турнире, а поставља се питање преостаје ли им довољно времена за школовање?

 

У Тениској академији Милаш у Новој Пазови свим полазницима је омогућено да похађају основну и средњу школу на енглеском језику, и то посредством модерних технологија.

Школа је организована у сарадњи са америчком Alfa Omega Academy. Деца полажу испите посредством интернета, на енглеском језику, а у томе им помаже ментор у оквиру академије Снежана Пешић. По завршетку школске године ученик добија сертификат који важи у читавом свету, наравно и у Србији, уз нострификацију надлежног министарства. Деца имају све предмете као и у Србији, плус изборне предмете у средњој школи.

Детаљније Организација школовања у Тениској академији Милаш

Крајем августа смо у ТА Милаш разговарали са Снежаном Пешић, која нам је објаснила како је организована настава. У Србији је још трајао распуст, али се у академији учило. Полазници академије у складу са својим распоредом турнира и тренинга а уз помоћ свог ментора Снежане Пешић, уче своје лекције, полажу тестове… Када заврше одређени предмет, полажу завршни испит, а углавном успешно полажу испите из свих предмета. Ученици притом усаврше своје знање енглеског језика, мада у оквиру онлајн школе постоји и могућност да лекције буду преведене на разне језике (румунски, руски, француски…).

 

Snežana Pešić, Teniska akademija Milaš Nova Pazova, Tennis Academy Milas Nova Pazova Serbia
Снежана Пешић, ментор полазника Тениске академије Милаш

 

Америчка школа Alfa Omega Academy има свих 12 програма, што одговара наших 8 разреда основне и 4 разреда средње школе. Тенисери који дођу у академију Милаш доносе сведочанство о завршеном разреду у школи коју су до тада похађали, и у складу с тим настављају школовање у одговарајућем програму Alfa Omega Academy.

 

Врло је важна информација да са овом дипломом сви ученици могу директно да се упишу на разне америчке колеџе, колеџе у Канади и Аустралији и на неколико факултета у Европи – са дипломом Alfa Omega Academy на свим тим местима није потребна никаква нострификација!

 

Пре и после нашег разговора, Снежана Пешић је радила са полазницима ТА Милаш Саром Ристић (Босна и Херцеговина, 2005. годиште) и Станиславом Кошкином (Русија, 2002. годиште).

 

Stanislav Koshkin, Sara Ristić, Snežana Pešić, Teniska akademija Milaš Nova Pazova, Tennis Academy Milas Nova Pazova Serbia
Станислав Кошкин и Сара Ристић похађају наставу уз помоћ наставнице Снежане Пешић

 

 

Прочитајте и нашу репортажу о томе како изгледа један дан у Тениској академији Милаш

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *