Dino Prižmić, Petra Marčinko, Petar Nad, Ksenia Zaytseva, 2019 TENNIS EUROPE JUNIOR MASTERS do 14 i do 16 godina, Ređo Kalabrija Italija

Петра Марчинко и Дино Прижмић победници Јуниорског мастерса Tennis Europe, Ален Бил финалиста

24. издање Tennis Europe Junior Masters-а до 14 и 16 година одржано је од 4. до 6. октобра 2019. године у CT Rocco Polimeni у Ређо Калабрији у Италији, на шљакастим теренима. Овај турнир освајали су Александар Зверев, Рафаел Надал и Ким Клајстерс, а међу бившим квалификантима налазе се Енди Мари и Флавија Пенета. Турнир је први пут одигран 1996. године. На мастерсу учествује 6 првопласираних на Race to Masters годишњој листи, победник и финалиста Европског јуниорског првенства. Пре почетка Мастерса одржан је посебан час Tennis Europe Junior School, едукативне иницијативе чији је циљ да помогне младим играчима да припреме за живот професионалног спортисте. Током 2019. године у оквиру Tennis Europe Junior Tour-а одиграно је чак 408 турнира у 46 земаља, за играче до 12, 14 и 16 година!

Хрватски репрезентативци Петра Марчинко и Дино Прижмић освојили су титуле на Мастерсу до 14 година, док је Ален Бил био финалиста Мастерса до 16 година. Честитамо!

 

 

Дино Прижмић је у финалу победио Румуна Михаи Александруа Комана 6-4 7-5, Петра Марчинко је у финалу савладала Чехињу Амели Смејкалову 6-3 6-0, док је Ален Бил у финалу изгубио од Словака Петера Нада 2-6 5-7. Победница Мастерса до 16 година је Рускиња Ксенија Зајцева, која је у финалу победила Швајцаркињу Себастијану Сцилипоти 6-3 4-6 6-3.

На Мастерсу Tennis Europe до 14 година учествовале су и Јана Стојанова из Северне Македоније, а до 16 година Дивна Ратковић из Црне Горе, Луција Ћирић-Багарић и Сара Светац из Хрватске. Луција Ћирић-Багарић је освојила 4. место до 16 година, Јана Стојанова је освојила 5. место до 14 година, Дивна Ратковић је била седма до 16 година, а Сара Светац осма.

За разлику од прошле године када је на мастерсима учествовало четворо српских тенисера, ове године није учествовао ниједан.

 

Детаљније Петра Марчинко и Дино Прижмић победници Јуниорског мастерса Tennis Europe, Ален Бил финалиста

 

Bidi Badu Sportska odeća Bidi Badu, teniska odeća Bidi Badu, Bidi Badu Play Wild, Teniski klub Haron

Биди Баду спортску одећу можете купити у нашем веб-шопу!

Одећу можете испробати у Haron Show Room-у!

 

 

На прошлогодишњем мастерсу до 14 година је првакиња Србије Фатма Идризовић освојила титулу, Петар Теодоровић је освојио треће место на мастерсу до 16 година, а Стефан Поповић четврто. На мастерсу 2017. године нису учествовали тенисери из Србије, а победници до 14 година су били Италијан Лука Нарди и Рускиња Диана Шнајдер, док су финалисти били Британац Џек Пинингтон Џоунс и Рускиња Марија Бондаренко. Победници мастерса до 16 година су били Румун Нини Дика и Францускиња Карол Моне, а финалисти су Бугарин Ентони Генов и Швеђанка Каијса Вилда Хенеман. Године 2016. су Тамара Малешевић и Кристиан Јухас освојили друго место на мастерсу!

 

 

Извор:

Tennis Europe

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *