Stefan Popović, Darja Šuvirđonkova, Nikol Paleček, SÁNCHEZ CASAL YOUTH CUP U16 Barselona Španija, Tennis Europe Junior Tour

Поповић, Палечек и Шувирђонкова блистали на ETA U16 1. кат SÁNCHEZ-CASAL YOUTH CUP U-16 у Барселони

Међународни турнир 1. категорије за младиће и девојке SÁNCHEZ-CASAL YOUTH CUP U-16 одржан је од 15. до 21. септембра 2018. године у шпанском граду Барселони, у оквиру Tennis Europe Junior Toura. Турнир је игран на 10 терена са шљаком.

 

Детаљније Поповић, Палечек и Шувирђонкова блистали на ETA U16 1. кат SÁNCHEZ-CASAL YOUTH CUP U-16 у Барселони

 

?  21.9.18.  16.23 h

Тениска Барселона је данас у знаку Србије, као и пре две недеље на Меморијалу Наћо Мункоса: Никол Палечек и Стефан Поповић су освојили титуле у синглу, а Дарја Шувирђонкова је освојила друго место. Браво Стефане, Никол и Дарја!

Стефан је у финалу победио Дамиена Лапортеа са Сејшела 7-6 6-1, а Никол је после преокрета савладала Дарју 5-7 7-5 6-2.

Подсетимо, Дарја и Никол су јуче освојиле титулу у дублу.

 

Stefan Popović, Nikol Paleček, SÁNCHEZ CASAL YOUTH CUP U16 Barselona Španija, Tennis Europe Junior Tour
Двоје српских тенисера са укупно 6 пехара за две недеље у Барселони: Никол Палечек и Стефан Поповић

 

Стефан Поповић је ове године освојио 2 титуле у синглу (уз ову данашњу) и једну у дублу, двапут је био финалиста у синглу и двапут финалиста у дублу, све то на ETA U16 турнирима. Титуле, сингл: BERGANT MEMORIJAL у Марибору (где је освојио титулу и у дублу) и Меморијал Наћо Мункоса у Барселони (где је био финалиста дубла). Финалиста сингла Стефан је био на KVARNER JUNIOR OPEN 2018 у Ријеци и на YASON CUP 2018 у Новом Саду. У дублу је финалиста био на 54° Torneo Avvenire у Милану.

Никол Палечек ове године је играла само U16 турнире, и поред ове има још једну титулу у синглу – Меморијал Наћо Мункоса у Барселони. У дублу је поред ове титуле, тријумфовала још 4 пута: у Ставангеру у Норвешкој, у Торељу у Шпанији, у Вајблингену у Немачкој и у Улму у Немачкој. Финалисткиња у синглу била је трипут: у Ставангеру у Норвешкој, у Биркероеду у Данској и у Улму у Немачкој. У дублу је Никол трипут била финалисткиња: у Литванији, на YASON CUP 2018 у Новом Саду и у Барселони.

Дарја Шувирђонкова има тек 13 година, а у 2018. години је освојила ETA U16 Batta Cup у Будимпешти, Pécs Junior Tennis Cup U14 у Печују и International Romanian Championship U14 у Букурешту у синглу и ZENICA OPEN 2018 U16 у дублу, и била је финалисткиња у синглу на U16 Меморијалу Наћо Мункоса у Барселони и на ETA U16 турниру PONT DES GENERATIONS у Француској.

 

 

?  20.9.18.  19.49 h

Савршен дан за српске тенисере у Барселони: Дарја Шувирђонкова, Никол Палечек и Стефан Поповић су се пласирали у финале сингла, а Никол и Дарја су освојиле титулу у дублу. Браво!

Вицешампион Србије Стефан Поповић је данас је у полуфиналу победио Шпанца Герарда Олтре Гуирала 6-3 6-4.

Вицешампионка Србије до 14 година Дарја Шувирђонкова је у полуфиналу убедљиво победила Францускињу Лају Петретић 6-0 6-0, док је Никол Палечек победила Румунку Марију Сару Попу 6-3 6-2.

Никол Палечек и Дарја Шувирђонкова су у финалу дубла победиле македонске тенисерке Александру Симеву и Јану Стојанову 6-4 3-6 10-7.

 

 

 

?  19.9.18.  19.35 h

Као и две недеље пре тога, на Меморијалу Наћо Мункоса, српски тенисери блистају на врло јаком турниру у Барселони: Дарја Шувирђонкова, Никол Палечек и Стефан Поповић су се пласирали у полуфинале сингла, а Никол и Дарја ће играти и у финалу дубла, против Македонки Александре Симеве и Јане Стојанове. Честитамо!

Вицешампион Србије Стефан Поповић је 1. носилац на турниру, и данас је у четвртфиналу после преокрета победио 8. носиоца, Руса Константина Женова 2-6 6-4 6-1, а у полуфиналу ће сутра играти против Шпанца Герарда Олтре Гуирала.

Вицешампионка Србије до 14 година Дарја Шувирђонкову (2. носитељка) је у четвртфиналу у узбудљивом мечу победила 5. носитељку, шампионку Македоније Александру Симеву 6-3 4-6 6-4, док је Никол Палечек (1. носитељка) победила Украјинку Катерину Лазаренко, 6. носитељку, 6-1 6-3. Никол ће сутра у полуфиналу играти против Румунке Марије Саре Попе, 3. носитељке, а Дарја против 8. носитељке, Францускиње Лаје Петретић.

 

Никол Палечек и Дарја Шувирђонкова су постављене за 1. носитељке у дублу, и у полуфиналу су победиле румунско-пољски пар Попа/Ровинска 7-5 2-6 10-4. У финалу ће играти против сјајних македонских тенисерки Александре Симеве и Јане Стојанове, које су 2. носитељке. Александра и Јана су у полуфиналу победиле америчко-дански пар Дали/Елегард 7-6(2) 6-4.

Петар Теодоровић и Марко Топо су у дублу стигли до четвртфинала, где су предали меч без борбе, због тога што је Петра ухватио вирус; предали су пару Лапорте/Схах са Сејшела и из Кеније.

У синглу је Петар Теодоровић без борбе из истог разлога предао меч 2. кола Шпанцу Рамосу Мембривесу, док је Марко Топо у 2. колу изгубио од Шпанца Герарда Олтре Гуирала 5-7 3-6.

На турниру су наступили и Црногорски репрезентативци Данило Раичевић (изгубио у 2. колу) и Алекса Кривокапић (изгубио у 1. колу), као и репрезентативка Македоније Јана Стојанова, која је изгубила у 1. колу.

 

 

Резултати до полуфинала, младићи:

SÁNCHEZ CASAL YOUTH CUP U16 Barselona Španija, Tennis Europe Junior Tour

 

Резултати до полуфинала, девојке:

SÁNCHEZ CASAL YOUTH CUP U16 Barselona Španija, Tennis Europe Junior Tour

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *