Edin Mulalić

Портрет Едина Мулалића

Edin Mulalić (2005. godište) je ovogodišnji pobednik Međunarodnog turnira Dubrovnik Dud Bowl do 11 godina. Inače, ovaj perspektivni mali teniser je iz Bosne i Hercegovine, registrovan je za Teniski klub Sloboda iz Tuzle, a prošle godine je osvojio 19. međunarodni teniski turnir „Kup nada 2015“, održan Šidu u TK Sol 022. Na rang-listi Teniskog saveza Bosne i Hercegovine nalazi se na drugom mestu. Mali igrači vam sa zadovoljstvom predstavljaju Edina Mulalića!

Детаљније Портрет Едина Мулалића

 

❓ Edine, kada si počeo da treniraš tenis i koji pehar ti je do sada najdraži?

Tenis sam počeo da treniram sa svojih pet godina (2010. godine). Od turnira koje sam osvojio, najdraži su mi „Kup Nada“ u Šidu 2015. godine i „Dubrovnik Dud Bowl“ 2016. godine.

 

Edin Mulalić

 

❓ Da li bi nam predstavio svoj teniski klub, trenera i drugare sa kojima najčešće sparinguješ?

Treniram u teniskom klubu „Sloboda“ iz Tuzle, koji ima jako dugu tradiciju na ovim prostorima. Moj glavni trener je Miroslav Đuranović i njegov sin Igor Đuranović. Najčešće sparingujem sa svojim bratom Emirom, koji je od mene stariji 6 godina. Također, sparingujem i sa prijateljima iz kluba – Amarom Kolićem i Emirom Tanovićem.

 

Vuk Rađenović, Edin Mulalić, Amar Kolić, Filip Đokić, Tomo Đokić, 19. međunarodni Kup nada 2015 Šid, Teniski klub Sol 022 Šid, Teniski klub Sol Brčko
Првопласирани Вук Рађеновић, Един Мулалић и Амар Колић с најмлађим учесником Филипом Ђокићем

 

❓ Koliko pažnje posvećuješ kondiciji i ko je tvoj kondicioni trener?

Svojoj kondiciji posvećujem svaki dan po sat vremena minimalno. U narednom periodu bih volio još više, jer je jako bitna za buduće uspjehe. Ime mog kondicionog trenera je Branko Stanković. Jedini dan kad odmaram u sedmici je nedjelja.

 

Edin Mulalić

 

❓ Koji je tvoj omiljeni teniski udarac i zašto?

Moj omiljeni udarac je forhend, jer mislim da je moj najjači adut. Volim iznenaditi protivnika jačinom i preciznošću tog udarca.

 

Edin Mulalić, Radomir Tomić, Ahmed Hurtić, Amar Čićiš, Tennis Europe Winter Cups by HEAD
Репрезентација Босне и Херцеговине у Рјазању: Един Мулалић, Радомир Томић и Ахмед Хуртић са селектором Амаром Чишићем

 

❓ Možeš li da uporediš kvalitet takmičarskog tenisa u svojoj konkurenciji u Bosni sa zemljama u okruženju, shodno tome da si osvajao međunarodne turnire i u Srbiji i u Hrvatskoj?

Po mom mišljenju najkvalitetniji turniri, na kojima sam učestvovao, su bili u Srbiji i Hrvatskoj. U Bosni su turniri zbog manje konkurencije slabijeg takmičarskog kvaliteta.

 

Edin Mulalić, Kup Nada 2015 Šid
Победа на Купу нада 2015 у Шиду

 

❓ Kakvi su ti planovi za letnju sezonu? A kakvi za deset godina?

Želim da odigram što više mečeva i turnira u zemlji i inostranstvu, kako bih što više iskustva stekao i napredovao u svojoj igri. Također, cilj mi je do kraja godine osvojiti veliki broj turnira. Za deset godina želim da budem najbolji teniser na svijetu. 🙂

 

❓ Sa kojim poznatim teniserom bi voleo da „ukrstiš“ reket?

Volio bih igrati protiv Rodžera Federera, J.M. Del Potra i Dastina Brauna.

 

 

❓ Da li se raduješ početku školske godine i kako uspevaš da uskladiš obaveze u školi sa treninzima? Ko ti najviše pomaže oko školskih obaveza?

Početku školske godine se radujem zbog ponovog druženja sa svojim prijateljima iz škole, iako mi je teško uskladiti sve obaveze koje imam. Pošto oba moja roditelja rade, svoje školske obaveze sam organizujem, a kad imam previše natrpan raspored zamolim mamu da mi pomogne.

 

Ahmed Hurtić, Edin Mulalić, Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine do 12 godina, Zenica, Teniski savez Bosne i Hercegovine
Финалисти Един Мулалић и Ахмед Хуртић

 

❓ I za kraj: koji film bi preporučio svojim vršnjacima?

Volim filmove koji me opuštaju poslije napornog dana. Preporučio bih neku od komedija, možda film „Grown Ups“. Samo da se nasmijemo poslije treninga.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *