Mala teniserka Milica Drljan

Портрет Милице Дрљан

Милица Дрљан (ТК Sportland Нови Сад, 2005. годиште) је победница Првенства Војводине до 12 година, турнира Б категорије одржаног пре неколико дана у ТК ЖАК у Сомбору. То је Милицина прва освојена титула у конкуренцији до 12 година, а била је финалисткиња Зимског првенства Војводине до 12 година у TK Orange у Сомбору у јануару 2017; у јуну 2016. године играла је у финалу ОП Новог Сада у TA Elite, а у септембру је била полуфиналисткиња на ОП Београда у TK Privilege (оба турнира III категорије). Први турнир (зеленог нивоа) освојила је у TK Winner у Новом Саду. Упознајте талентовану једанаестогодишњу Румљанку:

 

Детаљније Портрет Милице Дрљан

❓ Милице, када си почела да тренираш тенис и ко је био твој тениски узор?

Тенис сам почела да тренирам са седам година када сам пошла у први разред Основне школе „Вељко Дугошевић“ у Руми. Мој тениски узор била је и остала Серена Вилијамс.

 

Mala teniserka Milica Drljan
Милица када је била мала

 

❓ Да ли би нам представила свој тениски клуб и тренера који је најзаслужнији за твоје напредовање?

Мој тениски клуб „Sportland“ налази се на Камењару, на обали Дунава у Новом Саду. Ту се налазе два тениска терена (подлога шљака) и два фудбалска терена са вештачком травом на којима радим кондиционе тренинге. Такође у склопу клуба се налази и велико двориште где деца могу да се играју. Преко летње сезоне тренирам на „Sportland-у“ док се преко зимске сезоне селимо на Новосадски сајам. На „Sportland-у“- тренирају многи спортисти, како тенисери тако и фудбалери, скоро нас је посетила Дарија Гаврилова која се на нашим теренима припремала за мечеве FED купа који је одигран у Зрењанину.

Мој тренер зове се Бранислава Јанковић, која је била веома успешна тенисерка (државни првак, члан FED куп репрезентације тадашње Југославије…). Тренутно је и селектор женске репрезентације Србије до 12 година. Она је веома добра, вредна и упорна. Код ње тренирам од свог првог дана. Веома се лепо слажемо. На летњем распусту често боравим у њеној кући како бих што више тренирала. Своје кондиционе тренинге радим са Александром Јанковићем, професором Факултета физичке културе, магистром менаџмента у спорту. Спортисти који спроводе кондиционе тренинге на „Sportland-у“ имају ту срећу да раде са високообразованим кондиционим тренерима.

 

Mala teniserka Milica Drljan, Branislava Janković
Милица са својим тренером Браниславом Јанковић

 

❓ Знамо да живиш у Руми а тренираш у Новом Саду. Има ли и у Руми тениских терена, и да ли ти пада тешко да путујеш готово свакодневно од Руме до Новог Сада и назад? Да ли школа „трпи“?

У Руми има два тениска терена у близини моје куће али нема тренера који би радио са децом. На тим теренима често спарингујем када не идем за Нови Сад. Не пада ми тешко да свакодневно путујем за Нови Сад чак шта више то време користим за слушање музике или учење.

Мој тренер и ја направили смо добар распоред тренинга преко радне седмице тако да имам доста времена за учење, поготово викендом. Одличан сам ђак и моји наставници имају разумевања када изостајем из школе и пуно ме подржавају.

 

Milica Drljan, Dejana Todorović, Siniša Krajinović, Prvenstvo Vojvodine do 12 godina, Teniski klub ŽAK Sombor
Милица Дрљан, Дејана Тодоровић и директор ТК ЖАК Синиша Крајиновић по завршетку Првенства Војводине до 12 година

 

❓ Које особине, по твом мишљењу, треба да поседује добар тенисер? И шта ти највише волиш у тенису?

По мени добар тенисер мора да буде упоран, да много тренира и наравно да воли тенис и да се такмичи.

Оно што ја највише волим у тенису то је да се такмичим, а мој омиљени ударац је форхенд.

 

Mala teniserka Milica Drljan, Branislava Janković

 

❓ Какви су ти планови за ову годину? И који су твоји тениски снови?

Моји планови за ову сезону су да одиграм што више турнира до 12 и 14 година, како у Србији тако и у иностранству.

Мој тениски сан је да постанем одличан тенисер и да будем пример осталој деци.

 

 

❓ Какву музику слушаш? Наведи нам неколико песама са своје омиљене плејлисте…

Углавном слушам страну музику. Моје омиљене песме су:

  • Shape of you – Ed Sheeran
  • Touch – Little Mix
  • Treat you better – Shawn Mendes
  • Cheap Thrills – Sia……

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *